عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان عنوان کرد:

جشن پیروزی انقلاب عهدی دیرینه به وسعت ایران

یک انقلاب به شرطی می‌تواند یک موجود زنده، مستمر، حیات بخش و دائما درحال رشد و پیشرفت باشد که از ابتدا افق بلندی را برای خودش در نظر گرفته باشد و پایش مراحل طی شده از افق مورد نظر و شناخت دقیق مراحل باقی مانده نیز اتفاق بیفتد. 

به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و نزدیک شدن به ۲۲ بهمن ماه به گفت‌وگو با عضو هیئت علمی گروه علوم انسانی دانشگاه گلستان نشسته و پیام‌های این انقلاب، دلایل پویایی و استمرار آن و همچنین نقش مردم در ماندگاری آن را جویا شدیم، آنچه در ادامه می‌خوانید گفت ‌وگو با دکتر مصطفی منتظری استاد درس انقلاب اسلامی است:

ایسنا: پیام‌های انقلاب اسلامی و گرامیداشت دهه فجر توسط مردم ایران برای جهان چیست؟ 

گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی ایران پیام‌های متعدد و متنوعی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پیروزی نهضت مردمی ایران در لوای تفکر، جهان بینی اسلامی، روش و منش اسلامی، تجلی حیات و استمرار این درخت پر ثمر و تنومند اشاره کرد. 
پیام این جشن استمرار حیات انقلاب است همانند موجودی زنده، پویا و پر ثمر؛ جشن پیروزی و اراده مردمی در اتکال و توکل به خدا برای پیاده کردن احکام الهی، عدالت و استقرار آنچه که موجب سعادت بشر است. 

دهه فجر یادآور آن آغازی است که مردم با دست خالی توانستند مقابل قدرت‌های استعماری و استبدادی قد علم کرده و بر آن‌ها غلبه کنند، امروز این مردم می‌توانند خودشان مستقل از آن قدرت‌های استعماری پیروزی که ثمره ایستادگی، مقاومت، استقلال خواهی و آزادی خواهی است را جشن بگیرند. 

ایسنا: چه چیزی مردم را در حمایت از ایران در این سال‌ها ثابت قدم نگه داشته است؟ 

وقتی مردم برای آنچه که چهل و اندی سال از آن گذشته است به گونه‌ها و صورت‌های مختلف جشن برپا می‌کنند نشان از این دارد که آن‌ها با آنچه در سال‌های دور در وسعت این سرزمین رقم زدند عهدی دیرینه دارند و رشد روز افزون، بالندگی و  پیشرفت ایران عزیز مردم را همواره در این مسیر ثابت قدم نگه می‌دارد که البته باید توجه داشت پیشرفت‌ها و ثمرات صرفا تجلی ظاهری یا مادی نداشته و جلوه‌های متنوعی دارد. 

ما هرساله در دهه فجر انقلاب اسلامی به گذشته نگاهی انداخته در کنار نقاط قوت و پیشرفت‌هایی که به آن‌ها تکیه کرده‌ایم در مسیر توسعه قرار گرفته و سعی می‌کنیم دامنه این مزیت‌ها و نقاط قوت گسترده شود همچنین نواقص و ضعف‌ها را هم دیده و همت می‌کنیم تا آن‌ها را جبران کرده و رو به بهبود شرایط حرکت کنیم. 

ایسنا: شرط ماندگاری یک انقلاب چیست؟ 
یک انقلاب به شرطی می‌تواند یک موجود زنده، مستمر، حیات بخش و دائما درحال رشد و پیشرفت باشد که از ابتدا افق بلندی را برای خودش در نظر گرفته باشد و پایش مراحل طی شده از افق مورد نظر و شناخت دقیق مراحل باقی مانده نیز اتفاق بیفتد. 

طبیعتا انقلاب اسلامی ایران برای برپایی حکومت عدل اسلامی، ارائه نسخه سعادت بخش برای بشر و همچنین شکل دهی به یک تمدن نوین اسلامی که الگویی است برای تمام جهان جهت برپایی سیستم و نظامی که انسان‌ها را برای حیات مادی و انسانی خودشان به سعادت برساند مراحلی را  در کنار افق‌های متعدد در نگاه رهبران اسلامی در نظر دارد. 

مقام معظم رهبری این مراحل را شفاف بیان کردند که اولین آن نیز تحقق انقلاب اسلامی بود که ما از آن عبور کردیم، بعد از آن برپایی نظام اسلامی یعنی سیستم، قواعد، ساختار و چارچوب‌های اصلی که در قالب قانون اساسی و قوانین دیگر سبب شکل گیری ارکان مختلف جامعه است که البته باید در نظر داشت هر کدام از این‌ها نیاز به محوری دارد که متعاقب آن نواقص برطرف شده و نقاط قوت گسترش پیدا کند؛ مرحله بعدی دولت اسلامی است که ما هم اکنون در این مرحله قرار داشته و مراحل پیش روی ما عبارت است از جامعه‌سازی و در نهایت تمدن نوین اسلامی. 

همانطور که رهبر انقلاب فرمودند مهمترین مسئله برای این افق تمدنی دولت‌سازی است، یعنی کارگزاران و مجریان باید کسانی باشند که از ویژگی‌های مهمی متناسب با جامعه اسلامی برخوردار باشند، ما اگر قانون خوبی داشته باشیم اما مجریان خوبمان اندک بوده یا دارای نواقص جدی باشند طبیعتا نمی‌توانیم به نحو احسنت و مطلوب قوانین را اجرا کنیم. 

لذا امروز گرچه ما دولت مردان و مجریان خوبی در لایه‌های مختلف این سیستم و نظام داریم اما این باید گسترش پیدا کرده و تقویت شود به خصوص در مراکز مهم و حساس ما باید مدیرانی مومن، تحول خواه، انقلابی، دارای درک و بینش صحیح سیاسی و اجتماعی داشته باشیم، کسانی که به افق تمدن نوین اسلام توجه داشته و دارای جهان بینی اسلامی بوده و حرکت جهادی مستمر در زندگی‌شان دارند. 

ایسنا: وظیفه امروز ما برای ماندگاری این انقلاب چیست؟ 
مسائل زیادی در کشور وجود دارد که باید آن‌ها را شناخت و به خوبی برای آن‌ها تدبیر کرد، ما انتخابات بزرگی پیش رو داریم و برای این انتخابات خیلی‌ها از بیرون و داخل نقشه‌های شومی کشیده‌اند که آن را کمرنگ کرده به انحراف کشیده یا در آن شبهاتی ایجاد کنند، باید هوشیار بود. 

گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی برنامه ریزی برای آینده و حرکت در جهت تحقق اهداف انقلاب است و ما نیاز به برنامه ریزی‌های راهبردی، تاکتیکی و تکنیکی داریم که باید همه اسبابش را فراهم کنیم، اگر ما دارای یک تفکر راهبردی درست نباشیم و مطابق افق، مسیر و دورنمایی که انقلاب اسلامی برای تحقق آرمان‌ها و اهداف خود دارد برنامه ریزی نداشته باشیم قادر به عبور از موانع و تحمل در برابر سختی‌ها و مشکلات و همچنین شناخت دقیق مسائل و حل آن‌ها نخواهیم بود. 

نکته بسیار مهم بعدی قدرشناسی از همه مجاهدانی است که در این چهل و اندی سال و قبل از آن برای به ثمر نشستن این درخت تنومند و پرثمر تلاش کردند و از مال، جان، فرزندان و زندگی خود گذشته و به درجه رفیع شهادت نازل شدند.  

هنوز هم کسانی هستند که با مجاهدت شبانه روزی در لایه‌های مختلف جامعه اعم از قشر کارگر و زحمتکش، اقشار مختلف در شغل‌های آزاد، معلمین، خدمتگزاران در قوه اجراییه، مقننه و قضاییه، جهادگران عرصه سازندگی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، نظامیان و نیروهای مسلح در دفاع از منافع کشور در داخل و فراسوی مرزهای این سرزمین، امنیت و منافع کشور را تامین می‌کنند که باید قدردان مجاهدات‌های آنان و صبوری حانواده‌هایشان باشیم. 

ایسنا: نقش جوانان در جامعه و توصیه شما به آن‌ها چیست؟ 

رویداد بسیار مهم و اساسی در پیش رو است که باید این فرصت را  غنیمت شمارده و برای ایجاد انگیزه و امید در نسل‌های جدیدتر از آن استفاده کنیم، امروز شاهد هستیم که چقدر تیرهای مسموم از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی به سمت افکار و قلوب نسل جوان دهه هشتادی و دهه نودی ما پرتاب می‌شود تا مدیریت اذهان و عواطف آن‌ها را در دست گرفته و تمایلات عجیبی در آن‌ها به وجود آورده و مسیر حرکت آن‌ها را عوض کند. 

ما در وقایع و رصدهای مختلف در نگاه به جامعه خودمان و پدیده‌های جدید که ناشی از انحراف در تفکر، عواطف، سبک زندگی است مشکلاتی را می‌بینیم که نا امیدی و بی‌انگیزگی برای تلاش و مقاومت برای عبور از سختی‌ها ایجاد می‌کند. 

یکی از این مشکلات راحت طلبی است، یک جوان که راحت طلب بوده و دائما به گذران امور ظاهری و تفریحی مشغول باشد دیگر تلاشی در جهت علمی در حوزه‌های متفاوت و برای حل مشکلات خود و کشورش ندارد لذا امید برای نسل‌های جدیدتر به شدت ضروری است چرا که اگر تا دیروز دشمنان ایران اسلامی دشمن آزادی و استقلال ایران اسلامی  و جنگ نظامی بودند امروز به وسیله ابزارهای هوشمند مانند گوشی‌های هوشمند در حال حمله به نسل جوان ما هستند. 

ما باید کاری کنیم که در بستر این جشن بزرگ حرکتی رو به جلو داشته باشیم تا نا امیدی و یاس را برای همه کسانی که بدخواه مردم ایران هستند اما در لباس دوستی تجلی می‌کنند به وجود آوریم، انتخابات پیش رو بستری است تا با حرکتی جهادی دشمنان را ناامید کنیم. 
انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402112014570
  • خبرنگار : 50672