مسعود زارعیان در گفتوگو با ایسنا در خصوص کیفیت آثار چهل و دومین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: در مجموع جشنواره امسال سطح قابل قبولی نداشته است؛ مخاطب استقبال خوبی از جشنواره نداشت که شاید یکی از دلایل آن این بود که تعریف و تمجیدی از فیلمها ندیده و منتقدی بر آثار جشنواره صحه نگذاشته است. سطح کیفی آثار نیز موجب استقبال کمتر مخاطبان شده است.
وی افزود: سالها است که جشنواره فجر را حرفهای دنبال میکنم. در سالهای قبل از سطح کیفی آثار نسبت به دهههای گذشته نالان بودیم، اما امسال سطح کیفی فیلمها اصلا خوب نبود و فیلمهایی دیدیم که در حد و اندازه جشنواره نبودهاند.
این منتقد سینما ادامه داد: شاید این سطح کیفی پایین فیلمها مقداری به خاطر تولیدات ضعیف سالهای اخیر است که شرایط تولید، نبود تهیهکننده مطرح، کمبود اعتبارات و عقبکشیدن فیلمسازان استخواندار و با تجربه در آن تاثیرگذار بوده است. بخشی از بدنه سینما قهر کردهاند و نباید از این موضوع گذشت که موجب شده جوانترها پای کار بیایند و کسب تجربه کنند که باعث شده سطح کیفی آثار بالا نباشد.
زارعیان گفت: آثار محدودی نیز از میان فیلمها مانند فیلم مجنون، پرویزخان و آپارتچی از سطح بهتری نسبت به سایر فیلمها برخوردار بودند، اما در مجموع کیفیت آثار چنگی به دل نمیزد.
نبود نامهای آشنا در کاتالوگ جشنواره در استقبال پایین مخاطبان تاثیرگذار است
وی یادآور شد: یکی از علل استقبال محدود از جشنواره امسال، کیفیت پایین آثار است. نبود نامهای آشنا در کاتالوگ جشنواره بسیار تاثیرگذار است. بسیاری از فیلمسازان را میشناسیم و در جشنواره حاضر میشویم که آثارشان را دنبال کنیم.
این منتقد سینما خاطرنشان کرد: موضوعی که به این داستان نیز دامن میزند، نگاه مسئولین برگزارکننده جشنواره فیلم فجر است. احساس میکنم کماکان یک سری لجبازیها و پافشاریها و نگاهها و دستهبندیهایی وجود دارد که امسال نیز شاهد آن بودیم.
زارعیان با اشاره به اینکه بیدقتیها در انتخاب آثار جشنواره امسال زیاد بود، عنوان کرد: در سال گذشته تعداد فیلمهای جشنواره پایین بود، امسال تعداد فیلمهای ثبتنام شده بیشتر بود، اما وقتی میبینیم سطح فیلمها پایین است، میتوانستیم ۲۲ فیلم درجه یک با فیلمسازان اسم و رسمدار ببینیم، حالا ممکن است نگاه سیاسی و اجتماعیشان با نگاه مدیران جشنواره سازگار نباشد، اما حضور آنها میتوانست بخشی از مخاطبان جشنواره را فعال و علاقهمند کند.
وی با انتقاد از استقبال اندک مخاطبان جشنواره فیلم فجر مشهد گفت: در سالهای قبل برای صندلی فیلم ملاقات خصوصی شاهد دعوا بودیم، اما در حال حاضر سینماها در جشنواره فیلم فجر مشهد خلوت هستند و با استقبال خوبی مواجه نشدهاند. همین مساله در تهران نیز وجود دارد.
زارعیان تاکید کرد: تمام این اتفاقات قابل حل است. برخی از سیاستگذاریها باعث عدم حضور کارگردانان مطرح سینما شد و شرایط نابسامانی در جشنواره فیلم فجر به وجود آورده است. در سینمای ایران نیاز به یک پدر داریم که دست بچههایش را بگیرد و از آنان حمایت کند. باید سیاستها بازخوانی شود و یک نفر باید برای سینمای ایران پدرانگی کند و دست سینماگران را بگیرد.
انتهای پیام