به گزارش ایسنا به نقل از سایت کافه سیلور، نقره در طبیعت به صورت خالص و به صورت آلیاژ طبیعی همراه با طلا و دیگر فلزات و همچنین در برخی سنگهای معدنی نیز یافت میشود. بیشترین تولید نقره جهان به عنوان محصول جانبی از استخراج مس، نیکل، سرب و روی به دست میآید.
عیار نقره
عیار ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۲۵، ۹۵۰، ۹۵۸ و ۹۹۰ از جمله عیارهای مرسوم نقره است که معروفترین آنها ۹۲۵ است . نقره ۹۹۹ که معمولا به صورت شمش نقره می باشد خالصترین نوع نقره است که به دلیل نرمی زیاد قابل استفاده در زیورآلات نیست اما در صنایع دیگر استفاده می شود.
موارد استفاده و مصارف نقره خام
هدف از خرید نقره خام فقط برای صنعت طلا و جواهر و ساخت انگشتر نقره نیست.همچنین به طور گسترده در صنایع دیگر مانند الکترونیک،خودرو سازی و باتری سازی، داروسازی و پزشکی استفاده می شود. نقره فلزی دارای اثر ضد باکتریایی است و در صنعت داروسازی برای تولید داروهای ضد باکتری استفاده می شود. این فلز در پزشکی نیز کاربرد زیادی دارد. همچنین از نقره در دندانپزشکی برای ساخت آمالگام (پر کردن دندان) استفاده می شود. به جرات می توان گفت امروزه یکی از رایج ترین کاربردهای نقره در صنعت، جدای از تولید بردها و مدارهای الکترونیکی، در ساخت پنل های خورشیدی است. نقره فلزی رسانایی حرارتی بالایی دارد و دقیق ترین انتخاب برای ساخت پنل های خورشیدی محسوب می شود.
چرا نقره خام را به ساچمه نقره تبدیل می کنند؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا برای ساخت زیورآلات طلا و نقره باید از ورق های طلا و نقره به عنوان مواد اولیه استفاده کرد. این تکهها یا به صورت شمش یا ساچمه یا همان گوارسه نقره هستند. طلاسازان معمولا طلای مذاب را به شمش طلا تبدیل می کنند. نقره مذاب را به صورت توپ یا همان ساچمه نقره در می آوردند. توجه داشته باشید که نقره به صورت شمش نقره نیز در بازار موجود است.
توجه داشته باشید که شمش نقره معمولا ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر از ساچمه نقره است. بنابراین قطعا خرید ساچمه های نقره برای ساخت زیورآلات نقره مقرون به صرفه تر است، ساچمه نقره از ذوب نقره شکسته یا همان نقره های دست دوم و استفاده شده به دست می آیند.
به زبان ساده، وقتی تولیدکنندگان نقره شمش نقره را خریداری می کنند، در واقع مواد اولیه تولید را تنظیم می کنند.روش ساخت ساچمه نقره ای بسیار ساده است. ابتدا خمره های مخصوصی را با آب یخ پر می کنند. سپس تکه های یخ را داخل سطل می گذارند. در این مرحله، یک اتفاق جالب رخ می دهد، نقره مذاب بلافاصله یک گلوله یا دانه تشکیل می دهد که به آن ساچمه نقره می گویند.
ما علاوه بر ساچمه های نقره، قرص های نقره ای هم داریم! برای توضیح نقره لازم است اطلاعاتی در مورد غالکاری یا قالکاری ارائه کنیم. نقرهسازان از نقره بازیافتی به عنوان غال یا قال یاد میکنند. صنعتگران نقره بازیافت شده یا غیرقابل استفاده را ذوب می کنند تا آن را به جواهرات نقره تبدیل کنند. این اثر غالکاری یا قالکاری نام دارد. البته جداسازی نقره از مواد بازیافتی مانند قطعات الکترونیکی اغلب ضایعات محسوب می شود.غالکاری طرفداران زیادی دارد، حتما اسم قرص نقره را شنیده اید.
قرص های نقره همان نقره ای است که از آبکاری به دست می آید. صنعتگران از ضایعات نقره، گل کارگاهی نقره، قطعات صنعتی و مواد معدنی قرص های نقره ایجاد می کنند. سنگ زنی در کوره های مخصوصی به نام کوره های گال انجام می شود.جداسازی نقره از این مواد مراحل مختلفی دارد و فرآیندی نسبتاً پیچیده است.
آب کردن نقرههای دست دوم شکسته با استفاده از آتش
به طور کلی، بیشتر سازندگان جواهرات ترجیح می دهند از نقره به دست آمده از طلاکاری استفاده کنند زیرا قیمت کمتری دارد. البته قبل از اینکه از ورق نقره برای ساخت زیورآلات نقره استفاده کنند، ابتدا ناخالصی ها را از آن جدا می کنند. این کار با روش های مختلفی مانند ذوب یا حرارت الکتریکی انجام می شود.
چطور تشخیص بدهیم که ساچمه نقره اصل است یا تقلبی؟
اگر در زمینه تولید جواهرات نقره و یا کار های صنعتی و صنایع پزشکی تازه کار هستید یا اگر می خواهید برای محافظت از سرمایه خود نقره بخرید، باید مراقب ساچمه های نقره تقلبی باشید. متأسفانه در بازار نقره کلاهبرداران و سودجویان وجود دارند که در حال تولید ساچمه هایی هستند که بسیار شبیه به نقره هستند. برای بررسی ساچمه نقره اصلی از تقلبی حتما باید از آزمایشگاه های معتبر کمک بگیرید و حتما از یک فروشگاه تخصصی و دارای نماد اعتماد در هنگام خرید ساچمه نقرهای استفاده کنید.
کافه سیلور با دارا بودن نماد اعتماد و فروشگاه حضوری می تواند در زمینه خرید و تعمیرات انواع محصولات نقره به شما کمک کند.
معمولا برای افزایش مقاومت نقره و ساخت زیورآلات از آن، فلزات دیگری را در ساختار فلز نقره به کار میبرند. با این کار، عیار نقره را تا ۹۲/۵ پائین آورده و بر استحکام آن اضافه میکنند به این نوع از نقره نقره استرلینگ هم می گویند.
انتهای رپرتاژ آگهی