لزوم ارتباط با همسایگان برای سوق دادن منطقه به سوی توسعه و پایان بحران‌ها

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گسترش ارتباط با کشورهای همسایه برای ارتباط با دریاهای آزاد، گفت: ما باید امکانات خود را برای سوق دادن منطقه به سوی توسعه و پایان بحران‌ها به صورت متقابل در اختیار همسایگان قرار دهیم.

به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی در آیین افتتاح همایش اقتصاد دریامحور ایران که امروز برگزار شد، گفت: ایران کشور منطقه‌ای است و همه لوازم برای توسعه در برنامه چشم‌انداز اول دیده شده و بخش‌هایی سامان پیدا کرده و بخش‌هایی عقب‌ماندگی دارد؛ اما اکنون در حوزه اقتصاد عقب‌ماندگی داریم.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌های اساسی اقتصاد دریامحور است و در همه جای دنیا کشورهای دریایی، بخش بزرگی از اقتصاد خود را بر پایه دریا شکل دادند. در نمایشگاه توانمندی‌های داخلی در دهم بهمن ماه جاری که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد ایشان نسبت به اهمیت دریا تأکید و توجه مجدد داشتند.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری اظهار کرد: باید برای ارتباط با دریای مدیترانه از طریق عراق، لبنان و سوریه ورود کنیم که این کشورها از همسایگان استراتژیک ما هستند؛ همچنین برای رسیدن به دریای سیاه به ترکیه، گرجستان و جمهوری آذربایجان نیاز داریم. از عمان و یمن هم به دریای عمان می‌رسیم، از این رو این ارتباط کلیدی و استراتژیک است. ما نیز باید امکانات خود را برای سوق دادن منطقه به سوی توسعه و پایان بحران‌ها به صورت متقابل در اختیار همسایگان قرار دهیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه علت جنگ‌افروزی‌ها که غرب در این منطقه راه انداخته این است که اینجا منبع رشد و توسعه است؛ افزود: وقتی از اقتصاد دریامحور حرف می‌زنیم از یک نقشه کلان و بزرگ می‌گوییم و وقتی درباره ارتباط با هند، روسیه و سایر کشورها صحبت می‌کنیم، توسعه منطقه اجتناب‌ناپذیر است. اگر توسعه نباشد منطقه ناامن می‌شود و غرب هم به همین دلیل به دنبال کشیده شدن تنش در منطقه است. 

وی با بیان اینکه لازمه رشد و توسعه، توسعه اقتصاد دریامحور است، افزود: از بندهایی که در سیاست‌های توسعه دریامحور آمده می‌توان به سیاست‌گذاری یکپارچه امور دریایی، تقسیم کار ملی و مدیریت چابک و کارآمد که یک شبکه را تشکیل دهند با فعالیت بخش خصوصی و نظارت دولتی؛ احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه، توسعه فعالیت‌های اقتصادی دریامحور و ایجاد توسعه دریایی پیشران در سواحل و دریا به‌گونه که رشد اقتصادی در حوزه دریا دو برابر رشد اقتصادی و بهره‌برداری حداکثری و بهینه از منابع دریایی با ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی اشاره کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402112316667
  • خبرنگار : 71541