گزارشی اجمالی از ۳۰ ماه خدمت دولت سیزدهم در استان فارس؛

فارس بر روی ریل توسعه

طی سی ماه خدمت‌رسانی دولت سیزدهم، اتفاقات و فعالیت‌های ویژه‌ای در عرصه‌های مختلف عمرانی، زیرساختی و خدماتی رخ داده است.

آمار و ارقامی که در این گزارش ارائه می‌شود به تلاش دولت سیزدهم در حوزه‌های سلامت، راه‌سازی، آب‌رسانی، مسکن‌سازی، محیط زیست و اشتغال اختصاص دارد و از لابه‌لای صحبت‌های مدیران دستگاه‌های مختلف استخراج شده است.

در حوزه علوم پزشکی، افزایش، تجهیز و نوسازی ۸۲۵ تخت بیمارستانی ویژه و عادی،‌ انجام ۲ هزار و ۹۹۳ جراحی پیوند اعضا، ساخت و استقرار ۳۴ کانکس خانه بهداشت عشایری با اعتبار بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان،‌ جذب و پذیرش بیش از ۲۰۰ دانشجوی بین‌الملل، کسب ۲۰ عنوان رتبه اول تا سوم فناوران دانشگاه در جشنواره‌های فناوری کشورهای خارجی، کشف بیش از ۱۰۳ میلیارد تومان کالای قاچاق سلامت محور، انجام بیش از ۶۵۰ هزار ماموریت امدادی شهری،‌ جاده‌ای و هوایی اورژانس فارس، ثبت ۴۰ اختراع ملی و بین‌المللی در حوزه سلامت و فراگیری نام ۴۷ عضو هیئت علمی دانشگاه در فهرست پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان، از دستاوردهای این حوزه به شمار می‌رود.

بهره‌برداری از ۱۵۵ پروژه عمرانی در حوزه‌های بهداشتی،‌ درمانی، آموزشی، پژوهشی و دانشجویی به میزان حدود ۹۰ هزار مترمربع و اعتبار نزدیک به یک هزار میلیارد تومان نیز از دیگر اقدامات علوم پزشکی شیراز در دولت سیزدهم بوده است.

در حوزه راه و شهرسازی مجموعا ۹۴ کیلومتر بزرگراه و ۱۰۴ کیلومتر راه اصلی در دولت سیزدهم ساخته شده است. ۷ طرح بزرگراهی به طول ۱۶۰ کیلومتر و ۲۰ طرح راه اصلی به طول ۵۲۰ کیلومتر نیز در دست اجرا است. ضمن اینکه ۱۱ تقاطع غیر همسطح، هم‌اکنون در دست احداث است.

نوسازی ۲۸۷۱ واحد بافت فرسوده و بازآفرینی ۵۸۵۰ متر مربع، ارائه ۵۵ هزار فقره تسهیلات و تامین ۸ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن،‌ از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در حوزه راه و شهرسازی بوده است.

در حوزه آب منطقه‌ای فارس، یکی از پروژه‌های مهم دولت سیزدهم ایجاد خط دوم آب رسانی بود که به دست رئیس جمهور افتتاح شد و طی آن ۷۷ کیلومتر آب از سد درود زن به شیراز وصل و باعث رفع مشکل کم آبی شهر شد.

همچنین آب‌گیری سد هایقر در همین دولت آغاز شد. این نهمین سدی است که در استان فارس به بهره‌برداری می‌رسد و تنها یکی از آن‌ها مربوط به قبل از انقلاب است. گنجایش این ۹ سد ۲۹۳۶ میلیون متر مکعب است که هم اکنون ۴۰ در صد آب پشت این سدها قرار دارد.

در حوزه مسکن و ساختمان، پس از آنکه دولت مردمی سیزدهم روی کار آمد ۴۰۰ هکتار زمین برای طرح‌های مسکن در قالب اقدام ملی مسکن مهیا شده بود که با توجه به تقاضای بسیار زیاد در استان، این مقدار زمین به هیچ وجه پاسخگوی نیاز متقاضیان نبود.

از مهرماه ۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۲ اداره کل راه و شهرسازی فارس توانست بیش از ۷ هزار هکتار زمین را در قالب تامین زمین نهضت ملی مسکن و ایجاد شهرک‌های جدید (چهار شهرک جدید در استان) آماده و مهیای ساخت مسکن کرده و تمامی مجوزات لازم را در این خصوص اخذ کند که به سرعت آماده سازی بیش از ۲۵۰۰ هکتار از این اراضی آغاز شد.

 در استان فارس طی دو سال گذشته ۴۷۴ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۶۳ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند. تا بهمن ۱۴۰۲ زمین برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی آماده شده و تامین زمین برای ۶۳ هزار واحد دیگر نیز در دست اقدام است.

در حوزه جهاد کشاورزی و در بخش حفاظت از اراضی، تعداد یک‌هزار و ۵۹۹  رفع تصرف فوری در دو سال گذشته صورت پذیرفته است که مساحت این رفع تصرف‌ها ۸ میلیون و ۵۸۹ هزار متر مربع است. ارزش این اراضی که به دولت بازگشته است، بیش از ۹۶ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.

در دو سال گذشته نیز ۶۲ حکم قطعی قضایی اجرا شده است که طی اجرای این حکم‌ها، یک میلیون و ۷۲۷ هزار متر مربع زمین از چنگال زمین خواران به بیت المال بازگشته که ارزش ریالی این اراضی ۶۱ هزار میلیارد ریال است.

مجموع اراضی رفع تصرف شده و احکام قضایی اجرا شده نیز در استان فارس طی مدت مذکور بیش از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع به ارزش ۱۶۷ هزار میلیارد ریال است.

در حوزه بازآفرینی شهری،  احداث پروژه‌های زیربنایی در شهرهای هدف شیراز، جهرم، مرودشت و کازرون، نوسازی بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی و اعطای تسهیلات نوسازی جهت ۸۲۴ واحد در محلات هدف، تخصیص ۴ هزار و ۲۶۸ تن قیر رایگان  بهسازی معابر محلات هدف جهت ۳۰ شهر استان و  پی‌گیری روند تکمیل و اصلاحات و اخذ پایان کار پروژه‌های مشارکتی، سنواتی و پی‌گیری جهت مرمت و نگهداری خانه‌های تاریخی از جمله باغ ایلخانی، خانه عدلو و دانش انور جهت حفظ میراث بافت تاریخی و ارزشمند شیراز، ‌ از جمله اقدامات دولت سیزدهم بوده است.

همچنین طی دو سال گذشته شاخص‌های حفاظت از محیط زیست فارس افزایش چشمگیر داشته است و مسیر حرکت حفاظت از انفال الهی در استان فارس به درستی ریل‌گذاری شده است.

افزایش ۶۷ درصدی بودجه محیط‌زیست، حذف امضاهای طلایی، متلاشی کردن باند مافیای پسماند و مدیریت آب‌های زیر زمینی به ویژه مصلوب المنفعه کردن تعداد زیادی از چاه‌های غیرمجاز اطراف تالاب‌ها، برخی از این اقدامات است که تاثیر آن در محیط زیست فارس نیز بسیار مشهود است.

بر اساس آمارهای موجود سال ۱۴۰۰ در مناطق تکثیر و پرورش حیات وحش استان فارس ۹۲ فرد از گونه‌های حیات وحش وجود داشت که اکنون با رشد ۲۱ درصدی به ۱۱۲ فرد رسیده است.

 رشد این گونه‌های حیات وحش بیانگر شرایط زیست مناسب، افزایش ایمنی و امنیت زیستگاه، افزایش ضریب حفاظت و سازگاری این گونه‌ها با فضای نگهداری و تکثیر و پرورش است.

در دو سال گذشته رفع تصرفات بیش از ۱۹۱ درصد رشد داشته است، در این مدت ۲۷۴ هکتار از پهنه‌های تصرفی از دست زیاده خواهان خارج شده و به مناطق محیط زیست پیوسته است. همچنین در دولت سیزدهم، تعداد تشکل‌های محیط زیست در استان فارس با ۱۱ درصد رشد به ۹۶ تشکل رسیده است.

همچنین در بحث اشتغالزایی که یکی از شعارهای اصلی دولت مردمی بوده است، رشد اشتغال در استان فارس در ۳۰ ماه اخیر، بیشتر از مقدار مورد انتظار بوده و ۱۲۹ درصد رشد داشته است.

در راستی آزمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این عرصه نیز رتبه اول به فارس اختصاص داده شد. ضمن اینکه استان فارس امسال به ۹۹ درصد سهم اشتغال ۷۵ هزار عددی خود رسیده‌ است.

آغاز بهره‌برداری از آزادراه شیراز-اصفهان یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم است که همین امسال و همزمان با سفر دوم آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به استان فارس اتفاق افتاد. 

تلاش برای احداث راه‌آهن شیراز ـ بوشهر و راه‌اندازی راه‌آهن اقلید ـ یزد نیز از اقدامات در دست این دولت است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402111814081
  • خبرنگار : 50441