به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد:
قزاقستان (آلماتی)
به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی در انقلاب اسلامی و گرامیداشت روز ملی جمهوری اسلامی ایران، جشن با شکوهی از سوی سرکنسولگری کشورمان در آلماتی و همکاری وابستگی فرهنگی سرکنسولگری در سالن اجتماعات هتل اینترکانتیننتال برگزار شد.
این مراسم با شرکت جمع کثیری از دیپلماتها و سرکنسولهای کشورهای مختلف، روسای نهادهای منطقهای و بینالمللی مقیم، شخصیتهای سیاسی، علمی، فرهنگی، هنری، رسانهای و اقتصادی قزاقی و ایرانیان مقیم با نواختن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان آغاز شد.
در افتتاحیه این مراسم، محسن فغانی، سرکنسول کشورمان در آلماتی در سخنانی گفت: ۴۵ سال پیش، انقلاب اسلامی ایران به پشتوانه مردم به رهبری امام خمینی(ره) در چنین روزهایی به پیروزی رسید. با بیش از ۷۰۰۰ قدمت تمدنی و تاریخی مکتوب، علیرغم تحریمهای همهجانبه در عرصههای مختلف، به نتایج قابلتوجهی دست یافته و با دارا بودن بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت و موقعیت استثنایی جغرافیایی، ظرفیت قابلتوجهی برای همکاری کشورهای جهان برخوردار است.
وی اظهار کرد: ایران در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، دارو، مهندسی زیستی، فولاد، صنایع دریایی در ردهبندی بالا قرار گرفته است.
فغانی راهبرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را برقراری صلح، ثبات، احترام به حاکمیت اراضی کشورها خواند و عنوان کرد: ایران توسعه روابط با کشورها و بهویژه کشورهای همسایه را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.
وی به حل مسئله فلسطین پرداخت و تأکید کرد: حل این مشکل زمانی محقق خواهد شد که برگزاری همهپرسی با شرکت تمام مردم سرزمین فلسطین عملی شود. ایران آماده همکاری و تعامل با کشورهای مختلف جهان است و توسعه روابط با کشور قزاقستان به عنوان کشور دوست و همسایه باسابقه تاریخی و تمدنی مشترک از اولویتهای ایران به شمار میرود.
سرکنسول کشورمان افزود: روند روبهرشد روابط همهجانبه ایران و قزاقستان در سالهای اخیر مشهود بوده است و اطمینان دارم با همکاری فعالان، تجار و سرمایهگذاران دو کشور شاهد نزدیکی بیشتر مردم ایران و قزاقستان خواهیم بود.
بختجان بولگینف، رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه جمهوری قزاقستان در آلماتی در سخنرانی خود ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی جمهوری اسلامی ایران و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: برقراری روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۹۲ تجدید روابط چند قرنی ایرانیان و قزاقستانیها است؛ یعنی برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور تداوم پیوندهای باستانی است.
وی افزود: روابط دو کشور مبتنی بر اصول احترام متقابل، استقلال، تمامیت ارضی یکدیگر، اصول امنیت بینالملل و توسعه روابط دوستانه است و گفتگوهای سیاسی و دیدارهای متقابل و منظم در سطح بالا، تبادل اسناد بینالمللی برای تقویت همکاریها در جریان است.
بولگینف یادآور شد: در نتیجه سفر رسمی رئیسجمهور قزاقستان در سال ۲۰۲۲ و سفر نخستوزیر قزاقستان در سال ۲۰۲۳ به ایران، روابط به سطح جدیدی ارتقا یافته است و کاملاً معتقدم روابط قابلاعتماد در آینده نیز در همه زمینهها بیشازپیش تقویت شده و به نفع مردم دو کشور بطور ثمربخش توسعه خواهد یافت.
علی داوودی (خواننده) گلنار اسدی (پیانیست) زوج هنرمند ایرانی برای حضار قطعات "ای ایران"، "جان مریم" را به زبان فارسی در سبک کلاسیک و وکال اجرا کردند و همچنین، قطعه "لا اله الا الله" به زبان آذری و قطعه کلاسیک به زبان روسی ارائه کردند.
اجرای این دو هنرمند برجسته ایرانی از سوی شرکتکنندگان مورد استقبال چشمگیر قرار گرفت و مورد تشویق واقع شدند، بطوری که بسیاری از شرکتکنندگان تصاویر قطعات هنری اجرا شده را ضبط کردند.
در ادامه جشن، به ابتکار وابستگی فرهنگی سرکنسولگری کشورمان در آلماتی از تابلوفرش «دوستی ایران و قزاقستان» توسط سرکنسول کشورمان و همچنین رئیس نمایندگی وزارت خارجه قزاقستان در آلماتی رونمایی شد.
این تابلوفرش که منقش به پرچمهای ایران و قزاقستان و حکیم فردوسی شاعر مشهور ایرانی و آبای شاعر برجسته قزاقی و مزین به نقوش هنر ایرانی بوده و بطور قابلملاحظهای از سوی مسئولین و شخصیتهای محلی موردتوجه واقع شد.
همچنین، نمایشگاه صنایع دستی ایرانی شامل انواع هنرهای خاتم، میناکاری، مسکاری، فیروزهای و ... برگزار شد و مورد استقبال حضار قرار گرفت و در حاشیه این مراسم، در راستای آشنایی بیشتر مردم قزاقستان با تولیدات ایرانی، نمایشگاهی از محصولات ایرانی صادراتی به قزاقستان و همچنین تولیدات شرکتهای ایرانی فعال در قزاقستان برپا شد.
روسیه
به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و بزرگداشت روز ملی ایران، سومین برنامه از سلسله رویدادهای باشگاه ایران با موضوع «هنرهای سنتی و مردمی ایرانی» توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با مشارکت بنیاد ایرانشناسی مسکو در مؤسسه فرهنگی انتشاراتی بیبلیوگلبوس برگزار شد.
در این رویداد که با حضور هنرمندانی از اصفهان در رشتههای خاتمکاری، فیروزهکوبی، میناکاری، حکاکی روی فلز و قلمزنی برپا شد، جمع پرشماری از علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایران گردهم آمدند تا کار ساخت آثار هنری دستی ایرانیان را از نزدیک مشاهده کنند.
در ابتدای این برنامه، پس از تماشای کلیپ معرفی صنایع دستی و مردمی ایرانی، باریس یسنکین، مدیر مجموعه بیبلیوگلبوس با اشاره به قدمت و اصالت فرهنگ و تمدن ایران اظهار داشت: دوستی بین دو ملت ایران و روسیه همانطور که بارها و در رویدادهایی از این دست در مؤسسه ما و همیشه گفتهام دیرپاست و موضوعات فرهنگی و هنری مشترک بسیاری بین ما وجود دارد که میتوان درباره آنها سخن گفت.
وی افزود: مردمان دو کشور با زبان هنر به هم نزدیک میشوند و این دوستی و نزدیکی همواره باقی خواهد ماند.
در ادامه، زهره حمدیه، کارشناس رایزنی فرهنگی ضمن ابراز خرسندی از استقبال دوستداران فرهنگ و هنر سرزمینمان از این برنامه گفت: امروز به مناسبت گرامیداشت سالگرد انقلاب اسلامی و روز ملی ایران به همراه هنرمندان رشتههای متنوع هنری ایرانی گردهم آمدهایم تا بخشی از هنر سرزمین بزرگ ایران را در این فرصت به شما نشان دهیم و از نزدیک با روش خلق آثار هنری ایرانی آشنا شوید.
در بخش دیگری از این برنامه، به ۱۰ شرکتکننده منتخب که در مسابقه قرارگاه فضای مجازی نمایندگی فرهنگی مشارکت داشته و بهترین مطالب را درباره محتوای ارائه شده در معرفی ایران نوشته بودند، جوایزی اهدا شد.
سپس، هنرمندان هریک درباره تاریخچه آثار هنری دستی ایرانی سخن گفتند و در ادامه در بخش کارگاه آموزشی، همزمان با نمایش آثار خود به مخاطبان این برنامه، بخشی از کار ساخت یک اثر را از نزدیک آموزش داده و به سوالات علاقمندان مشارکتکننده در این رویداد پاسخ دادند.
همچنین، برخی از شرکتکنندگان در برنامه این فرصت را یافتند تا خود نقشی روی سفال میناکاری بزنند، تراشی به فلز دهند یا قطعهای از فیروزه ایرانی را بر ظروف تزیینی، با راهنمایی هنرمندان بگذارند.
گرجستان
مراسم جشن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب و روز ملی جمهوری اسلامی ایران با حضور محمود ادیب، سفیر ایران در تفلیس، الکساندر خوتیسیاشویلی معاون وزیر امورخارجه گرجستان به نمایندگی از دولت این کشور، احمدعلی مهری اردستانی رایزن فرهنگی، مسئولین دولت و پارلمان گرجستان، سفرا و دیپلمات های مقیم تفلیس، جمع کثیری از شخصیت های سیاسی، دینی، علمی، فرهنگی و ایرانشناسان این کشور و ایرانیان مقیم در محل سفارت کشورمان در تفلیس برگزار و گروه موسیقی سنتی ماهور نیز در این برنامه به هنرنمایی پرداختند.
سفیر کشورمان در این مراسم ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در سخنانی، اظهار داشت: هدف ایران، برقراری روابط متوازن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همه ملتها و به ویژه با همسایگان است.
وی گفت: ایران از تنش زدایی و امنیت جمعی در منطقه حمایت می کند و به دنبال رسیدگی به بحرانهای منطقهای و مبارزه با گروه های تروریستی است.
ادیب ادامه داد: ملت ایران در ۴۵ سال گذشته با چالشهای مختلفی از جمله تحریمهای ناعادلانه و به اصطلاح فلجکننده اقتصادی مواجه بوده که با هدف تضعیف و توقف روند پیشرفت ما طراحی شدند. با این حال، ما نه تنها در برابر این هجمهها مقاومت کردیم، بلکه به پیشرفتهای قابل توجهی نیز دست یافتهایم.
وی ابراز کرد: ما آمادهایم تا ظرفیتهایمان در عرصههای مختلف را با دوستانمان به خصوص گرجستانیها به اشتراک بگذاریم.
معاون وزیر خارجه گرجستان نیز به نمایندگی از دولت این کشور، ضمن تبریک چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مطرح کرد: توسعه روابط دوستانه با ایران برای گرجستان بسیار حائز اهمیت است و با خرسندی میخواهم به این نکته هم تاکید کنم که گرجستان و ایران پس از برقراری روابط دیپلماتیک، فعالانه روابط و حسن همجواری را توسعه میدهند.
الکساندر خوتیسیاشویلی بیان کرد: حمایت قوی ایران از گرجستان در طول سالیان متمادی برای ما بسیار ارزشمند است و جمهوری اسلامی ایران یکی از اولین کشورهایی بود که استقلال گرجستان را به رسمیت شناخت که با برقراری روابط، این موضوع انگیزه قوی برای توسعه هر چه بیشتر روابط تاریخی و فرهنگی دو ملت را ایجاد کرده است.
پس از آن، هنرمندان گروه موسیقی سنتی ماهور، کیوان کرباس فروش، پیمان کرباس فروش و بابک کرباس فروش «نوازندگان تار، سه تار، نی و سازهای کوبهای» و مهدی آفرین «خواننده» که با همکاری ادارهکل همکاری و تنظیمگری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای اجرای برنامه به تفلیس اعزام شدهاند در این مراسم قطعاتی از موسیقی سنتی ایرانی را برای حضار اجرا کردند.
در حاشیه این مراسم نمایشگاه بسیار زیبایی از صنایع دستی و آثار سنتی کشورمان برپا و گوشه از هنر ایرانی در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفت که برای مهمانان خارجی بسیار جالب توجه بود.
شایان ذکر است، همزمان با برگزاری جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برج مخابراتی تفلیس نیز با ابتکار شهرداری تفلیس در شب برگزاری مراسم با رنگهای پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران نورافشانی شد.
استانبول
مراسم چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و روز ملی با حضور دیپلماتهای کشورهای مختلف، معاون استاندار استانبول، مدیرکل ارسیکا، مفتی استانبول، رئیس حزب وطن، مقامات محلی، نمایندگان احزاب، ایران شناسان و استادان زبان فارسی، شماری از شخصیت های فرهنگی و مذهبی ایران و ترکیه و ایرانیان مقیم در محل هتل پارک بسفروس استانبول برگزار شد.
در این مراسم پس از نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، احمد محمدیفر، سرکنسول کشورمان در استانبول با تبریک فرارسیدن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سخنانی گفت: در تاریخ معاصر ما ایرانیان، امروز روز خاص و نماد ملی ما ایرانیان است امروز برای ما روز توسعه پایدار و بالندگی در لوای اسلام وقانون اساسی است.
وی افزود: امیدواریم با توجه به مشترکات فرهنگی دو کشور در جهت رشد و توسعه روابط فرهنگی و علمی گام های بلندی را برداریم.
در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی متشکل از صنایع دستی و فرش دستبافت ایران از سوی وابستگی فرهنگی کشورمان در استانبول به نمایش گذاشته شد.
صربستان
به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و همزمان با عید مبعث پیامبر مهر و رحمت(ص) به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و مشارکت تئاترهای ملی بلگراد، نووی ساد و مرکز فرهنگی شهر تمرین و با همکاری اداره کل همکاریهای فرهنگی و تنظیمگری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، کنسرت موسیقی اصیل ایرانی توسط گروه موسیقی "داروگ" اجرا شد.
این برنامهها در تئاتر ملی شهر نووی ساد- دومین شهر بزرگ صربستان، دانشکده توریسم، سفارت روسیه در چارچوب پیمان بریکس و هتل کراون پلازا بلگراد، تئاتر ملی بلگراد و شهر تمرین - در شمال صربستان- اجرا شدند.
گروه داروگ نخستین برنامه خود را روز چهارشنبه ۱۸ بهمن در تئاتر ملی شهر نووی ساد دومین شهر مهم صربستان اجرا کرد. در این برنامه رشید حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران، معاون شهردار و مقامات محلی و بیش از ۲۰۰ نفر از علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایرانی حضور داشتند.
پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی گفت: ایران امروز علیرغم تحمیل تحریمها و فشارهای سنگین در طول ۴۵ سال از سال ۱۹۷۹ قدرتمندتر از گذشته، در حال پیشرفت در همه عرصههاست.
وی برخی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را در زمینه های فرهنگی، علمی و فناوری برای حاضرین تشریح کرد.
بنا به درخواست مدیریت دانشکده توریسم بلگراد، گروه موسیقی داروگ برنامه ای را روز پنجشنبه ۱۸ بهمن در محل این دانشکده اجرا کرد.
رئیس دانشکده توریسم در دیدار با امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان و اعضای گروه موسیقی بر تمایل دانشکده برای تقویت همکاری با ایران و راه اندازی مجدد کلاس های زبان فارسی تاکید کرد.
پورپزشک در جمع دانشجویان این دانشکده با اشاره به چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برخی ار دستاوردهای انقلاب اسلامی را در عرصه های مختلف بیان کرد.
به دنبال دیدار نمایندگان سفارت روسیه با امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان و بررسی زمینه های همکاری فرهنگی در چارچوب پیمان بریکس و دعوت رسمی برای شرکت در روز دیپلماسی فرهنگی روسیه، هماهنگی لازم برای اجرای ویژه برنامه موسیقی ایرانی به این مناسبت در محل سفارت روسیه صورت گرفت و گروه موسیقی داروگ ظهر روز جمعه ۱۹ بهمن در سفارت روسیه قطعاتی از موسیقی ایرانی را اجرا کرد.
سفیر روسیه در سخنانی اظهار داشت: بسیار باعث خوشحالی و خرسندی است که امروز گروه موسیقی ایرانی در سفارت روسیه برنامه اجرا می کنند همانطور که میدانید فرهنگ از مردم عادی نشئت میگیرد و باعث تحکیم روابط بین اقوام و ملت ها میشود، امروز با اعلام رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۰۳ روز دیپلماسی فرهنگی نام گذاری شده است و همچنین یکی از موارد قرارداد بریکس در کنار سیاست و اقتصاد، فرهنگ است که کشورهای عضو با شرکت در رویدادهای مختلف فرهنگی و تبادل فرهنگی باعث تحکیم این روابط می شوند و امیدواریم در آینده شاهد همکاری های گسترده تری باشیم.
به مناسبت روز ملی جمهوری اسلامی ایران، مراسمی روز پنجشنبه ۱۹ بهمن با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از مقامات دولتی، دیپلمات ها، نخبگان فرهنگی و علمی، نمایندگان جوامع اسلامی، مدیران مراکز و نهادهای فرهنگی، ایرانیان مقیم در هتل کرون پلازا برگزار شد.
گروه موسیقی داروگ در این مراسم قطعاتی را اجرا کرد که مورد توجه و تشویق قرار گرفت. رایزنی فرهنگی در دعوت از چهره ها و فعالان حوزه فرهنگی، آماده سازی محتوای مراسم شامل تصاویر و کلیپ های مختلف و برپایی نمایشگاه محصولات فرهنگی همکاری داشت.
همچنین، روز جمعه ۲۰ بهمنماه تئاتر ملی بلگراد از معتبرترین مراکز فرهنگی منطقه شاهد حضور بیسابقه انبوه شهروندان صرب و ایرانیان مقیم بود که برای دیدن کنسرت موسیقی گروه داروگ حضور یافتند.
در این برنامه گونسیچ رئیس تئاتر ملی، رشید حسن پور، سفیر و امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان سخنانی ایراد کردند.
گونسیچ با ستایش فرهنگ و تمدن و هنر ایرانی، ایران را کشوری مهم و قابل احترام توصیف کرد. و وی گفت: ما شانس خوبی داریم که شاهد کنسرت موسیقی ایرانی در صربستان هستیم.
حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی با تشکر و تقدیر از حمایت و علاقه دولت و مردم فرهنگ دوست صربستان از توسعه همکاریهای دو کشور به ویژه در حوزه فرهنگی و هنری و دیر پا بودن فعالیت و حضور فرهنگی و هنری ایران در صربستان که ریشه در اشتراکات قوی و گسترده دارد، سخن گفت.
پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان نیز در سخنانی گفت: رایزنی فرهنگی تمام نیرو و توان خود را بکار گرفته است تا با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری و ادبی به تقویت پیوندهای دیرین و دوستانه دو کشور کمک کند.
وی افزود: نگاه ما در عرصه فرهنگی یکسویه نیست بلکه مایلیم زمینه معرفی و حضور فرهنگی کشور زیبا و فرهنگ دوست صربستان را در ایران نیز فراهم کنیم و علاقمند هستیم هنرمندان، استادان و دانشجویان عزیز صرب نیز در جشنواره ها و سیمنارها و برنامه های مختلف ایران حضور پر رنگ تری داشته باشند.
بنا به درخواست مرکز فرهنگی شهر تمرین در شمال صربستان آخرین اجرای گروه داروگ در این شهر برگزار شد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمع حاضران گفت: ایران امروز علیرغم تحریم ها و فشارهای دشمنانش در طول چهل و پنج سال گذشته همچنان قدرتمندتر از همیشه در حال پیشرفت و توسعه است.
همچنین، با هماهنگی های صورت گرفته با شبکه کوپرنیکوس حمید رضا سیدنیا، سرپرست گروه موسیقی داروگ و نوازنده سنتور و دف و مهرا مرگان نوازنده سنتور ودایره با حضور در استودیوی شبکه درباره موسیقی و سازهای ایرانی و تاریخچه آن، فعالیت خانم ها در عرصه موسیقی مصاحبه ای انجام دادند.
قرقیزستان
جشن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور سفیر ایران در قرقیزستان، سفرا و دیپلماتهای مقیم و مقامات وزارت خارجه قرقیزستان در بیشکک برگزار شد.
در این مراسم دیپلماتیک که با حضور سفرای مقیم، مقامات وزارت خارجه اسپانیا، چهره های برجسته دانشگاهی، نهادهای مذهبی، رسانه ها و ایرانیان مقیم در سالن اجتماعات سفارت جمهوری اسلامی ایران همراه بود، یادگاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران و آوازبک آتاخانوف، معاون وزیر امور خارجه قرقیزستان به ایراد سخنرانی پرداختند.
سفیر کشورمان در قرقیزستان ضمن تبریک چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب گفت: چهل و پنج سال پیش در فوریه ۱۹۷۹ ملت بزرگ و آگاه ایران پس از ۱۵ سال مبارزه مستمر تحت هدایت پیشوای بزرگ خود امام خمینی(ره) و با هدف استقلال و رهایی از سیطره استعمارگران خارجی با وحدت و همدلی علیه رژیم ظالمانه پهلوی و نظام سلطنت قیام کرده و به آن پایان دادند.
یادگاری افزود: در چهل و پنج سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده است. با توجه به اینکه آرمان مشخص جمهوری اسلامی ایران حرکت به سوی الگوی نوینی از سیاست خارجی مستقل و عدم وابستگی به مراکز قدرت جهانی، اعتقاد به برابری ملتها در عرصه بینالمللی، رفع وابستگیها با تکیه بر توانمندیهای داخلی بوده است، لذا شاهد بودیم موانع بسیار زیادی از سوی برخی قدرتهای خارجی در مسیر حرکت این نظام به سمت آرمانهای خود ایجاد شد.
در ادامه این مراسم، آتاخانوف با تبریک به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: میخواهم اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دوستی دیرینه مردم قرقیزستان و ایران و همچنین نبود هیچ گونه اختلاف بین کشورهایمان را خاطرنشان کنم.
وی عنوان داشت که سیامین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان قرقیزستان و جمهوری اسلامی ایران، همکاری بین کشورهایمان با توسعه تدریجی در همه سطوح مبتنی بر احترام متقابل و در نظر گرفتن منافع یکدیگر مشخص شده است. سال ۲۰۲۳ همکاریهای قرقیزستان و ایران یک سال مثمر ثمر را پشت سر گذاشته است.
آتاخانف تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو سازمانهای معتبر جهان، در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به دستاوردهای بزرگی دست یافته و در عرصه بینالملل جایگاه شایستهای را دارد. ضمنا، عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای و انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران را صمیمانه تبریک عرض مینمایم.
وی تصریح کرد: قرقیزستان در تعمیق مشارکت و تقویت مناسبات با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینههای همکاری از جمله سیاسی، تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، فرهنگی و بشردوستانه بسیار علاقه مند است. قویا اعتقاد دارم که روابط دوستی و صمیمی که بین دو کشور برقرار است و شرایط خوبی برای گسترش بیش از پیش مناسبات ایجاد میکند.
در ادامه برنامه، نماهنگی با عنوان ایران در سال ٢٠٢٣ در معرفی دستاوردهای کشور نیز که از سوی رایزنی فرهنگی به زبان روسی زیرنویس شده بود پخش شد.
در حاشیه این مراسم نیز رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان نمایشگاهی از صنایع دستی ایران و کتب و نشریات منتشره از سوی رایزنی برگزار کرد که مورد توجه فراوان مخاطبان قرار گرفت.
عشق آباد
به همت رایزنی فرهنگی کشورمان، همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دوستی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد.
در این جشن که با حضور علی مجتبی روزبهانی، سفیر و نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان، تعدادی از کارکنان سفارت، ایرانیان مقیم عشقآباد، فارسی آموزان و علاقه مندان ترکمن و خانواده های آنها همراه بود، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، روزبهانی با اشاره به روابط دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان دو کشور همسایه هستند که روابط آنها در سطوح مختلف از جمله در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و خصوصاً مردمی همواره بر پایههای دوستی و برادرانه بوده است.
وی افزود: خوشبختانه مناسبات فی مابین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان طی دوره اخیر، شتاب بیشتری گرفته است. رهبران دو کشور طی دو سال اخیر، در تهران و عشق آباد بارها با یکدیگر ملاقات کردهاند. در زمینههای اقتصادی، همکاری های مشترک، بسیار توسعه یافته است.
روزبهانی تأکید کرد: در زمینه های مردمی، میزان رفت و آمد و سفر بین شهروندان دو کشور بسیار افزایش یافته است. در زمینه فرهنگی نیز به عنوان بالاترین نماد رابطه دوستی، طی یک سال اخیر چندین مناسبت فرهنگی موفقیت آمیز مشترک برگزار شده است.
وی ادامه داد: طی سال ۲۰۲۳ شاهد برگزاری روزهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد و روزهای فرهنگی ترکمنستان در شهر تاریخی اصفهان بودیم. ضمن آنکه چندین مناسبت فرهنگی مشترک در ماههای اخیر با همکاری رایزنی فرهنگی و فارسی آموزان عزیز در عشق آباد برگزار شده است.
نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان این جشن را بیانگر روابط عمیق دوستی و برادری بین دو ملت دانست و گفت: امروز به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مراسمی با عنوان جشن دوستی بین دو کشور ایران و ترکمنستان در رایزنی فرهنگی برگزار میشود. در واقع، برگزاری این جشن در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی ایران و سخنان مقامات دو کشور است که رابطه دو کشور را رابطه ای فراتر از همسایگی میدانند.
رسولی با اشاره به استقلال ایران و ترکمنستان افزود: ایران در دوره های تاریخی مختلف، حکومتهای متعددی را به خود دیده، اما آن چه که در تاریخ ایران رخ داده و استقلال واقعی کشورمان را رقم زده است به ۴۵ سال قبل باز می گردد که مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) توانستند به استقلال دست پیدا کنند. ترکمنستان نیز در ۳۱ سال قبل توانست استقلال خود را بدست آورد.
وی با اشاره به دوستی دو ملت ایران و ترکمنستان گفت: دوستی دو ملت ایران و ترکمنستان سابقه ای تاریخی دارد. وجود مشترکات تاریخی و فرهنگی دو ملت و اهتمام مقامات دو کشور موجب تعمیق رابطه دوستانه بین ایران و ترکمنستان بیش از پیش شده است. این دوستی در گسترش مبادلات فرهنگی- هنری، توسعه همکاری های علمی و دانشگاهی و... دوکشور به وضوح دیده می شود.
رایزن فرهنگی کشورمان در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه به نام گذاری سال جدید میلادی به نام مختومقلی فراغی بتوانیم برنامههای مشترک فرهنگی را بیش از گذشته اجرا کنیم و گامهای مهمی را در جهت شکوفایی بیشتر روابط بین دو کشور برداریم.
این جشن با اجرای سرودهایی با موضوع ایران و ترکمنستان، پخش کلیپ، اجرای نمایش و برنامههای متنوع دیگر همراه بود و با اعطای گواهینامه های پایان دوره آموزش زبان فارسی، اهدای جوایز به برگزیدگان مسابقه نقاشی با موضوع دوستی ایران و ترکمنستان و پذیرایی به پایان رسید.
در حاشیه این جشن، نمایشگاه پیشرفتهای علمی و فناوری کشورمان به همراه آثار مسابقه نقاشی دوستی ایران و ترکمنستان که از ۱۳ بهمن در محل رایزنی فرهنگی برپا شده بود، مورد بازدید سفیر کشورمان و دیگر میهمانان قرار گرفت.
انتهای پیام