گفت‌وگوی آمریکا و چین درباره هوش مصنوعی بهار ۲۰۲۴ انجام می‌شود

ایالات متحده و چین منافع مشترکی برای بحث در مورد تسلیحات خودکار، هوش مصنوعی و بسیاری از سوء استفاده‌های احتمالی و پیش بینی نشده از آن دارند. به گفته تحلیلگران و کارشناسان، مساله هوش مصنوعی و کاربردش در ارتش عظیم آنها، جزئی از منافع یا اهداف مشترکی هستند که در مذاکرات بهار ۲۰۲۴ بررسی می‌شوند.

به گزارش ایسنا، «شیائومنگ لو» مدیر گروه اقدامات ژئوتکنولوژی اورسیا که در مذاکرات چین و آمریکا موسوم به « Track ۲» دخیل است، گفت: اخبار خوب این است که مذاکراتی پیرامون هوش مصنوعی قرار است برگزار شود. دو طرف علاقه‌مند به جلوگیری از عواقب ناخواسته هستند.

به نوشته روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا اواخر ژانویه سال جاری میلادی و پس از دیدار با وانگ یی، وزیر خارجه چین در تایلند گفته بود، دو طرف توافق کردند تا در ماه‌های آتی گفت‌وگوهایی درباره هوش مصنوعی و مطالب پیرامون آن داشته باشند.

مذاکرات غیر رسمی «Track» و نیمه رسمی «Track ۱.۵» به عنوان یک مذاکرات مقدماتی در نظر گرفته می‌شود. این تصمیم برای ایجاد چنین کارگروهی درباره هوش مصنوعی در جریان نشست بین شی جینپینگ و جو بایدن، روسای جمهوری چین و آمریکا در شمال کالیفرنیا اتخاذ شد.

پکن و واشنگتن هر دو به طور فزاینده‌ای از تاثیری که هوش مصنوعی می‌تواند بر جنگ، حکومت و جامعه داشته باشد، نگران شده‌اند.

«شیائومنگ لو» همچنین گفت، دو طرف مذاکره به نظر می‌رسد قصد دارند تعریف کنند که چه چیزی یک «سلاح خودمختار» است و چه معنایی دارد که یک انسان در حلقه تسلیحات کشتار جمعی قرار بگیرد.

وی افزود: همه ما سعی می‌کنیم ایده‌هایی را در این زمینه مطرح کنیم. تهدید مشترک این روزها برای ایالات متحده و چین چیزی است که هوش مصنوعی می‌تواند آزاد کند، مثلا تسلیحات هسته‌ای، مانند یک موشک هسته‌ای. این یک آستانه بسیار خطرناک است و هر دو طرف علاقه‌مند به جلوگیری از عواقب ناخواسته آن هستند.

«پال تریولو»، رئیس سیاستگذاری فناوری در گروه مشورتی آلبرایت استونبریج نیز گفت:‌ تسلیحات خودمختار واقعا آنقدرها به هوش مصنوعی مربوط نمی‌شوند، بلکه مربوط به سطحی از تصمیم‌گیری مستقل با توجه به مواردی مانند فرماندهی و کنترل تسلیحات هسته‌ای هستند.

وی افزود: به نظر می‌رسد که گفت‌وگو با طرف چینی در مورد ایمنی مدل‌های هوش مصنوعی و تعامل دیپلماتیک ایجاد شده در سطح بالا دشوار و پیشرفت در این زمینه محدود باشد.

در ژانویه سال جاری میلادی مدیر دفتر سیاستگذاری فناوری و علوم کاخ سفید پیشنهاد کرد که مذاکرات بین چین و آمریکا باید به بررسی عناصر هنوز ناشناخته در حوزه ایمنی هوش مصنوعی بپردازد.

«بانی گلاسر»، مدیر عامل صندوق آلمانی مارشال مستقر در واشنگتن، گفت: باید دید که پکن چه سطحی از مقامات را برای هر گونه گفت‌وگو اعزام می‌کند، به ویژه اینکه آیا این مذاکرات در سطح نظامی خواهد بود که معنادارتر از کانال‌های پیش فرض دیپلماتیک هستند.

در این میان، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در یک نشست خبری در پکن گفت:‌ ایالات متحده باید به جای جدا کردن، شکستن زنجیرها و ساختن حصارها در زمینه هوش مصنوعی، همکاری کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402112316207
  • خبرنگار : 71129