وزیرخارجه مجارستان: هرگز در تحویل تسلیحات به اوکراین شرکت نخواهیم کرد

وزیر امور خارجه مجارستان به نووستی گفت، مجارستان هرگز در ارسال تسلیحات به اوکراین در بحبوحه درگیری‌های جاری با روسیه شرکت نکرده و نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا، پیتر سیارتو، وزیر خارجه مجارستان گفت: مجارستان هرگز بخشی از این برنامه نبوده و ما هرگز بخشی از هیچ اقدامی که هدف آن ارسال سلاح به اوکراین است، نخواهیم بود.

وی تصریح کرد: صرفاً به این دلیل که ما معتقدیم هر چه سلاح‌های بیشتری به اوکراین تحویل داده شود، جنگ بیشتر طول می‌کشد و هر چه جنگ بیشتر طول بکشد، ویرانی‌های بیشتری رخ خواهد داد و افراد بیشتری خواهند مرد.

به گزارش اسپوتنیک، وزیر امور خارجه مجارستان تاکید کرد که یکی از شروط مجارستان برای موافقت با تخصیص 50 میلیارد یورو کمک اتحادیه اروپا به اوکراین این است که این پول هیچ گونه تحویل سلاح را پوشش ندهد.

سیارتو گفت: بوداپست تضمین‌هایی از بروکسل دریافت کرد که مبنی بر عدم ارسال وجوه مسدود شده مجارستان توسط اتحادیه اروپا به اوکراین و ایجاد مکانیسم شفافی برای کنترل هزینه‌های بودجه اختصاص داده شده به این کشور است.

در اوایل ماه فوریه، رهبران اتحادیه اروپا به توافق رسیدند تا 50 میلیارد یورو به عنوان بخشی از کمک مالی کلان این اتحادیه به اوکراین برای دوره تا سال 2027 اختصاص دهند.

مجموع کمک‌های مالی کلان اتحادیه اروپا به اوکراین در سال گذشته بالغ بر 18 میلیارد یورو بود که به صورت ماهانه 1.5 میلیارد یورو منتقل شد. این کمک بدون توجه به وضعیت اجرای اصلاحات و مبارزه با فساد به کی‌یف ارائه شد.

سیارتو هم‌چنین به نووستی گفت که مجارستان به دلیل موضع خود در قبال درگیری در اوکراین که خواستار مذاکره بین مسکو و کی‌یف است، مورد حمله شدید جامعه ترانس آتلانتیک (آمریکا و اروپا) قرار گرفته است.

وی افزود: «همیشه تصریح کرده‌ایم که تنها راه نجات جان مردم در اوکراین و اطراف آن، پایان دادن به این جنگ در اسرع وقت است. و تنها راهی که می‌توانید انجام دهید آتش بس و گفتگوهای صلح است. این موضع ما است. ما به خاطر این موقعیت خود در جامعه ترانس آتلانتیک مورد حمله شدید قرار گرفته‌ایم.»

با این حال، به گفته سیارتو، فشار خارجی بوداپست را مجبور به تغییر موضع خود در مورد درگیری در اوکراین نمی‌کند. از همان آغاز درگیری مسلحانه بین روسیه و اوکراین در فوریه 2022، بوداپست به طور مداوم از آتش بس و مذاکرات صلح، اتخاذ موضع مستقل در مورد تحریم‌ها و روابط اقتصادی با مسکو، و همچنین امتناع از تامین تجهیزات به کی‌یف حمایت کرده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402112115060
  • خبرنگار : 90067