شرایط عفو زندانیان از زبان رییس قوه قضائیه/ آزادی هزار و ۲۵۵ زندانی

رئیس قوه قضاییه در جریان سرکشی از زندان مرکزی اصفهان، از نمایشگاه کشفیات این زندان در حوزه مواد مخدر، اشیاء ممنوعه و مسروقه، بازدید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، همزمان با ایام پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن سرکشی از زندان مرکزی اصفهان، در مراسم آزادی زندانیان و محکومان واجد شرایط در این زندان، شرکت کرد.

در این مراسم، به مناسبت اعیاد رجبیه و شعبانیه و همچنین ۲۲ بهمن، مقدمات آزادی هزار و ۲۵۵ نفر از زندانیان و محکومان واجد شرایط در زندان‌های استان اصفهان، فراهم شد. عمده این زندانیان از محکومان مالی و جرایم غیر عمد بودند.

در دوره تحول و تعالی، مقوله‌ی اعطای تسهیلات ارفاقی به زندانیان و محکومان واجد شرایط با قوت بیشتری در دستور کار عدلیه است؛ البته همانطور که رئیس قوه قضاییه به کرّات تاکید کرده است، این ارفاقات شامل حال محکومین جرایم خشن و سارقین سابقه‌دار و تهدیدکنندگان امنیت فیزیکی و روانی مردم نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در مراسم آزادسازی زندانیان واجدشرایط از زندان‌های استان اصفهان، ضمن تبریک فرارسیدن ماه پرفضیلت شعبان و یوم‌الله ۲۲ بهمن، اظهار کرد: آرزو دارم روزی فرا برسد که ما اصلاً زندانی نداشته باشیم؛ همه افراد دچار لغزش می‌شوند، مهم آن است که این لغزش‌ها تکرار نشوند و فرد خطاکار درصدد جبران برآید.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به عواملی که در اعطای ارفاقات قانونی به محکومان واجدشرایط موثر است، گفت: زندانیان و محکومانی که واجدِ شرایطِ بهره‌مندی از ارفاقات قانونی هستند، برای اینکه در شمول این قبیل ارفاقات قرار بگیرند باید چند نکته را مدنظر داشته باشند؛ نخست آنکه در ظواهر امر به اثبات برسانند که از کرده خود پشیمان و نادم هستند و قصد جبران دارند؛ دوم آنکه، ضوابط زندان را رعایت کنند و در داخل زندان منضبط باشند و با سایر زندانیان و زندانبانان و مراجعان به زندان، رفتار صحیحی داشته باشند؛ سوم آنکه، در هنگام عزیمت به مرخصی، از مبادرت به هرگونه تخلف و جرم پرهیز کنند و در موعد مقرر از مرخصی به زندان بازگردند و در در طول دوران مرخصی، در اجتماع و خانواده رفتار خوب و پسندیده‌ای داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا گفت: زندانیان از اتلاف وقت خود بپرهیزند و در داخل زندان از اوقاتی که دارند برای حرفه‌آموزی و ارتقای شغلی و یا ادامه تحصیل و افزایش معلومات، استفاده کنند و در کلاس‌های آموزشی زندان شرکت کنند؛ حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان، قطعاً برای خود و خانواده‌شان، کمک حال است. از سویی دیگر، من متوجه شدم که در زندان مرکزی اصفهان، قُراء خوبی حضور دارند و زندانیان این ندامتگاه با قرآن اُنس پیدا کرده‌اند؛ این امر بسیار اثربخش و پربرکت است و باید تقویت شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: زندانیان در ندامتگاه‌ها از فرصت و بستر موجود برای اصلاح رفتار و بازاجتماعی شدن خود بهره بگیرند و از همنشینی با افراد شیطان‌صفت و بدکردار که قصد اصلاح ندارند، اجتناب کنند و پیوسته به فکر خانواده و نزدیکان خود در بیرون از زندان باشند.

وی تصریح کرد: ما در طول سال به مناسبت‌های مختلف، چند نوبت عفو زندانیان واجدشرایط را داریم؛ از سویی دیگر سایر ارفاقات قانونی نظیر آزادی مشروط و تعلیق مجازات را نیز داریم؛ بنابراین شما زندانیانِ واجد شرایط از این فرصت‌ها استفاده کنید و این امر همانطور که تاکید کردم، به نوع رفتار شما در داخل زندان بستگی دارد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: البته مجدداً تاکید می‌کنم که محکومان جرایم خشن و سارقین سابقه‌دار و تهدیدکنندگان امنیت فیزیکی و روانی مردم از ارفاقات قانونی بهره‌مند نمی‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین «جعفری» رئیس کل دادگستری استان اصفهان نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: تمام همّ و غم و جهت‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های ما در راستای تحقق منویات رئیس قوه قضاییه در اجرای سند تحول قضایی به ویژه در حوزه کاهش جمعیت کیفری است و از همین رو، از ابتدای سال جاری تاکنون در استان اصفهان بالغ بر ۵ هزار نفر کاهش جمعیت کیفری داشته‌ایم.

وی همچنین از افزایش ۷۰ درصدی دادرسی الکترونیک در استان اصفهان طی سال جاری، نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

رئیس قوه قضاییه در جریان سرکشی از زندان مرکزی اصفهان، از نمایشگاه کشفیات این زندان در حوزه مواد مخدر، اشیاء ممنوعه و مسروقه، بازدید به عمل آورد و توصیه‌هایی تخصصی را خطاب به مسئولان این زندان برای جلوگیری از ورود مواد مخدر و اشیای ممنوعه به داخل زندان مطرح کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402112316169
  • خبرنگار :