برگزیده جشنواره امام رضا (ع):

شاعران سیره امام رضا (ع) را مطالعه کنند

نفر اول «شعر عربی رضوی» دوره بیستم جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) می‌گوید: برای دوری از تکرار، مطالعه مستمر درباره سیره امام رضا علیه السلام لازم و ضروری است.

به گزارش ایسنا، عماد آل‌کثیری، شاعر که نفر اول «شعر عربی رضوی» دوره بیستم جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) شده است اظهار کرد: جشنواره بین‌المللی شعر رضوی در دو بخش فصیح و بخش محلی برگزار شد که من در بخش محلی آن اثرم را ارائه کرده بودم و موضوع آن دوربینی بود که حالات زائران در ایستگاه‌های فرودگاه و قطار و همه مکان‌ها تا خود حرم را انعکاس می‌داد که در این اثر سعی داشتم نگاه نو و جدیدی باشد که منحصر در فضای حرم نشود.

او افزود: جشنواره شعر عربی ۱۳ سال است که برگزار می‌شود لذا اگر یک شاعر بخواهد ۱۳ سال از عمر ادبی خود را معطوف یک موضوع کند، لاجرم در یکی دو اثر قادر به خلق و نوآوری در آن حوزه خواهد بود و سال‌های دیگر بیشتر تکرار و تقلید خواهد بود لذا برای دوری از این تکرار، مطالعه مستمر درباره سیره امام رضا علیه السلام لازم و ضروری است.

آل‌کثیری تصریح کرد: شاعران علاقه‌مند در این حوزه باید با مطالعات بیشتر درباره سیره رضوی سعی کنند آثار جدیدتری در باب زیارت و در ابعاد مختلف خلق کنند چرا که کارهایی که بر اساس بینش باشد، برای مخاطب نیز اثرگذاری بیشتری دارد و موجب می‌شود بر اساس یک اثر درست، بینش برخی مردم هم نسبت به مقوله زیارت و سیره امام هشتم (ع) بازتر شود.

او با بیان اینکه بیشتر در قسمت شعر عربی شرکت کرده، بیان کرد: جشنواره بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام  مهمترین جشنواره‌ای است که در طول سال در کشور برگزار می‌شود که قبلا به طور متوسط در حدود ۳۰ شاعر از خارج از ایران در بخش شعر فصیح مشارکت داشتند اما سال گذشته این رقم به ۹۰ اثر رسید که این افزایش آمار در بخش خارجی دلیل محکمی بر موفقیت جشنواره است.

به گفته آل کثیری، این‌ افزایش آمار آثار در بخش‌های مختلف جشنواره دلیل رشد کیفی و شناخته شدن آن در داخل و خارج نیز هست و این با وجود آن است که هر شاعر فقط می‌تواند یک اثر بفرستد و تعداد آثار نشانگر تعداد شاعران شرکت‌کننده است.

او گریزی به مبلغ جوایز بخش فصیح جشنواره زد و خاطرنشان کرد: جوایز نفرات اول تا سوم فصیح بین المللی مبلغ مناسبی است اما جوایز شاعران محلی کمتر است و البته در سال گذشته افزایش داشته اما فکر می‌کنم باید تغییری در این خصوص صورت گیرد تا شاعر محلی اثر خود را کم‌ارزش نداند و مشارکت کم نشود.

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402112014668
  • خبرنگار : 71573

برچسب‌ها