ابوالفضل موتابها در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین با اصحاب رسانه که امروز ۲۴ بهمن برگزار شد، اظهار کرد: طی ۴۵ سال اخیر ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در کشور ۱۴ برابر و میزان تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی که نیروگاه شهید رجایی نیز در زمره این نیروگاهها قرار دارد ۳۳ برابر افزایش یافته است.
وی افزود: در حوزه قدرت منصوبه نیروگاههای حرارتی نهمین کشور برتر دنیا، به لحاظ کیفیت برق با راندمان ۳۹.۲ رتبه دوازدهم دنیا، به لحاظ تولید کیلووات ساعت با تولید بیش از ۳۶۰ میلیارد انرژی الکتریکی یازدهمین کشور برتر دنیا و در ساخت توربینهای گازی که جزو تجهیزات اصلی نیروگاههای حرارتی است جزو ۵ کشور اول در دنیا هستیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی عنوان کرد: نیروگاههای حرارتی طی تابستان ۱۴۰۱ با ۹۸ درصد آمادگی و در تابستان ۱۴۰۲ با ۹۹ درصد آمادگی، ارائه خدمت کردند که با این میزان آمادگی خوشبختانه از میزان متوسط که ۹۵ درصد است بالاتر هستیم. با پیشرفتهایی که رقم خورده است ساخت ۹۱ درصد از تجهیزات نیروگاهی و ۱۰۰ درصد از ساخت تجهیزات مکانیکی در داخل کشور انجام میشود.
این مسئول در خصوص دستاوردهای دولت سیزدهم تصریح کرد: در تابستان ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با خاموشیهای بیبرنامه و با برنامه مواجه بودیم که در سال اول ۱۰۰ اقدام، سال بعد ۱۴۰ اقدام و اکنون ۱۸۰ اقدام در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت تا از بحرانها عبور کنیم و از تابستان ۱۴۰۳ با موفقیت نیز عبور خواهیم کرد. طی دو سال اخیر ۸ هزار و ۲۶۰ مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی رقم خورد که اگر با سالهای قبل مقایسه کنیم از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ فقط میزان ۶ هزار و ۸۰۰ مگاوات محقق شده بود.
وی عنوان کرد: برای عبور از ناترازی و رفع خاموشیها وزرات نیرو بر سه محور متمرکز شد؛ اول اینکه ۱۰ هزار مگاوات در حوزه وزارت نیرو داشته باشیم که بیش از ۸۲ درصد آن محقق شد، در بخش دوم این بود که صنایع پر مصرف ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت دهند که حدود ۶ هزار و ۴۰۰ مگاوات آن با سرعت قابل توجهی در حال انجام است و پیش بینی میشود تا تابستان ۱۴۰۲ به میزان ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات آن محقق شود، بخش سوم انرژیهای خورشیدی و بادی است و با توجه به اینکه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم به تجدیدپذیرها توجه ویژهای صورت گرفته و تا سال ۱۴۰۳ بین ۲ تا سه هزار مگاوات فراهم خواهد شد تا بتوانیم بدون سوخت انرژی الکتریکی تولید کنیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی بیان کرد: خوشبختانه ۸۵ درصد از مشترکین ما جزو مشترکین خوش مصرف هستند؛ بیشترین برق مدیریت شده به صنعت تخصیص پیدا کرده است؛ به طوری که در تولید فولاد نیز هشتمین کشور برتر دنیا شناخته شدهایم. در تابستان ۱۴۰۲ با اختصاص بیشترین برق به صنعت بیش از ۵۰ درصد برق مصرفی کشور به صنعت اختصاص پیدا کرد و برای اولین بار مصارف صنعتی از مصارف خانگی پیشی گرفت، امیدواریم که سال ۱۴۰۳ سال تحول تجدیدپذیرها باشد.
به گزارش ایسنا، موتابها در پایان گفت: ۳ و نیم درصد از برق مورد نیاز کشور در نیروگاه شهید رجایی تأمین میشود و اکنون نیز هم در حال آمادهسازی واحد برای گذر از پیک تابستان ۱۴۰۳ هستیم؛ در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد از مصرف سوخت نیروگاه گاز بود که طبق این آمار ۱۶ درصد بیشتر گاز مصرف کردهایم.
انتهای پیام