مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خبر داد

اجرای طرح تحول تولید در محصولات زیره سبز، انگور، پسته و زعفران در خراسان رضوی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از اجرای طرح تحول تولید در محصولات زیره سبز، انگور، پسته و زعفران در این استان خبر داد.

احمد نادری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح تحول اقتصادی محصولات باغی اظهار کرد: این طرح برای ۱۰ هزار هکتار زعفران، ۱۵۰۰ هکتار زیره سبز، ۴۰۰۰ هکتار انگور آبی، ۲۰ هزار هکتار پسته و ۲۵ هکتار محصولات گلخانه‌ای اجرا شده و قرار است در زعفران ۴۳ درصد، زیره سبز ۵۸ درصد، انگور آبی ۵۵ درصد و پسته آبی ۲۷ درصد افزایش بهره‌وری داشته باشیم.

وی افزود: در حوزه مدیریت باغبانی نسبت به اصلاح، نوسازی، جایگزینی و توسعه باغات در راستای تامین امنیت غذایی و جوان‌سازی باغات اقدام شده که ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد کمی و کیفی از ۸۰۶۹ هکتارپیش‌بینی شده، ۷۳۰۰ هکتار تا پایان آذرماه اجرا شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: تولید نهال مجوزدار (شناسه دار) از تعداد ۲۹۰۰ اصله در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۳۵۰۰ اصله رسیده است.

نادری در رابطه با ساماندهی نهالستان‌های فاقد مجوز گفت: از ابتدای سال جاری برای تعداد ۳ واحد نهالستان جدید مجوز صادر شده است.

وی اضافه کرد: اجرای طرح سرشاخه‌کاری باغات (تغیر ارقام نامطلوب با سرشاخه‌کاری) در سطح ۲۵۰ هکتار، اجرای طرح فراز در باغات انگور در سطح ۳۰۰ هکتار، توسعه کشت گلخانه‌ای در راستای تامین امنیت غذایی، انتقال کشت از فضای باز به گلخانه، صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش کمی وکیفی محصولات در سطح ۲۵ هزار و ۲۰۰ متر مربع، اصلاح و نوسازی ۴۷ هزار متر مربع گلخانه‌ها و اصلاح و نوسازی واحدهای قارچ خوراکی به ظرفیت ۱۱۱ تن از جمله اقدامات شاخص مدیریت امور باغبانی جهاد کشاورزی استان است. 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به حفظ و نگهداشت ۹۵۱ واحد گلخانه در سطح ۲۳۲ هکتار از گلخانه‌های تولید سبزی و صیفی استان و ۲۲ واحد مزرعه پرورش قارچ، از فعال سازی ۱۳ واحد گلخانه در سطح ۶.۱ هکتار از واحدهای راکد استان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری نسبت به صدور پروانه تاسیس برای ۲۵۹ واحد گلخانه کوچک‌ مقیاس و صدور پروانه بهره‌برداری برای ۶۳ واحد گلخانه کوچک‌مقیاس و صدور پروانه تاسیس برای ۱۰ مجتمع گلخانه‌ای در سطح ۸۸۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع اقدام شده است.

نادری تصریح کرد: طی سال‌های اخیر تولید محصولات کم‌آب‌طلب به دلیل محدودیت‌های منابع آبی استان و سیاست‌های الگوی کشت مورد توجه واقع شده لذا کاشت انواع گیاهان دارویی در راستای تامین امنیت غذایی، توسعه کشت نشائی گیاهان دارویی و تولید محصولات کم‌آب‌طلب از ۲۳ هزار هکتار به ۲۷ هکتار (عمدتا زیره سبز و آنغوزه) صورت گرفته است.

وی با اشاره به اصلاح، نوسازی و جایگزینی مزارع زعفران در قالب مزارع آرمانی زعفران به میزان ۵۰۰ هکتار به منظور افزایش راندمان تولید در واحد سطح از ۳.۵ کیلوگرم فعلی به ۵ کیلوگرم در هکتار تصریح کرد: در این راستا نسبت به تشکیل و برگزاری جلسات میز تخصصی زعفران  به منظور ساماندهی  زنجیره صنعت زعفران اقدام شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402112316615
  • خبرنگار : 50664