سید احسان عسکری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: اتیلن گچساران بعنوان بزرگترین صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد و مبلغ ۱.۳ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ و بهرهبرداری رسید.
وی افزود: با بهره برداری از این واحد صنعتی بزرگ با سرمایه گذاری ۶۵ هزار میلیارد تومان برای یک هزار نفر اشتغال زایی ایجاد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: این واحد پتروشیمی با عنوان یک صنعت پیشران چرخ اقتصادی استان را به حرکت در خواهد آورد.
عسکری خاطرنشان کرد: کارخانه قند یاسوج بعنوان اولین صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد پس از حدود ۶ سال تعطیلی مجدداً احیا و به چرخه تولید بازگشت. با احیاء این واحد صنعتی در دولت سیزدهم علاوه بر تامین شکر مورد نیاز کشور برای ۱۵۰ نفر اشتغال زایی ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: طی دوسال اخیر کارخانه شهد ناب یاسوج نیز پس از ۱۲ سال تعطیلی به چرخه تولید بازگشت که باعث جلوگیری از دور ریختن سیب صنعتی یا ضایعاتی استان شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بهرهبرداری از مجتمع ورزشهای آبی یاسوج طی دو سال اخیر دولت سیزدهم صورت گرفت، ادامه داد: بهره برداری از این مجتمع تفریحی و ورزشی با اعتبار بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۱۵۰ نفر موجب ایجاد شور و نشاط در بین جوانان شده است.
عسکری عنوان کرد: تا قبل از دولت سیزدهم حتی یک گرم خوراک آبزیان در این استان تولید نمیشد و از سایر استانها خوراک مورد نیاز برای صنعت آبزی استان وارد میشد و و ۷۰ درصد گردش مالی این صنعت معادل حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان از این استان خارج میشد اما هم اکنون ۶ واحد صنعتی تولید خوراک آبزیان با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۱۰۰ در حال اجراست که استان کهگیلویه و بویراحمد طی یک سال آینده در این خصوص نه تنها خود کفا خواهد شد بلکه توان ارسال به سایر استانها و حتی صادرات خوراک آبزیان را خواهد داشت.
وی عنوان کرد: تا پایان امسال ۳ واحد صنعتی تولید خوراک آبزیان در این استان افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: دو زنجیره کامل ارزش مرغ شامل حلقههای مرغ مادر گوشتی، جوجه کشی، مزرعه پرورش مرغ با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره ۴۵ روزه، کشتارگاه، سردخانه و خوراک طیور در حال ساخت است.
عسکری افزود: با بهرهبرداری از این زنجیرهها کسری مرغ مورد نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد رفع میشود. این زنجیره با اعتبار ۱۷۰۰ میلیارد تومان اجرا می شود که برای ۹۰۰ نفر ایجاد اشتغال مستقیم خواهد کرد.
وی اظهار کرد: تا قبل از دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۱۸ هزار تن ظرفیت سردخانههای نگهداری محصولات کشاورزی و پروتئینی وجود داشت که طی دو سال این دولت ۳۶ هزار تن سردخانه در حال ساخت است و طی دو سال آینده مجموع ظرفیت سردخانه ای استان به ۵۴ هزار تن خواهد رسید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تا قبل از دولت سیزدهم ۳۳ هکتار گلخانه در این استان وجود داشت که طی دو سال اخیر این دولت در قالب ۵ شهرک گلخانهای زیرساخت ۱۳۷ هکتار گلخانه در استان فراهم شده و هم اکنون در حال واگذاری به متقاضیان است.
عسکری با اشاره به اصلاح نژاد دام گوسفند مزارع پرواربندی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نژادهای افشار جایگزین نژادهای قبلی شده که پربازده و چند قلوزا هستند.
انتهای پیام