حجتالاسلام مصلح نیا در گفتوگو با ایسنا به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر و سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به عنوان نقطه آغاز خیزش بیداری اسلامی در نیمه دوم قرن بیستم، شروع دوره جدیدی از ظهور اسلام با رویکرد سیاسی را برای جهان اسلام نوید داده و پیروزی برجسته ترین حرکت اسلامی در این دوره، سایر حرکتهای اسلامی در جهان اسلام را به تکاپو واداشت.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران تاثیرهای گسترده ای را در ورای مرزهای خود داشته و با توجه به پیروان و هواخواهانی که پیدا کرد و به عنوان یک نیروی قابل محاسبه توسط دولتهای خارجی و همچنین دولتهای منطقه عنوان شده است؛ بدان خاطر که «انقلاب اسلامی در ایران به دلیل جذابیت شعارها، اهداف، روشها، محتوا، نتایج و سابقه مشترک دینی و تاریخی و شرایط محیط منطقه و بین المللی، پدیده ای تاثیر گذار در جهان اسلام بود». در مجموع تاثیر آن بر سایرین از گرایش و پذیرش ارزشها و آرمانهای انقلاب تا الگوبرداری شیوه ها و روشهای اتخاذ شده، از جمله گسترش تظاهرات عمومی علیه نظامهای حاکم، در نوسان بوده که این وضعیت زمینه های تهدید سایرین را فراهم آورده بود.
جهانشمولبودن دین اسلام؛ مهمترین مبنای شعارها و پیامهای انقلاب اسلامی
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی، مهمترین مبنای شعارها و پیامهای انقلاب اسلامی ایران را جهانشمولبودن دین اسلام و همچنین انقلاب برخاسته از آن، یعنی انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: حضرت امام خمینی(ره) به جهانشمولبودن دین اسلام باور داشتند. به اعتقاد ایشان «اسلام برای یک کشور، برای چند کشور، حتی برای مسلمین نیست. اسلام برای بشر آمده است. همه بشر را اسلام میخواهد زیر پوشش عدل خودش قرار دهد. ما امیدواریم که این امر بهتدریج مهیا شود».
وی ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی این حقیقت را اثبات رساند که تحقق وعده های الهی از بدیهیات است، خداوند یاور و حامی مدافعان دین الهی است، ظلم و ظالم ناپایدار و از بین رفتنی هستند، اطاعت و تبعیت همه جانبه از رهبری دینی از ویژگی های و مشخصه های جدایی ناپذیر ملت انقلابی، بصیر و مسلمان ایران است، مردم ایران هرگز زیر بار ظلم و ستم نخواهند رفت، مردم حاضر هستند برای حفظ انقلاب و ارزش های انقلاب اسلامی جان خویش را نیز فدا کنند، نقشه های جبهه استکبار جهانی همواره نقش بر آب خواهد شد.
حجت الاسلام مصلح نیا بیان کرد: در همین راستا برای حفاظت و صیانت از انقلاب اسلامی همگان دارای وظایف هستند که از مهم ترین وظایف ما در برابر انقلاب اسلامی می توان به وفاداری به اسلام ناب محمدی (ص) و تمایز دادن آن از اسلام آمریکایی و صیانت از فرهنگ و هویت اسلامی، مبارزه با تحجر و التقاط با تبیین آموزههای اسلام ناب، سعی و تلاش مستمر و همه جانبه برای افزایش کارآمدی نظام اسلامی به منظور اصلاح امور و رفع مشکلات و تلاش برای پیشرفت و توسعه متوازن، شناخت دقیق ماهیت انقلاب اسلامی، تلاش همه جانبه جهت حفظ انقلاب اسلامی، ارزش ها و دستاوردهای آن؛ حمایت، پشتیبانی و تبعیت همه جانبه از رهبری دینی؛ تلاش جهت تحقق و جامه عمل پوشاندن به رهنمودها و منویات رهبری دینی؛ حفظ آمادگی همه جانبه؛ حفظ روحیه ایثار و شهادت طلبی؛ حفظ روحیه انقلابی گری؛ حفظ روحیه استقامت، ایستادگی و پایداری؛ توجه به تقویت قدرت ملی و تلاش برای برقراری امنیت همه جانبه، با اتکا به عوامل بومی قدرت با حفظ هویت اسلامی و انقلابی، خودباوری و تکیه به نیرو، استعداد و ظرفیت های داخلی و تلاش جهت خودکفایی همه جانبه و ... اشاره کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی در مورد نقش مردم و جایگاه آن در جمهوری اسلامی ایران گفت: ابتدا فکر میکنم به این مسئله توجه داشته باشیم که نقش مردم در نظامات اجتماعی چیست؟ هیچ نظام اجتماعی بدون یک سطحی و یک نوعی از مشارکت مردم قابلیت تحقق ندارد. منتها نحوهی مشارکت مردم، صُوَرش فرق میکند. هر نظام اجتماعی بر اساس یک نوع انسجام و تعاملِ مجموعهی افراد شکل میگیرد. بارِ این انسجام بر دوش کسانی است که با او همکاری میکنند. ممکن است این انسجام و این نظام، یک نظام ظالمانه و یا یک نظام عادلانه باشد. در همهی اینها مردم یک نوعی از مشارکت و همراهی را دارند.
وی ادامه داد: اگر یک سطحی از مقبولیت در جامعه نسبت به یک نظام اجتماعی نباشد، آن نظام اجتماعی محقق نمیشود. به همین دلیل نوعاً قالب مردم در نظاماتی که به وجود میآید، مسئولیت دارند. نمیگویم همه، اما یک حدّ نصاب و یک اکثریتی از مردم به شکلی در تحقق آن نظام دخیل هستند. اگر نظام، نظام ظالمانهای باشد؛ یک عده ظالمند، یک عده مظلومند. اغلب خود آن مظلومها هم نقش دارند. درواقع یک اقلیتی هستند که ظلم میکنند و یک اکثریتی هستند که ظلم را میپذیرند. اگر یک اقلیتی استکبار دارند، یک اکثریتی هم هستند که استضعاف را میپذیرند. اگر آن استکبار را نپذیرند، آن استکبار نمیتواند محقق بشود. لذا تعبیر قرآن کریم در مورد نظامات اجتماعی ظالم، فقط خطاب به ظالمها نیست؛ مظلومها را هم دربرمیگیرد.
حجت الاسلام مصلح نیا گفت: بهدست آوردن استقلال سیاسی و آزادی، افزایش آگاهیهای مردم و مشارکت سیاسی آنها و پایداری در هشت سال دفاع مقدس که بگذریم، در عرصههای مختلف نیز قلههایی را فتح کردهایم که بیش از همه بیانگر تفکری انقلابی است چراکه جوانان ایران اسلامی توانستهاند با وجود ۴ دهه تحریم ظالمانه، تهدید را به فرصت تبدیل کنند تا ایران در بسیاری از عرصههای علم و فناوری در رتبههای نخست جهانی بایستد.
دهه فجر دهه تولد اسلام و ملت بود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی افزود: در دهه فجر نه تنها اسلام تولد یافت بلکه ملت ایران به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی تولدی دوباره یافتند به همین دلیل است که این دهه در تاریخ ایران نقطه ای تعیین کننده و بی مانند به شمار می رود.
وی گفت: تا قبل از انقلاب اسلامی، در ایران نظام اسلامی وجود نداشت و رابطه پادشاهان با مردم رابطه سلطان و رعیت بود، اما امام خمینی (ره) با لطف الهی و پشتوانه مردم توانست نظام شاهنشاهی را که مورد حمایت ابرقدرت ها ی جهانی بود، نابود کند تا روح دوباره ای به ملت ایران بدمد.
حجت الاسلام مصلح نیا بیان کرد: حضرت امام خمینی (ره) این سلسله معیوب را قطع کردند و نقطه عطفی در تاریخ ایران بوجود آوردند و شمشیر اسلام مردم را علیه دشمنان اسلام، مردم و استعمارگران به کار گرفتند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: واقعیت این است که جامعه ای که امروزه در تب تحولات سیاسی و فرهنگی بی تابی می کند، مولود تحول اساسی در بنیادهای اجتماعی است. تحول در ترکیب فرهنگی جامعه از طریق اشاعه شبکه گسترده یی از مدارس و دانشگاهها، ارتباطات رسانه ای، افزایش شهرنشینی، افزایش جمعیت باسواد و قشر روشنفکر، رشد صنعت و... میسر شده است و اگر چه این مؤلفه ها کاملاً بطی ء و کند حرکت کرده اند، ولی لایه های اجتماعی را در اوایل دهه های بعدی بشدت تأثیرپذیر ساخته اند. این تحول در بعد اجتماعی پیامد مستقیم دگرگونیهای ساختاری می باشد که در دوران پس از انقلاب اسلامی رخ داد و در بعد فکری مولود تحولی است که در این دوران، حتی در بخشی از نخبگان سیاسی زائیده و پرورش یافته انقلاب و بطور عمده در میان نسل تحصیل کرده و جوان جامعه پدید آمد.
حجت الاسلام مصلح نیا در خاتمه سخنان خود گفت: بنابراین از این نگاه می توان شرایط موجود و دورنمای آینده را مرحله ای نوین در فرایند توسعه انقلاب اسلامی، رویکرد جدید در تبیین مفاهیم و ارزشهای انقلاب و تلاشی نو برای بازسازی جامعه بر مبنای این انگاره ها و مفاهیم شناخت.
انتهای پیام