در نهمین برنامه «شش در دو» مطرح شد؛

اولویت پیروزی در انتخابات است یا افزایش مشارکت؟

نماینده جریان اصلاحات گفت: انتخاب باید بین افکار مختلف باشد نه در تکثر افراد. امروز رقابتی بین افکار مختلف وجود ندارد و متاسفانه بخش زیادی از جامعه اعتمادش را از دست داده است. فعال جریان انقلابی نیز گفت: ریزشها و رویش‌ها طبیعی است و امیدوارم دولت اسلامی در این دوره تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، نهمین ویژه برنامه انتخاباتی «شش در دو» ویژه برنامه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان میزبان میزبان سید هادی عظیمی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت و حجت‌الاسلام حسن قربانی لیواری سخنگوی حزب جمعیت آزادگان و ایثارگران بود.

موضوع این هفته این برنامه موج‌سواری انتخاباتی و ورود سازمان یافته حزبی بود و دو میهمان دیدگاه‌های خود را در این باره بیان کردند.

صبحی مجری نشست نظر مهمانان درباره انتخابات و مشارکت مردم را پرسید.

حجت‌الاسلام حسن قربانی لیواری

انتخابات ثمره معجزه‌آسای جمهوری اسلامی است

حجت‌الاسلام حسن قربانی لیواری پاسخ داد: در مسئله عدالت مشکل داریم. آیا اصلاح‌طلبان زمانی که مسوولیت داشتند در مسائل اقتصادی با عدالت رفتار کردند؟ جواب مردم که اینگونه در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافتند، چیست؟ چرا رفتار خواص بی‌بصیرت تحلیل نمی‌شود؟ عدالت فقط این نه نیست که در شورای نگهبان دنبالش باشیم و بخواهند عملکرد این شورای قدرتمند را زیر سوال ببرند.

سخنگوی حزب جمعیت دفاع از آزادگان و قانون اساسی و ایثارگران ادامه داد: انتخابات ثمره معجزه‌آسای جمهوری اسلامی است. ما اصولگرایی را به دلیل دفاع غلط از انقلاب قبول نداریم.

انتخابات گرفتار نگاه پدرشاهی و دیدگاه مذهبی است

در ادامه سید هادی عظیمی با بیان اینکه انتخابات به این شکل و شیوه مسئله مدرنی است، گفت: از بدو ورود انتخابات به ایران در دوران مشروطه از دو سو با آن روبرو شدند. یک تفکر با دیدگاه مذهبی مثل شیخ فضل‌الله نوری بود و تفکر دوم نیز نگاه پدرشاهی به آن داشت. تاریخ ایران همواره جولانگاه این دو دیدگاه بوده است. نظرسنجی‌های رسمی کشور نشان می‌دهد که ۳۰ درصد مردم در انتخابات اسفند شرکت می‌کنند در حالی که در زمان جنگ درصد مشارکت مردم بالاتر از این نصاب بود.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ادامه داد: اصل ۵۶ حاکمیت مطلق را با خدا و مردم می‌داند و تاکید می‌کند که هیچ کس نمی‌تواند حق حاکمیت بر سرنوشت را از مردم بگیرد. امروز مسئله ما اصولگرا و اصلاح‌طلب نیست. جامعه از ما درباره عملکرد و برنامه‌های ما می‌پرسند. کارآمدی، مشروعیت و مقبولیت بسته به عملکردهاست. همه افکار جامعه باید در انتخابات مشارکت داشته باشند.

وی افزود: مسئله دیگر اعتماد مردم است. مردم فقط همفکران ما نیستند. هر ایرانی که شناسنامه ایرانی دارد حق مشارکت دارد و باید بتواند حق انتخاب داشته باشد و این نمی‌شود مگر با حضور نمایندگان دیدگاه‌های سیاسی جامعه. نمونه آن حضور داوطلبان بی‌حجاب در انتخابات است. آیا خانم‌های بی‌حجاب هم می‌توانند داوطلب انتخابات شوند؟

عده کمی از بی‌حجاب‌ها معاند هستند

در ادامه قربانی با اشاره به سوال مجری، پاسخ داد: به فرموده رهبری عده کمی از بی‌حجاب‌ها معاند هستند. بهایی، وهابی، شیعه‌های انگلیسی و سنی‌های آمریکایی هم در این کشور زندگی می‌کنند اما چون با نظام معاند هستند نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

عملکرد اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها بر مشارکت مردم تاثیر منفی داشته است

سخنگوی حزب جمعیت دفاع از آزادگان و قانون اساسی و ایثارگران ادامه داد: مگر کم‌حجاب‌ها در ابتدای انقلاب حضور نداشتند یا مگر در تشییع پیکر شهید سلیمانی حضور نداشتند؟ اما چرا در انتخابات شرکت نمی‌کنند؟ چون عملکرد مسوولان قابل دفاع نیست. اصلاح‌طلبان بیش از سه دهه ضمام امور را در دست داشتند. با حجاب و اعتقادات و سیاست مردم چه کردید؟ مگر حضرت علی قائل به انتخاب نبود. اگر می‌گویید نبود پس چرا ۲۵ سال صبر کرد و برای به دست آوردن قدرت دست به شمشیر نبرد؟ شرکت نکردن در انتخابات اصلاح‌طلبان تیشه به ریشه اسلام زدن و باورهای مردم است. شما باید به جمهوری اسلامی رای بدهید. کسی حق ندارد به مردم بگوید پای صندوق‌های رای نیاید.

سید هادی عظیمی

جمهوری اسلامی فقط جمهوری مومنان نیست

در ادامه عظیمی خطاب به نماینده جریان انقلاب گفت: حاج آقا خوب است ابتدا بیانیه جبهه اصلاحات را بخوانید و بعد قضاوت کنید. اصلاحات گفته‌اند ما لیست نمی‌دهیم. مشارکت نکردن با لیست ندادن در تهران دو مسئله کاملا متفاوت است. رای دادن یک حق است.

وی ادامه داد: تناقض سخنان قربانی را می‌گویم. همین مردمی که در انقلاب مشارکت داشتند حالا چطور شده که به گفته حاج آقا گمراه شده‌اند؟ اگر افرادی باعث گمراه شدن مردم شدند، خب مردم به آنها رای نمی‌دهند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در تحلیلش از وضعیت سیاسی کشور گفت: جمهوری اسلامی با بحران مومن-شهروند روبروست. آیا ایران حکومت شهروندان است یعنی همه مردم ایران با هر عقیده و مرامی می‌توانند در قالب چارچوب‌ها در انتخابات شرکت کنند؟ یا شرکت در انتخابات یک تکلیف شرعی است و جایی است برای حکومت مومنان؟ به عقیده بنده جمهوری اسلامی جمهور مومنان نیست. بنده به نظر و نگرش امام درباره جمهوری قائل هستم.

تقسیم کشور به مومن و غیرمومن اشتباه است

در ادامه قربانی مدعی شد: شما می‌فرمایید شهروندان ایرانی غیرمومن هستند. چند درصد غیرمومن هستند. اصلاح‌طلبان اشتباه بزرگی می‌کنند که ملت ایران را غیرمومن و مومن می‌دانند. ۹۸ درصدی که پشت امام امت بودند از رهبری جدا می‌کنید؟

عظیمی پاسخ داد: ما کسی را از رهبری جدا نکردیم.

قربانی مدعی شد: اصلاح‌طلبان بسیج‌ها و جوانان این کشور را در فتنه‌ها کشتند.

عظیمی در واکنش گفت: عجب عجب

وی ادامه داد: مشکل از این است که شما بیانیه جبهه اصلاحات را نمی‌خوانید. ما در بیانیه‌های مختلف اسراییل و عملکردش را محکوم کرده‌ایم.

در ادامه قربانی تصریح کرد: قدس مسئله اول مومنان است. انتخابات هم بزرگترین معجزه جمهوری اسلامی است چون اجازه داده مردم فارغ از گرایش اصولگرا و اصلاح‌طلب و در چارچوب قانون در آن شرکت کنند.

رهبری به صراحت گفتند دولت اسلامی هنوز تشکیل نشده است

این فعال جریان انقلابی گفت: رهبری به صراحت بیان کرده‌اند دولت اسلامی هنوز تشکیل نشده است. ما هم می‌گوییم مردم بیایند اصلح را انتخاب کنند. ملت باید از خواص بی‌بصیرت عبور کنند. ما به عنوان مستقلان انقلابی لیست سومی را در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ ارائه خواهیم کرد و این بار اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را حذف خواهیم کرد.

صبحی خطاب به نماینده جریان اصلاح‌طلب پرسید با توجه به بیانیه جبهه اصلاحات این جبهه انتخابات ۱۴۰۲ را تحریم کرده است یا خیر؟

انتخابات ۱۴۰۲ برای یک جریان سیاسی خاص تضمین شده است

عظیمی هم پاسخ داد: جبهه اصلاحات درباره منافع ملی و مسائل مربوط به اسراییل با هیچ کس شوخی ندارند. دوستان مطالعه شده قضاوت کنند و سخن بگویند. انتخابات در ابتدای پیروزی انقلاب شاهد چهار دوره بوده است. قبل از سال ۱۳۶۰، از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۹ که در این دوره رقابت، درون نیروهای انقلاب بود. دوره سوم از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۸ بود. در این دوره انتخابات تاکید بر مشارکت مردم و رقابت بین جریان‌های سیاسی و اجتماعی بود. در این دوره جریان‌های اجتماعی با رقابت‌های نوسان‌داری روبرو بودند. در مجلس هفتم بالاترین مشارکت اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: دوره چهارم انتخابات که از سال ۱۳۹۸ شروع شده است روند جدیدی را نشان می‌دهد. در این دوره تعداد داوطلبان بالاست اما به نظر می‌رسد با نوعی انتخابات تضمین شده روبرو هستیم یعنی نتیجه انتخابات برای یک جریان سیاسی خاص تضمین شده است. به همین دلیل است که اصلاح‌طلبان در بیانیه اخیر خود گفته‌اند از حداقل فرصت‌ها برای مشارکت در انتخابات نیز بی‌بهره مانده‌اند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه اصلاح‌طلب‌ها در تهران لیست نمی‌دهند، ادامه داد: ما در تهران لیست انتخاباتی نمی‌دهیم حالا با افراد است که پای صندوق‌های رای بروند یا نروند. جبهه اصلاحات حق رای ندارد چون نماینده‌ای برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی ندارد. اینکه گفته می‌شود اصلاح‌طلبان انتخابات را تحریم کرده‌اند از منظر حقوقی بار حقوق به وجود می‌آورد. خواهشم از قربانی این است که اگر با اصلاح‌طلبان مشکل دارد برود با آنان مشکلش را حل کند اما در این نشست موضوعی را

مطرح کنند که بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم و افکار و اندیشه‌های یکدیگر را نقد کنیم، عملکرد دیگران به بنده ربطی ندارد.

تند شدن تب مناظره قربانی و عظیمی

در ادامه قربانی، گفت: ما با اصولگرا و صلاح‌طلب کاری نداریم زایش انقلاب همین است. اصلاح‌طلب‌ها می‌گویند انتخابات را تحریم می‌کنیم. انقلاب، بزرگ است و اصلاح‌طلبان با این رفتار خودشان را کوچک می‌کنند. ما می‌گوییم برگردید به انقلاب.

عظیمی پاسخ داد: ما کوچک هستیم اما اجازه دهید در انتخابات نماینده داشته باشیم تا مشخص شود که آیا رای داریم یا خیر؟

قربانی در سخنانی گفت: چرا شما در جبهه اصلاح‌طلبان از نجفی که آدم کشت اعلام برائت نمی‌کنید یا از سخنان عبدالله نوری و موسوی؟

عظیمی در پاسخ به سخنان قربانی گفت: آقای نجفی خطای شخصی کرد و محکوم شد و سزای کارش را با زندان داد. ایشان کجای اصلاحات است که شما حرفش را پیش کشیدی یا عملکرد عبدالله نوری و موسوی به بنده چه ربطی دارد؟

قربانی ادامه داد: ما می‌گوییم اصولگرایی از انقلاب غلط دفاع کرد. رهبری می‌گویند جامعه انقلابی و غیر انقلابی است. اگر کسی غیرانقلابی است نمی‌تواند در این انقلاب کرسی داشته باشد. ما در مرحله دولت اسلامی هستیم. ثمره اصلاح‌طلب و اصولگرا وضعیت جاری کشور است. بحث‌مان را باید معطوف به مفاهیم انقلاب اسلامی کنیم.

عظیمی در ادامه گفت: ابتدا می‌فرمایید مردم همه انقلابی هستند بعد می‌فرمایید در این ساختار هم فقط انقلابیون می‌توانند کرسی داشته باشند، بعد می‌گویید شورای نگهبان هم در بررسی صلاحیت‌ها کار خوبی می‌کند و بعد هم می‌گویید اصلاحات خودش را کوچک کرده است. پس تایید صلاحیت‌ها برای چیست بروید برای خودتان حکومت دینی درست کنید دیگر چه نیازی به رای مردم هست؟

قربانی تاکیدکرد: اتفاقا داریم همین کار را می‌کنیم. این که شورای نگهبان انقلابی رفتار می‌کند در همین راستاست.

عظیمی در واکنش گفت: با حرف شما جمهوری اسلامی جمهوری انقلابیون است در حالی که در سال ۱۳۵۸ هم مشارکت مردم در انتخابات‌های مختلف از ۴۵ تا ۷۰ درصد متغییر بود.

قربانی ادامه داد: انقلاب با من و تو و دولت فرق دارد. انقلاب چیست؟ یعنی ملتی در طول کل تاریخ آمدند و گفتند برای اسلام انقلاب کردیم. جهوری اسلامی یعنی اسلامِ خواست جمهوری که ۹۸ درصد از مشارکت کنندگانش در ابتدای انقلاب پشت آن ایستادند. عملکرد مسوولان بد بوده است به همین دلیل مشارکت کاهش یافته است چرا این مسائل به حساب انقلاب گذاشته می‌شود؟

مجری برنامه با قطع سخنان مهمانان از آزادی نجفی در فروردین ۱۴۰۲ سخن گفت.

در اصلاح‌طلبان کسی پشت سر دیگری قطار نمی‌شود

در ادامه عظیمی متذکر شد: ایشان در کجای جبهه اصلاحات هستند که بخواهد پای‌شان به انتخابات باز شود؟

مجری برنامه بار دیگر از عظیمی پرسید: جمعی از اصلاح‌طلبان روز گذشته بیانیه‌ای صادر کردند و تحریم انتخابات را به نوعی تحریم اقتصادی عنوان کردند. این پارادوکس را چطور جواب می‌دهید؟

این فعال اصلاح‌طلب گفت: بخشی از دوستان اصلاحات چنین نظری دارند. آنان می‌گویند جریان میانه‌رو در هر دو جریان سیاسی را مورد حمایت قرار خواهند داد. حرفشان این است که هر جا کاندیدای میانه‌ور وجود داشت حتی در جبهه پایداری از آنان حمایت می‌کنند. شاگردی خیلی از این دوستان را کردم و استاد بنده هستند. به هر جهت اصلاح‌طلبان جریان متنوعی است که در آن یک نفر حرف نمی‌زند که بقیه بخواهند پشتش قطار شوند.

در ادامه مجری برنامه از وی پرسید: اگر این اتفاق بیفتد و لیست بدهند آیا این مسئله مطرح نمی‌شود که اصطلاحات به هر قیمت دنبال قدرت است اما بعد از پیروزی عملکرد و مسوولیت‌شان را قبول نمی‌کنند؟

عظیمی در پاسخ گفت: در انتخابات ۱۳۹۸ اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت کردند اما روحانی با اصلاح‌طلبان همراه نبود. جریان اصلاحات عارف را به کناره‌گیری قانع کرد و از روحانی حمایت کرد. آنان نقدهای جدی به روحانی داشتند. بنده خودم یادداشتی داشتم تحت عنوان «دولت غیرمسوول». رابطه اصلاح‌طلبان با روحانی مثل رابطه با خاتمی نبود. حمایت از روحانی را کتمان نمی‌کنیم و جامعه هم روحانی را پای اصلاحات گذاشتند.

مجری برنامه پرسید: مسوولیت اقتصاد فعلی ایران بر عهده کیست است که موجب دلسردی مردم شده است؟

اگر چیزی برای خوردن هست عادلانه بین همه تقسیم شود

در ادامه قربانی پاسخ داد: مردم انقلاب کردند، در جنگ حضور یافتند و در سخت‌ترین شرایط زندگی کردند. آنان می‌پرسند چرا گول اصلاحات و اصولگراها را بخورند در حالی که آنان زندگی تجملاتی‌شان در بالای شهر را دارند؟ مردم می‌گویند اگر چیزی برای خوردن هست عادلانه بین همه تقسیم شود.

این فعال جریان انقلاب ادامه داد: جریان‌های سیاسی می‌گویند «سرلیست» اما ما می‌گوییم «در لیست». ما به جای سهمیه‌خواهی ۳۰ را برای فرستادن به مجلس معرفی می‌کنیم حتی برای حل مشکلات وزارتخانه‌ها هم برنامه داریم.

وی ادامه داد: دهک‌های یک تا سه با وجودی که فقر را چشیده‌اند اما نظام را همواره حمایت کرده‌اند. در دولت روحانی دهک‌های چهار تا هشت به دهک یک تا سه تنزل داده شدند. به عقیده بنده سرلیست جریان‌های سیاسی عمدتا از دهکهای ۹ و ۱۰ هستند.

در ادامه مجری برنامه پرسید: وظیفه جریان‌های سیاسی در ایجاد انگیزه در مردم برای مشارکت در انتخابات چیست؟

چرا فقر مردم را بهانه ورود به قدرت می‌کنید؟

عظیمی پاسخ داد: نمی‌توانیم خودمان را با ۴۵ سال گذشته مقایسه کنیم. نسل جوان می‌بینند در دنیا چه خبر است. دولت هنوز نمی‌تواند اینترنت مردم تامین کند. هر کس وارد سیاست می‌شود دنبال کسب قدرت است. چرا فقر مردم را بهانه ورود به قدرت می‌کنید صادقانه بگویید که قدرت را می‌خواهید.

این فعال اصلاح‌طلب تاکید کرد: نسل جوان جامعه امروز ایران بسیار آگاه است چون دچار تحولات عمیقی شده است. سخنان ما برای ۹۰ درصد دانش‌آموزان ذره‌ای اهمیت ندارد. مردم افراد صادق و غیرصادق را به خوبی تشخیص می‌دهند. فقط با مردم انقلابی روبرو نیستیم بلکه با تکثر جریان‌های فکری در مردم روبرو هستیم بنابراین باید نمایندگان آنان در انتخابات حضور داشته باشند.

وی خطاب به مسوولان تاکید کرد: به مسوولان می‌گویم به مردم احترام بگذارید. این کشور برای همه ایرانیان است و با هر عقیده‌ای باید برای‌شان احترام قائل شوید.

در ادامه قربانی گفت: حزب برای چه تشکیل می‌شود؟ برای اداره جامعه. اصلاح‌طلبان و اصولگراها و مستقلان باید توبه کنند و به سمت مردم برگردند.

مجری برنامه از وی پرسید: آیا مردم از جریان‌های سیاسی عبور کرده‌اند؟

مردم از انقلاب عبور نکرده‌اند

قربانی در پاسخ گفت: علتش این است که ایمان و امید را از مردم گفتند. مردم از جریانات سیاسی عبور کرده‌اند اما از انقلاب عبور نکرده‌اند. باید تهدید را به فرصت تبدیل کرد. انقلابی‌ها آمده‌اند تا با معرفی تیم انقلابی، مشکلات را حل کنند.

با مشکل کارکرد نهادهای انتخابی روبرویم

در ادامه عظیمی، گفت: اگر جامعه به این نتیجه برسد که در فضای سیاست می‌تواند تاثیرگذار باشد و نمایندگانی که به مجلس رفته‌اند نماینده همه ملت ایران هستند، جامعه تغییر می‌کند. با مشکل کارکرد نهادهای انتخابی روبرو هستیم. نگاه مردم به نهادهای انتخابی نگاه تغییر نیست و به تدریج بی‌انگیزه می‌شوند.

مجری برنامه در ادامه پرسید: ناتوانی مدیران دولتی و مجلسی به نهاد دولت و مجلس ربط دارد؟

عظیمی پاسخ داد: آیا در مجموعه حاکمیت فضای به حدی باز است که مثلا به جز شوراهای عالی امنیت ملی که قانونی است بقیه شوراها که غیرقانونی هستند، منحل شوند؟ آیا نماینده‌ای می‌تواند قانون منع استفاده از ماهواره را که کسی به خصوص در منطقه ولنجک تهران رعایت نمی‌کند و دیش‌های ماهواره بر تراس و پشت‌بام‌ها کاملا عیان است را لغو کند؟ یا قانون پوشش و حجاب را می‌تواند لغو کند؟

این فعال اصلاح‌طلب در ادامه تاکید کرد: هر کشوری اصولی دارد. مهم است که این اصول را مردم قبول دارند یا خیر. اولویت اول مسوولان مسئله حجاب است یا اقتصاد مردم؟ در دنیا اکثریت مردم می‌توانند اصول کشورشان را از راه انتخابات تغییر دهند. امام در بهشت زهرا گفتند آنان - رژیم پهلوی - نمی‌توانست برای ما تصمیم بگیرند. آیا چنین حقی برای مردم قائل هستیم و می‌توانیم اصل ۵۹ قانون اساسی را آن طور که هست، اجرا کنیم؟

از طریق حجاب اصل نظام را هدف گرفته‌اند

در ادامه قربانی، گفت: معلوم است که اولویت امروز جامعه اقتصاد است اما اگر جریان شما می‌خواهد با این مستمسک اصل نظام و اسلام را بزند در این صورت حجاب اولویت اول کشور می‌شود. ترس ما از اصلاحات این است که اصل نظام و انقلاب را بزند.

این فعال جریان انقلابی با نقد عملکرد جریان اصولگرا گفت: اصولگراها مافیای خودرو و انواع مافیاها را ایجاد کرده‌اند. ما از درون جریان اصولگرا نیز درد می‌کشیم. اقتصادمان را باید با آوردن افرادی که مافیایی و شبکه‌ای نیستند و مستقلِ انقلابی هستند، اصلاح کنیم. به همین دلیل با شعار مستقلِ انقلابی وارد انتخابات شده‌ایم. از متخصصان متعهد حمایت می‌کنیم و فامیل‌بازی را نفی می‌کنیم. بعد از تاسیس دولت اسلامی می‌توان جامعه و اقتصاد اسلامی و پوشش افراد را تعیین کرد.

در ادامه مجری پرسید: در انتخابات ۱۴۰۲ اولویت پیروزی در انتخابات است یا افزایش مشارکت؟

انتخابات واقعی اهمیت دارد

عظیمی در پاسخ گفت: نه مشارکت اهمیت دارد و نه پیروزی بلکه برگزاری انتخابات واقعی اهمیت دارد. انتخاباتی که جامعه بتواند به طور حداکثری دیدگاه‌هایش از طریق نمایندگانش دنبال کند. مشارکت ۳۰ یا ۴۰ درصدی احتمالی مردم در انتخابات چندان مسئله مهمی نیست کما اینکه در سایر کشورهای دنیا نیز اتفاق می‌افتد مهم این است که همین ۳۰ درصد بتوانند از بین اندیشه‌ها و جریان‌های مختلف انتخاب مطلوب‌شان را داشته باشند.

این فعال اصلاح‌طلب تاکید کرد: در چارچوب جمهوری اسلامی خواهان جمهوری اسلامی هستیم یعنی راه نباید برای ابراز عقیده بسته باشد. تعریف از آزادی نباید محدود شود حالا هر عقیده‌ای باشد.

در ادامه مجری برنامه از فعال جریان انقلابی پرسید آیا حق شهروندی از مردم سلب شده است؟

حق شهروندی توسط خواص بی‌بصیرت سلب شد

قربانی در پاسخ گفت: اگر اینطور بود ایشان چطور در رادیوی نظام اسلامی به راحتی نقد می‌کند؟ به نظرم حق شهروندی توسط خواص بی‌بصیرت سلب شده و هدایت خلق مسلمان نیز به دست خواص با بصیرت است.

این فعال انقلابی متذکر شد: ما همه مسلمانیم و اصلاح اصلی هم متعلق به امام حسین بود بنابراین باید حرکت کنیم به سوی آرمانهای واقعی انقلاب. این ما هستیم که با اندیشه‌های محدود خود اندیشه‌های انقلاب را محدود می‌کنیم.

در ادامه عظیمی خاطرنشان کرد: جامعه باور ندارد که آزادیِ پس از بیان وجود دارد و افراد به دلیل اظهار نظر و عقیده مشکل پیدا نمی‌کنند. فضای آزادی یعنی فضایی که افکار مختلف بتوانند خودشان را مطرح کنند شرایطی نظیر ابتدای پیروزی انقلاب که همه جریان‌های انقلاب و ضد انقلاب نظرت‌شان را بیان می‌کردند.

این فعال اصلاح‌طلب مدعی شد: جامعه امروز ما با حاکمیت گسست پیدا کرده چون نمایندگانش را در ساختار و ترکیب حاکمیت نمی‌بیند. انتخاب باید بین افکار مختلف باشد نه تکثر افراد. امروز رقابتی بین افکار مختلف وجود ندارد و متاسفانه بخش زیادی از جامعه اعتمادش را به همین دلیل از دست داده است.

ان‌شاءالله مشارکت این دوره بالاتر است

در پایان قربانی گفت: امیدوارم همه جریان‌هایی که در چارچوب نظام هستند بتوانند در انتخابات مشارکت کنند. دوره قبل مشارکت کم بود ولی ان‌شاءالله این بار مشارکت بیشتر می‌شود. ریزشها و رویش‌ها طبیعی است و امیدوارم دولت اسلامی در این دوره تشکیل شود.

عظیمی هم در پایان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۲ را حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد پیش‌بینی کرد.

به گزارش ایسنا، این ویژه‌برنامه با اجرا و سردبیری امین صبحی و تهیه‌کنندگی حسین ماکنعلی تولید و به‌صورت تصویری از نرم‌افزار کاربردی ایران صدا و به صورت صوتی بر روی موج اف‌ام ردیف ۱۰۳.۵ مگاهرتز رادیو گفت‌وگو پخش می‌شود.

نسخه مکتوب و آنلاین این برنامه برای دسترسی راحت‌تر مخاطبان روی خروجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و مؤسسه مطبوعاتی جام‌جم در دسترس است.

مخاطبان این ویژه برنامه انتخاباتی می‌توانند دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص مباحث انتخاباتی را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ ارسال کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402112316767
  • خبرنگار : 90089