در نشست‌ «مشارکت قوی، ایران قوی» در ایسنا مطرح شد

مشترک عزیز مصرف شما تحت نظر است/ چشم‌انداز روشن انرژی‌های پاک در سمنان

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان از رشد سریع انرژی‌های تجدیدپذیر و از جمله انرژی خورشیدی در کشور و استان خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاری‌ها در انرژی‌های تجدیدپذیر در این استان رو به افزایش است.

سید محمد حسینی نژاد در قالب سلسله نشست‌های «مشارکت قوی، ایران قوی» در دفتر ایسنای سمنان، اظهار کرد: حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، ضرورتی انکارناپذیر است و کشور و به ویژه استان سمنان با توجه به ظرفیت‌های بالقوه بالا در این حوزه، باید به سمت آن حرکت و اجرای پروژه‌ها در این بخش مهم را شتاب بیشتری بدهد.

وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم سرمایه‌گذاری خوبی در این بخش شده ادامه داد: دولت مردمی آیت‌الله رئیسی از طرح‌های تولیدی برق از منابع تجدیدپذیر حمایت ویژه کرده است.

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان با بیان اینکه دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک و خصوصا انرژی خورشیدی استقبال می‌کند، اضافه کرد: یکی از نشانه‌های این رویکرد مثبت دولت، اعطای سه هزار سهمیه ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس و پنل‌های خورشیدی به خانوارهای تحت‌پوشش کمیته امداد و بهزیستی در استان سمنان است.

حسینی نژاد با بیان اینکه امسال بیش از ۲۴۰ پنل خورشیدی دیگر برای افراد تحت حمایت نصب شده، خاطرنشان کرد: دولت همچنین بخش صنعت را مکلف به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر کرده و بسته‌های تشویقی نیز در این بخش تعبیه کرده است.

وی با بیان اینکه دولت صنایع را مکلف به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک کرده تصریح کرد: قانونگذار در همین راستا واحدهای صنعتی را ملزم کرده تا بخشی از برق مصرفی خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند و برپایه یک برنامه این برق تولیدی طی یک بازه زمانی پنج ساله افزایش می‌یابد.

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان اضافه کرد: دولت صنایعی که مصرف آنها بیشتر از یک مگاوات است را موظف کرده تا در سال اول معادل یک درصد و طی پنج سال، حداقل هر سال یک درصد دیگر از مصرف برق خود را از طریق ساخت نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند.
وی از برنامه‌ریزی برای ایجاد شرکت‌های تعاونی برای خرید و فروش برق تولیدی از این محل خبر داد و گفت: مشترکین بالای یک درصد باید سالانه یک درصد بر توان تولید برق تجدیدپذیر خود اضافه کنند. این واحدها موظفند که خود اقدام به نصب پنل‌ و نیروگاه‌های خورشیدی و یا بادی کنند و براساس قانون چنانچه خود اقدام به ایجاد این زیرساخت نکنند، وزارت نیرو خود راسا با ۲۰ درصد هزینه بیشتر، زیرساخت آن را برای این واحدها ایجاد می‌کند.

حسینی نژاد با بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم به انرژی خورشیدی بسیار مثبت است، افزود: دولت در همین راستا منابع اعتباری خوبی نیز به توسعه انرژی‌های پاک و خصوصا انرژی خورشیدی اختصاص داده که استان سمنان نیز از آن بی‌نصیب نمانده است.

اتصال ۲۸۰ نیروگاه کوچک‌مقیاس خورشیدی به شبکه توزیع

وی از اتصال ۲۸۰ نیروگاه کوچک‌مقیاس خورشیدی به شبکه توزیع برق استان به عنوان یک اقدام مهم در این بخش نام برد و گفت: تاکنون ۲۸۰ نیروگاه کوچک تا ۲۰۰کیلووات به شبکه متصل شدند.

حسینی‌نژاد ادامه داد: همچنین تاکنون ۱۷ اداره و دستگاه اجرایی در استان سمنان نیز این نیروگاه های کوچک را نصب کرده اند.

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان همچنین با بیان اینکه پنج نیروگاه یک تا ۱۰ مگاوات نیز به شبکه برق استان متصل شده، خاطرنشان کرد: در مجموع ۳۹ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه توزیع استان متصل شده است.

سهم انرژی‌های پاک از برق استان چقدر است؟

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از برق تولیدی و مصرفی در این استان اظهار کرد: نباید فراموش کرد که روند افزایش برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر در استان و کشور، روندی است که به تازگی شتاب گرفته و لذا میزان آن در مقایسه با حجم تولیدی برق استان چندان زیاد نیست.

این کارشناس حوزه انرژی اضافه کرد: در حال حاضر در مجموع حدود ۱.۵ درصد از کل برق مصرفی استان سمنان از محل نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر تامین می‌شود.

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان ادامه داد: با توجه به حمایت‌های ویژه دولت مردمی آیت الله رئیسی از انرژی‌های تجدیدپذیر، ظرف یکی دو سال آینده شاهد رشد بیش از پیش تولید انرژی از محل منابع پاک و تجدیدپذیر در استان و کشور خواهیم بود.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه دولت برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی را با قیمت خوبی می‌خرد، اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی هر کیلووات ساعت از نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس ۲۵۰۰ تومان است در حالی که قیمت هر کیلووات برق تولیدی در دیگر نیروگاه‌ها ۲۲۰۰ تومان تعیین شده است. البته این قیمت هر ساله با توجه به تورم سالانه، افزایش می‌یابد.

بهبود شاخص‌های کیفی خدمات در ۲۶۰ روستای استان با طرح بهارستان

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان از تداوم اجرای طرح بهارستان در مناطق روستایی این استان در دولت مردمی سیزدهم خبر داد.

وی با بیان اینکه امسال طرح بهارستان در بیش از ۸۰ روستای این استان اجرایی شده، خاطرنشان کرد: دولت طی دو و نیم سال اخیر با اجرای طرح بهارستان روستاهای زیادی را از مزایای این طرح بهره‌مند کرده است.

حسینی‌نژاد، با بیان اینکه طرح بهارستان به اصلاح و بهینه‌سازی شبکه برق می‌پردازد ادامه داد: طرح بهارستان در سال ۱۴۰۰ در بیش از ۱۰۰ روستا، سال ۱۴۰۱، در ۸۷ روستا و امسال نیز تاکنون در بیش از ۸۰ روستای استان اجرایی شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان اضافه کرد: تعویض پایه‌های فرسوده، اصلاح شبکه روشنایی معابر، تقویت شبکه و رفع ضعف ولتاژ، توسعه شبکه برای تأمین برق متقاضیان و.. از اهداف اجرای طرح بهارستان در روستاهای استان است.

وی تصریح کرد: طرح بهارستان که به‌صورت جامع از سوی شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران برنامه‌ریزی و توسط شرکت‌های توزیع برق استان‌ها اجرایی شده است، طی یک برنامه پنج ساله با هدف بهبود شاخص‌های کیفی خدمات توزیع برق و افزایش رضایت‌مندی مردم روستاها در سطح ملی و استانی طرح‌ریزی شده است.

برق‌دار شدن ۱۰۰ درصدی چاه‌های آب کشاورزی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان از برق‌دار شدن ۱۰۰درصدی چاه‌های آب کشاورزی در این استان پهناور خبر داد و اظهار کرد: بیش از ۳۰۰۰ چاه آب در استان برق‌دار شدند.

وی با بیان اینکه استان سمنان در این بخش جلوتر از میانگین های کشوری است، ادامه داد: کنترل‌پذیرکردن مصرف و هوشمندسازی آن یک گام موفق در استان بوده که خوشبختانه با حمایت‌های دولت در استان اجرایی شده است.

حسینی‌نژاد در همین ارتباط اضافه کرد: اجرای طرح کنترل‌پذیری مشترکان کشاورزی در سطح استان به‌منظور رویکرد عدالت‌محورانه در مدیریت بار مصرفی در استان اجرایی و در حال حاضر کلیه مشترکان این حوزه به کنتور هوشمند مجهز شده اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان از کنترل بار مصرفی شبکه توزیع با اجرایی شدن طرح کنترل پذیری چاه‌های کشاورزی در این استان خبر داد و با بیان اینکه تجهیز مشترکان بخش کشاورزی استان سمنان به کنتور هوشمند و کنترل‌پذیرکردن مصرف این بخش در استان به طور کامل اجرا شده، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی و کنترل‌پذیری مدیریت اوج بار مصرف در بخش کشاورزی و چاه‌های آب کشاورزی که بیشترین حجم مصرف انرژی را دارند، از اولویت‌های اصلی توزیع برق استان سمنان بود که به یاری خداوند و با تلاش همکاران محقق شد.

وی از هوشمندسازی شبکه برق به عنوان ایجاد یک ارتباط دو سویه بین مشترک و توزیع برق یاد کرد و گفت: برخلاف گذشته که مامور برق باید درب منازل می‌رفت، دیگر نیاز به حضور مامور ما نیست و امکان رصد و پایش لحظه به لحظه و آنلاین در این بخش وجود دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان از آنچه امکان رویت‌پذیری همه مشترکین می‌خواند به عنوان یک موفقیت و عامل موثر در رصد مشترکین نام برد و افزود: در حال حاضر در استان هم مشترکین خانگی هم مشترکین صنعتی حاضر در شهرک های صنعتی و واحدهای خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی و هم مشترکین تجاری و ادارات و دستگاه‌های دولتی، همه و همه رویت‌پذیر شدند.

وی با بیان اینکه با تحقق این مهم مقدار بار مصرفی مشترکین کاملا کنترل می‌شود، اضافه کرد: این رویت‌پذیری و کنترل پذیری این امکان را به توزیع برق استان می‌دهد که در مواقع ضروری، بار مصرفی را پخش کنیم تا در پیک مصرف به مشکل برنخوریم.

مشترک عزیز مصرف شما کاملا تحت نظر است

حسینی نژاد تاکید کرد: در حقیقت با ایجاد امکان کنترل پذیری به مشترکین می‌گوییم که حواسمان به میزان مصرف شما هست.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح یکی از طرح های موفق در وزارتخانه بوده، افزود: خوشبختانه همه سامانه‌ها به هم لینک شدند و لذا به محض رویت هر نوع مصرف بالا و غیرعادی امکان ورود و برخورد وجود دارد.
وی با بیان اینکه این رویه در همه جای دنیا وجود دارد، اظهار کرد: البته در کشورهای دیگر چون قیمت انرژی بسیار بالاست، خود مشترک مراقبت می‌کند و از مصرف بالا ممانعت می‌کند.
وی اضافه کرد: از آنجا که قیمت انرژی در کشور ما پایین است، برخی مشترکین چندان به این مهم توجه نمی‌کنند لذا ایجاد امکان کنترل‌پذیری به نظارت بهتر بر مصرف در کشور ما کمک شایانی می‌کند.
این مدیر مسئول گفت: در واقع با کنترل پذیری این پیام داده می‌شود که مشترک عزیز

کاملا تحت نظر قرار داری و لذا چنانچه مصرف بی‌رویه داشته باشی باید بهای آن را بپردازی. ما برای جلوگیری از قطعی برق و پرهیز از مصرف بی‌رویه انرژی راهی جز کنترل‌پذیری و برخورد با هرگونه مصرف غیرمنطقی انرژی نداریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان از شبکه برق به مثابه فراگیرترین خدمت در جامعه نام برد و گفت: توزیع برق و خدمت در این بخش در جامعه از آن خدمات بسیار فراگیری است که فقیر و غنی نمی‌شناسد و همه مشترکین به یک میزان از خدمات آن بهره‌مند هستند.

۱۵ هزار کیلومتر شبکه توزیع برق برای خدمات‌دهی به ۴۱۷ هزار مشترک

وی با بیان اینکه ۱۰۰درصد استان سمنان سال‌ها است که از نعمت برق برخوردارند، تصریح کرد: هیچ روستا، دهستان و حتی آبادی در استان سمنان که در چارچوب روستا قابل تعریف باشد وجود ندارد که فاقد برق باشد.

وی با اشاره به گستردگی بالای جغرافیایی استان سمنان گفت: تراکم جمعیت در این استان پهناور کم است و خدمات رسانی به روستاهای دورافتاده نیازمند هزینه بالایی است با این همه، تمامی مردم استان حتی روستاهای در دل کویر نیز از برق برخوردارند. البته گستردگی جغرافیایی در استان و تراکم پایین جمعیت در آن سبب شده که هزینه خدمات‌دهی در استان بسیار بالا باشد.

حسینی‌نژاد از وجود ۴۱۷ هزار مشترک در استان سمنان خبر داد و افزود: در مجموع افزون بر ۱۵ هزار کیلومتر شبکه توزیع برق در استان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان از ایجاد بیش از ۱۲۵ هزار دستگاه چراغ برق در سطح این استان خبر داد و اظهار کرد: ۴۵۲ روستای استان از نعمت برق برخوردارند و جمعیت برق‌دار برق روستایی همچون مناطق شهری، ۱۰۰درصدی‌ است. ضمن اینکه همه چاه‌های آب کشاورزی استان نیز از نعمت برق برخوردارند.

وی تاکید کرد: سطح برخورداری استان از نعمت برق در ۴۵ ساله انقلاب اسلامی به هیچ عنوان با دوران پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.

رشد ۴۰ برابری اعتبارات توزیع برق در استان

این مدیر مسئول، به روند رو به رشد اعتبارات تخصیصی به توزیع برق در ۱۰ سال اخیر پرداخت و گفت: حجم اعتبارات ما در دولت سیزدهم با افزایش بسیار قابل توجهی روبرو بوده که نشان از توجه ویژه دولت به این بخش مهم زیرساختی دارد.

حسینی‌نژاد از رشد بیش از ۴۰ برابری اعتبارات توزیع برق در استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: سال ۱۳۹۳ اعتبارات توزیق استان سمنان ۵.۶ میلیارد تومان بوده که سال ۹۴ به ۷.۴، سال ۹۵ به ۹.۶ میلیارد، سال ۹۷ با اندکی کاهش به ۹.۳ میلیارد، سال ۹۸ به ۲۶ میلیارد تومان، سال ۹۹ به ۴۷ میلیارد، سال ۱۴۰۰ به ۵۰.۳ میلیارد، ۱۴۰۱ به افزون بر ۷۳ میلیارد و سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۸۵ میلیارد تومان افزایش یافته است. به عبارتی اعتبارات ما در این یک دهه بیش از ۴۰ برابر رشد داشته است. تنها در سه سال اخیر و در دولت سیزدهم اعتبارات توزیع برق استان در حدود ۳۱۰ میلیارد تومان بوده که رقم بسیار مناسبی بوده است.

مشارکت قوی لازمه شکل گیری مجلسی قوی

رئیس هیات مدیره شرکت توزیع برق استان، لازمه شکل گیری یک مجلس قوی و کارآمد را مشارکت قوی و حداکثری مردم در آن ارزیابی و بیان کرد: تداوم رشد و توسعه کشور مستلزم ایجاد یک مجلس قوی است.

وی بر لزوم انتخاب نمایندگانی متخصص و متعهد تاکید و خاطرنشان کرد: در انتخاب نمایندگان مجلس باید مولفه های متعددی از جمله تخصص، تعهد، کارآمدی و دلسوزی و مردمداری داوطلبان را مدنظر داشت.

حسینی نژاد، کمک به تحقق مشارکت قوی را یک وظیفه همگانی دانست و گفت: همانگونه که رهبری معظم انقلاب فرمودند همه ما وظیفه داریم دیگران را به مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۱ اسفندماه ترغیب و تشویق کنیم.

مدیرعامل توزیع برق استان سمنان، بر لزوم تبیین خدمات نظام اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته تاکید و خاطرنشان کرد: اگرچه من چندان موافق مقایسه بین پیش و پس از انقلاب نیستم اما تفاوت سطح برخورداری و ایجاد زیرساخت ها در برخی حوزه ها و از جمله در حوزه برق و انرژی در دوران پیش و پس از انقلاب چنان متفاوت و البته آشکار است که نیازمند توضحیح و تبیین نیست.

وی با بیان اینکه بیان خدمات ۴۵ ساله نظام در بخش های مختلف به امیدبخشی و اعتماد آفرینی در جامعه کمک شایانی می کند، اضافه کرد: کمک به فرآیند امیدآفرینی در بین اقشار مختلف مردم، زمینه ساز تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات خواهد شد.

این مدیر مسئول با اذعان به اینکه مردم استان سمنان در همه انتخابات گذشته مشارکت بالایی داشتند، ضمن دعوت از عموم هم استانی ها به حضور حداکثری در انتخابات یازدهم اسفندماه تصریح کرد: بدون تردید مردم استان در این دوره نیز همچون دوره های گذشته حضوری پرشور و حماسی خواهند داشت.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان از عموم مردم ایران و خصوصا شهروندان هم استانی خواست: همانگونه که رهبری فرزانه انقلاب تاکید فرمودند، همه وظیفه داریم که مخاطبان خود را به مشارکت در این رویداد مهم سیاسی دعوت کنیم.

وی از انتخابات پیش رو به عنوان یک انتخابات مهم یاد کرد و گفت: سرنوشت و آینده کشور در گرو کمک به مشارکت قوی و حداکثری در انتخابات امسال و نقش آفرینی همه ما در این رویداد سیاسی مهم و سرنوشت ساز است لذا رسالت همه ما به عنوان شهروندان جمهوری اسلامی ایران نه تنها حضور در پای صندوق های رای بلکه کمک به ترغیب و تشویق دیگران به حضور پرشور در انتخابات پیش رو است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402112517676
  • خبرنگار : 50233

برچسب‌ها