محمدجواد استادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص نحوه برگزاری بیستویکمین جشنواره فیلم فجر مشهد، اظهار کرد: رویداد جشنواره فیلم فجر یکی از محبوبترین و مردمیترین رویدادهای سینمایی است که در کشور ما برگزار میشود و میزان استقبال و حضور مردم در این رویداد نشان میدهد که مردم به این موضوع توجه دارند.
وی افزود: جشنواره فیلم فجر آیینهای از وضعیت سال آینده است تا علاقهمندان به سینما بتوانند تصوری از وضعیت خصوصی سینمای ایران نیز به دست آورند اما گاهی اوقات محدودیتهایی مانند منابع مالی که برای دستگاههای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برقرار است نیز رقم میخورد و ممکن است، نتوانند تمامی فیلمها را اکران کنند.
این منتقد سینما بیان کرد: به نظر من در برخی از دورهها به شدت تلاش شده بود که جشنواره فیلم فجر آن جنبه رویدادی خود را حفظ و پررنگتر جلوه دهد و صرفا مسئله اکران و نمایش فیلم نباشد و برای سینماگران بهانهای باشد تا بتوانند به بهانه اکران فیلمها، فضای گفتوگو را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: اعتقاد من بر این است که در حوزه رویدادسازی و ایجاد برنامههایی که بتواند آن رویداد و فضای گفتوگو را شکل دهد، دچار مشکل هستیم و برای اینکه این فضای گفتوگو میان هنرمند و قشرهای مختلف برقرار شود نیز باید اقداماتی را انجام داد. به عنوان مثال در حوزه فیلمهای دینی مانند فقه و هنر که در کشور ما مطرح است، شهری مانند مشهد که جشنواره فیلم فجر در آن برگزار میشود چه اشکال دارد که فضایی برای گفتوگوی فقها، روحانیون و بدنه سینما شکل گیرد تا این مسائل بیشتر مطرح شود.
استادی اضافه کرد: چنین ظرفیتهایی ویژه مشهد است و معتقدم که باید در استانهای مختلف مبتنی بر زیست بوم فرهنگی خودشان رویدادهایی را با هدایت و سیاستگذاری مناسب، برگزار کنیم تا منافع و آورده بیشتری داشته باشد. در واقع در سیاستگذاریهای فرهنگی میتوانیم از ظرفیت رویداد ملی با رویکرد سیاستهای منطقهای استفاده کنیم و در طول این سالها کمتر شاهد چنین فضاهایی بودیم و باید به این زیست بوم توجه شود تا برای اکران فیلمها این کار را دنبال کنیم.
وی ضعف جدی جشنواره فیلم فجر مشهد را عدم توجه به رویکردسازی دانست و ادامه داد: باید برگزاری نشستهای تخصصی که بتواند سواد سینمایی و هنری جامعه را افزایش دهد را بیشتر کنیم و تنها به یک فیلم محدود نشود و بتواند ابعاد گستردهتری را دنبال کند.
این منتقد سینما با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر مشهد یک رویداد جدی است، عنوان کرد: با توجه به اینکه تجربه برگزاری چندین دوره از جشنواره فلیم فجر مشهد را در کارنامه دارم، در این دوره شور و اشتیاق دورههای گذشته در میان فضای عمومی جامعه را مشاهده نکردم و مردم را درگیر این جشنواره به عنوان یک رویداد مهم در شهر ندیدم.
استادی اظهار کرد: فیلم فجر، جشنوارهای نیست که یک نهاد بتواند به تنهایی آن را برگزار کند و نیاز به همافزایی و همکاری نیروهای مختلف دارد تا تبدیل به یک رویداد بزرگ شود.
انتهای پیام