وال استریت ژورنال نوشت

پیشنهاد تل‌آویو برای اسکان ساکنان رفح در «شهرهای چادری» در مرز مصر

نشریه آمریکایی گزارش داد رژیم صهیونیستی پیش از حمله به شهر رفح پیشنهاد طرح تخلیه آوارگان و ساکنان این شهر را با پشتیبانی آمریکا و متحدان عربش به شهرهای بزرگ مملو از چادر در غزه داده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی نوشت رژیم صهیونیستی پیشنهادی را در روزهای اخیر به مصر ارائه داده مبنی بر اینکه پیش از آغاز حمله از پیش برنامه‌ریزی شده این رژیم به رفح در جنوب نوار غزه شهرهای بزرگ چادری در غزه ساخته شوند تا مردم این شهر با پشتیبانی آمریکا و متحدان عربش در حوزه خلیج فارس در آنها اسکان داده شوند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، این طرح پیشنهادی در حالی در روزهای اخیر از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شده که دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به این رژیم هشدار داده بدون داشتن آنچه «یک استراتژی برای محافظت از غیرنظامیان» خوانده وارد رفح نشود، اما مقام‌های صهیونیست در پاسخ به هشدار آمریکا ادعا کرده‌اند باید حمله زمینی در رفح را با هدف «ریشه کن کرد حماس» اجرا کنند.

چند مقام مصری به وال استریت ژورنال درباره جزئیات طرح رژیم صهیونیستی گفتند در این طرح پیشنهاد شده ۱۵ اردوگاه، هر کدام دارای ۲۵ هزار چادر در سراسر بخش جنوب غربی نوار غزه ساخته شود.

مقام‌ها گفتند که مصر مسؤول ساخت این اردوگاه‌ها و بیمارستان‌های صحرایی خواهد بود.

وال استریت ژورنال ادامه داد: اسرائیل این پیشنهاد را پس از رد تلاش‌هایش برای انجام عملیات نظامی در رفح توسط قاهره و هشدارش درباره «عواقب وخیم» این حمله، به مصر ارائه کرد.

وال استریت ژورنال نوشت: «این طرح پیشنهادی نشان دهنده این است که رژیم صهیونیستی به رغم نگرانی‌های مصر و آمریکا در حال برنامه ریزی برای حمله به رفح است. قاهره اعلام کرده در صورتی که فلسطینی‌های رفح برای فرار از حمله اشغالگران از مرز با مصر عبور کنند معاهده صلح ۱۹۷۹ با اسرائیل را معلق خواهد کرد.»

با وجود تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به رفح، آخرین پناهگاه بیش از یک میلیون فلسطینی در نوار غزه، فشارهای بین‌المللی برای توقف این حمله و برقراری آتش‌بس تشدید می‌شود.

جو بایدن روز دوشنبه در صحبت‌هایی در کاخ سفید بعد از دیدارش با پادشاه  اردن گفت آمریکا در حال کار به روی توافقی بین اسرائیل و حماس است که به ادعای او منجر به یک «دوره آرامش فوری و پایدار برای دست کم شش هفته در غزه» شود تا در طول این مدت به روی یک آتش‌بس طولانی مدت‌تر کار شود.

عبدالله دوم، پادشاه اردن که کشورش میزبان جمعیتی بزرگ از آوارگان فلسطینی است خواستار آتش‌بس در جنگ غزه شده و گفت: «ما نمی‌توانیم حمله اسرائیل به رفح را تحمل کنیم. مطمئنا این حمله باعث ایجاد یک فاجعه بشری دیگر خواهد شد. ما نمی‌توانیم کنار ایستاده و بگذاریم که این روند ادامه پیدا کند. ما اکنون نیازمند یک آتش‌بس پایدار هستیم. این جنگ باید پایان یابد.»

وال استریت ژورنال نوشت طرح اردوگاه‌های چادری که بودجه‌اش را آمریکا و شرکای عربش تامین می‌کنند همچنین شامل کلینیک‌های پزشکی صحرایی نیز می‌شود. مقام‌های مصری گفتند قاهره با هماهنگی با اسرائیل درباره نحو خروج فلسطینی‌های زخمی از غزه تصمیم خواهد گرفت.

این روزنامه آمریکایی همچنین افزود که نتیجه تحولات در رفح دارای اهمیت سیاسی برای جو بایدن است که در داخل کشورش به خاطر حمایت از اسرائیل با انتقاداتی فزاینده مواجه شده. او درگیر جدال انتخاباتی با دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری احتمالی حزب جمهوریخواه نیز هست؛ کسی که به طور شفاهی از اسرائیل حمایت می‌کند و ممکن است از هر گونه تغییر در لحن یا سیاست بایدن برای حمله به او استفاده کند.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است: «حتی با وجود آنکه بایدن به طور جامع از اسرائیل حمایت کرده است دولت او هر چه بیشتر منتقد اسرائیل از بابت اجرای جنگ در غزه و طرح بالقوه‌اش برای اجرای عملیات در رفح شده و به جای این طرح‌ها به روی یک راه‌حل حاصل از مذاکره برای جنگ چهار ماهه در غزه تاکید می‌کند.»

مقام‌ها گفتند «ویلیام جی. برنز»، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) قرار است روز سه شنبه به شهر قاهره سفر کرده تا مذاکرات بیشتری را با مقام‌های ارشد مصر، قطر و اسرائیل بر سر آزادی گروگان‌ها (اسرای صهیونیست) داشته باشد.

برنز که فرستاده ارجح بایدن برای مذاکرات مربوط به آزادی اسرا است ماه گذشته میلادی در پاریس با شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر قطر و مقام‌های ارشد اطلاعاتی اسرائیل و مصر دیدار کرد و انتظار می‌رود همه آنها در نشست‌هایی در روزهای آینده نیز شرکت کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخیراً به ارتش خود دستور داد تا برای حمله به رفح، جایی که ۱.۴ میلیون فلسطینی بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در آن جمع شده‌اند، آماده شود.

نتانیاهو روز دوشنبه عزم خود را برای ادامه «فشار نظامی تا پیروزی کامل» بر حماس که رفح «آخرین سنگر آن» است، برای آزادی «همه اسرا» تکرار کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402112417182
  • خبرنگار : 71415

برچسب‌ها