وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای پیگیری دیپلماسی تهران در ارتباط با تحولات چهار ماه اخیر در غزه و تمرکز بر راهکار سیاسی برای حل بحران، از روز جمعه هفته گذشته سفر منطقهای خود را به سه کشور لبنان، سوریه و قطر آغاز کرد.
«حسین امیرعبداللهیان» در جریان سفر به بیروت علاوه بر دیدار با مقامات ارشد دولت لبنان با «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان و همچنین تعدادی از رهبران جریان مقاومت فلسطین از جمله «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و دیگر مقامهای فلسطینی به صورت جداگانه دیدار و رایزنی کرد.
او در ادامه این سفر در روز یکشنبه راهی دمشق شد و با مقامات ارشد دولت سوریه از جمله «بشار اسد» رئیسجمهور و «فیصل المقداد» وزیر خارجه این کشور به عنوان یکی دیگر از کشورهای عضو جریان مقاومت ملاقات و گفتوگو، حملات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به این کشور را محکوم و بر تابآوری بالای جریان مقاومت در برابر حملات صهیونیستها تاکید کرد.
امیر عبداللهیان عصر دوشنبه از دمشق راهی دوحه شد تا علاوه بر دیدار یا مقامات قطر که در جریان تحولات اخیر به همراه مصر تلاش کردهاند که نقش میانجیگر را در جریان گفتوگوهای مقامات رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین ایفا کند، با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس نیز که در قطر به سر میبرد، رایزنی و گفتوگو کند.
«سید رضا میرابیان» کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر منطقهای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به سه کشور لبنان، سوریه و قطر و رایزنیهای او با مقامات این سه کشور و همچنین نیروهای مقاومت از جمله مقامات ارشد حماس، جهاد اسلامی و حزبالله لبنان، گفت: «این سفر در چارچوب سفرهای دورهای وزیر خارجه به منطقه انجام شده که بعد از تحولات غزه این موضوع شتاب بیشتری پیدا کرده است».
او با بیان اینکه «شرایط در منطقه حساس است و رژیم صهیونیستی در تلاش برای انجام قتلعامهای بیشتر در غزه و افزایش فشار بر مردم فلسطین است و این موضوع اقتضا میکند که رایزنیها با کشورهای منطقه و جریان مقاومت بیشتر شود»، اظهار کرد: «در واقع این رایزنیها به منظور بررسی تحولات در منطقه و پیشبینی از آینده تحولات است تا در برابر هر اقدام احتمالی جدید رژیم صهیونیستی تدابیر لازم اندیشیده شود».
میرابیان با تاکید بر اینکه «این رایزنیها و سفر باعث افزایش هماهنگیها بین جریان مقاومت میشود»، گفت: «در واقع تلاش برای این است که با این گفتوگوها جبهه مقاومت با هماهنگی و توازن بیشتری حرکت کند و در این مدت مشخص شده که هر چه فشار رژیم صهیونیستی بر جریان مقاومت و غزه افزایش پیدا کرده میزان فشار از سوی جریان مقاومت علیه این رژیم افزایش پیدا کرده و جریان مقاومت با تدبیر و هماهنگی توانسته این فشارها را به صورت معکوس به سمت خود رژیم صهیونیستی روانه کند».
این کارشناس مسائل غرب آسیا در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که «ایران چه نقشی میتواند در کاهش بحران در منطقه داشته باشد؟»، تصریح کرد: «همانطور که وزیر خارجه کشورمان مطرح کردند، تهران به دنبال تشدید بحران در منطقه نیست و راهحل بحران کنونی را جنگ نمیداند بلکه بر راهکار سیاسی تأکید دارد».
او با بیان اینکه «در جریان تبادل پیامهایی که بین ایران و آمریکا در این مدت در ارتباط با تحولات منطقه رد و بدل شده است، ایران بر این موضوع تأکید کرده است»، خاطر نشان کرد: «از دیگر سو ایران تاکید دارد که آمریکا باید دست از حمایتهای خود از رژیم صهیونیستی بردارد و از سوی دیگر فشارهای خود را بر تلآویو افزایش دهد تا این رژیم دست از نسلکشی بردارد، چرا که صهیونیستها بدون حمایت آمریکا نمیتوانند این جنایتها را ادامه دهند».
میرابیان در بخش پایانی صحبتهای خود، با بیان اینکه «صهیونیستها با تشدید بحران در غزه به دنبال این هستند که به جریان مقاومت از جمله حماس فشار آورند تا آنها تسلیم خواستههای رژیم صهیونیستی شوند»، گفت: «تجربه چهار ماه اخیر نشان میدهد که جنگ هر چقدر طولانیتر شود و هر چقدر فشارها بر روی مقاومت فلسطین افزایش پیدا کند، این موضوع دستاوردی برای اسرائیل به همراه نخواهد داشت و جریان مقاومت در فلسطین تسلیم خواستههای رژیم صهیونیستی نمیشود».
انتهای پیام