به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که از گروه دو حزبی سناتورهای آمریکایی به دلیل کمک ۶۰ میلیارد دلاری به کشورش فورا تشکر و تمجید کرد، در لحظاتی به سر میبرد که سربازانش عمیقا به دلیل کمبود تسلیحات و مهمات به این بودجه نیاز دارند و خود رئیسجمهور میگوید که «کمکهای مداوم آمریکایی به نجات جان انسانها در برابر وحشت روسیه کمک میکند» اما هنوز مشخص نیست که سرنوشت این کمکها چه خواهد شد زیرا جمهوریخواهان مجلس نمایندگان ایالات متحده همچنان با این کمکها مخالف هستند.
روزنامه نیویورک تایمز مینویسد: واکنشها در سرتاسر طیف سیاسی اوکراین مشابه بود. از طرفی به دنبال ابراز قدردانی از افرادی هستند که در کنار دولت کییف ایستادهاند و از طرف دیگر احتیاط پیشه میکنند تا چیزی نگویند که مبادا موضوع کمکها به اوکراین را به خطر بیندازد. به هر حال، این بسته کمکی باید از فیلتر مجلس نمایندگان ایالات متحده تحت رهبری جمهوریخواهان عبور کند؛ جایی که «مایک جانسون» رئیس این مجلس گفته که آن را نادیده خواهد گرفت.
«اولنا کندراتیوک» معاون رئیس پارلمان اوکراین گفت: «امیدواریم در نتیجه بحث و گفتوگویی سازنده، این لایحه از حمایت دو حزبی نیز برخوردار شود و در مجلس نمایندگان ایالات متحده به تصویب برسد. ما در ادامه مبارزه برای آزادی و استقلال خود به این حمایت نیاز داریم. همچنین باید پیام روشنی به کشور متجاوز روسیه درباره وحدت جهان دموکراتیک و تداوم رهبری ایالات متحده در ارائه کمکهای همهجانبه به اوکراین ارسال شود.»
اما اوکراینیها عملا میدانند که این لایحه با مقاومت سرسخت جمهوریخواهان مواجه خواهد شد و البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد پیشتاز این حزب در انتخابات ۲۰۲۴ نقش برجستهای در تشویق جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا برای جلوگیری از کمکها را دارد. بنابراین دولت زلنسکی به سمت دوستانی که به کشورش نزدیک هستند، روی بر میگرداند.
یک مقام ارشد اوکراینی بدون افشای نام خود در راستای گفتوگو پیرامون بحثهای دیپلماتیک داخلی، گفت که اگر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در جنگ اوکراین پیروز شود، «برای اروپا فاجعهآمیز خواهد بود.»
او با اشاره به رئیسجمهور روسیه ادعا کرد: پوتین با پیروزی در جنگ اوکراین، تهاجمش را به کشورهای دیگر گسترش خواهد داد. اروپاییها متوجه این مسئله هستند و همین مسئله آنها را تشویق میکند تا اقدامی انجام دهند.
به گفته این مقام اوکراینی، ولودیمیر زلنسکی به احتمال زیاد به عنوان بخشی از سفرهای آتی خود که مصادف با کنفرانس امنیتی مونیخ است، برای درخواست کمکهای نظامی بیشتر به برلین، پاریس و احتمالا لندن سفر خواهد کرد.
البته دفتر رئیسجمهور اوکراین به دلایل امنیتی از ارائه برنامههای سفر رئیسجمهور خودداری کرده اما خود زلنسکی پیشتر گفته بود که تیمش در حال تدارک برای شرکت و سخنرانی در کنفرانس مونیخ است.
جنگ اوکراین در تاریخ بیست و چهارم فوریه ۲ ساله خواهد شد و هنوز هیچ چشمانداز روشنی برای مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین وجود ندارد؛ جنگی که خسارات گستردهای را برای اوکراین به همراه داشته و تحریمهای سختی توسط کشورهای غربی علیه روسیه اعمال شده است.
روزنامه نیویورک تایمز در پایان مینویسد: انعطافپذیری روسیه در برابر تحریمهای گسترده غربی برخی از تحلیلگران را شگفتزده کرده است و به همین دلیل تعدادی از مقامات غربی نگران جناح شرقی ناتو هستند و خواستار افزایش فوری تولید تسلیحات شدهاند.
انتهای پیام