وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

اشتغال می‌تواند مشکل سفره مردم را حل کند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حلقه مفقوده کشور بحث اشتغال و سفره مردم است، این در حالیست که اشتغال می‌تواند مشکل سفره مردم را حل کند، از طرفی اقدامات بزرگی در طول دولت صورت گرفته، از جمله آن‌ها این است که برای اولین بار و در طول ۴۰ سال اخیر نرخ بیکاری کشور به ۷.۶ درصد رسیده است.

سید صولت مرتضوی ۲۱ بهمن‌ماه در کارگروه تخصصی اشتغال چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این جلسات به منظور گره گشایی از مشکلات جامعه به واسطه آموزه‌های دینی و به واسطه قواعد بالادستی از جمله قانون اساسی برگزار می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کسانی که دهه ۶۰ و ۷۰ را پشت سر گذاشته می‌دانند از حیث شاخص‌های توسعه کجا بودیم و اکنون کجا هستیم، در حقیقت توفیقات جمهوری اسلامی به روایت کسانی که ما را رصد می‌کنند غیرقابل مقایسه نیست، از طرفی همه دانشمندان ما قله‌های دانش را درنوردیده و صنعتگران ما مجاهدت‌های وافری را انجام داده‌اند این اقدامات کشوری است که ۴۵ سال تحریم بود.

وی بیان کرد: تا دیروز ما را با گزینه‌های روی میز تهدید می‌کردند و امروز برای دشمنان هیچ گزینه‌ای به جز گزینه احترام متقابل به ملت ایران و تواضع در مذاکرات وجود ندارد این کارها به واسطه عظمت و اقتدار جمهوری اسلامی است، از طرفی کارهای زیادی صورت گرفته اما ایراداتی داریم که یکی از آن‌ها در بحث اشتغال است و در راستای برطرف کردن آن‌ها وظیفه داریم.

مرتضوی گفت: در حوزه سلامت خدا را شاکریم که حتی در دورترین نقاط کشور بحث بهداشت و درمان به بهترین وجه اجرا شده است، همچنین امنیت داخلی و بخشی از امنیت بین‌الملل مخصوصا امنیت کسورهای همسایه به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی تامین شده است، اگر پدیده‌ای به نام جمهوری اسلامی نبود مشخص نبود اکنون تفکر از نیل تا فرات صهیونیست‌ها به کجا رسیده بود، در حقیقت اگر کشورهای همسایه امنیتی دارند بخش قابل توجهی به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: حلقه مفقوده کشور بحث اشتغال و سفره مردم است، این در حالیست که اشتغال می‌تواند مشکل سفره مردم را حل کند، از طرفی اقدامات بزرگی در طول دولت صورت گرفته، از جمله آن‌ها این است که برای اولین بار و در طول ۴۰ سال اخیر نرخ بیکاری کشور به ۷.۶ درصد رسیده است. 

مرتضوی اضافه کرد: در حقیقت دولت با تبعیت از سیاست عزت، حکمت و مصلحتی که توسط مقام معظم رهبری طراحی کردند، اقتصاد کشور را از شرطی بودن نجات دادند، سیاست دیپلماسی خارجی اخم و لبخند و تورم انتزاعی به اقتصاد کشور ضربه می‌زد، بنا به راهبرد اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده اقتصاد به مرحله اقتصاد مقاومتی رسیده است، به طوری‌که صادرات نفت از ۴۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است که این مساله موجب جبران عقب ماندگی‌ها و ناترازی‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: ناترازی‌های سیستم تامین اجتماعی بالغ بر ۱۰۶ همت بود، همچنین در سال ۱۴۰۰ کسری تامین اجتماعی و سایر صندوق‌های بازنشستگی ۴۰۰ همت و نزدیک به ۵۵۰ تا ۶۰۰ همت اوراق خزانه صادر شده بود، که اکنون به ثبات رسیده‌ایم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دهه ۹۰ متوسط رشد اقتصادی کمتر از نیم بود و چندین سال به رشد اقتصادی منفی داشتیم، اکنون رشد اقتصادی پنج و شش درصد را تجربه می‌کنیم که این امر ادامه‌دار خواهد بود، از طرفی ۸۶ بنگاه راکد یا نیمه فعال در چهارمحال و بختیاری به چرخه تولید درآمده است، بنابراین اگر ایمان و اراده باشد قله‌های بلند به تسخیر انسان‌های بلند همت در می‌آید. 

مرتضوی با اشاره به اینکه برای آینده چه باید کرد، گفت: لازم است در آینده به کیفیت اشتغال، اشتغال پایدار، پررونق و ماندگار توجه شود، حتی باید برای فارغ‌التحصیلان تدابیری اندیشیده شود، زیرا مشکلی که وجود دارد این بوده که دانشجو برای استاد تعریف شده است، این در حالیست که ریل‌گذاری تغییر کرده و بالغ بر ۴۷ درصد از دانش‌آموزان مقطع متوسطه به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای روی می‌آورند.

وی ادامه داد: دانشگاه باید سفارش بازار را بطلبد، در حقیقت باید سازمان فنی و حرفه‌ای به دانش روز تجهیز و کمک‌کننده رفع مشکل اشتغال باشد، همچنین بعد از حدود نیم قرن اساسنامه سازمان فنی حرفه‌ای در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اعتبار مصوب سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۳۳۲۹ میلیارد تومان، بیان کرد: از این میزان ۲۰۹۱ میلیارد تومان تخصیص یافته و در سال گذشته با عنایت به سفر میزان اعتبار ابلاغی ۱۷ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان بوده که ۹۶۶۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است که نشان از رشد ۲.۵ برابری داشته است.

مرتضوی گفت: اگر در حوزه زیرساختی، بهداشت و درمان، سفره مردم، راه، پتروشیمی، نفت، گاز و ... با قاعده پیش رویم هیچ‌گونه مشکل زیرساختی نخواهیم داشت.

وی افزود: لازم است در رفع مشکلات مجاهدت و تلاش صورت گیرد، از طرفی استان‌های زاگرس‌نشین در حوزه توسعه مشکلاتی دارند که در سفر دوم به پیشنهاد استاندار به آیت‌الله رییسی تیمی برای این موضوع مامور شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: چهارمحال و بختیاری در حوزه گردشگری بی‌نظیر است که متاسفانه استفاده‌ای از آن نمی‌شود، همچنین فرودگاه شهرکرد از نان شب بسیار واجب‌تر است و لازم است طرح توسعه برای آن اجرا شود.

در ادامه محمود کریمی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار گفت: بعد از انقلاب اسلامی شاهد نرخ بیکاری ۷.۶ درصدی هستیم که این عدد همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در دولت سیزدهم به دست آمده است.

وی افزود: تعهد اشتغال ۲۰ هزار نفری برای چهارمحال و بختیاری رقم بالایی است البته عقب ماندگی‌ها زیاد بوده و قطعا به تعهد پیش‌بینی شده همچون سال گذشته خواهیم رسید، از طرفی یکی از نکات امیدوارکننده استان بالا بودن نرخ مشارکت اقتصادی نسبت به کشور بوده است.

کریمی افزایش بیش از ۱۰ درصدی بیمه شدگان حرف و مشاغل در استان، احیای واحدهای نیمه فعال، کاهش نرخ بیکاری، رشد مشاغل خانگی را از جمله اقدامات صورت گرفته دولت برشمرد.

وی بیان کرد: در بیش‌تر استان‌های زاگرس‌نشین نرخ مشارکت بالاست، گرچه کارگروه استان‌های زاگرس‌نشین تشکیل و جلسات متعددی برگزار شده است که ماهسل آن به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ و منتظر پاسخ از سوی آن‌ها هستیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار افزود: حسب دستور رییس جمهور و در جلسه اخیر شورای اشتغال اولویت کشور بحث بیکاری فارغ‌التحصیلان بود که تقاضا می‌شود کارگروه اشتغال سال آینده استان ۵۰ درصد در مورد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صحبت شود و عمده مصوبلت در این زمینه باشد، در حقیقت لازم است مدل کارگروه به مدل فرهنگی مهارتی تبدیل شود.

به گفته وی، سامانه جستجوی شغل از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده که همه کارجویان و کارفرمایان می‌توانند درخواست شغلی خود را  از این طریق اعلام و جذب نیرو انجام شود، همچنین کانون کارآفرینان برتر رسمی برای اولین بار در دولت سیزدهم شکل گرفت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402112115384
  • خبرنگار : 50123