اعضای کابینه در این سفر با رفتن به قسمتهای مختلف استان هرمزگان، اقدام به آسیبشناسی و ارزیابی ظرفیتها کردند و در نشست شورای اداری استان که در پایان سفر برگزار شد، گزارش جمعبندی از بررسیهای خود را به رئیس جمهوری ارائه کردند که در نتیجه آن ۱۷۴ مصوبه با اعتباری ۲۳۲۰ میلیارد تومان تعیین شد.
در سفر اول رئیس جمهوری براساس آسیبشناسیهای تیم همراه او، توسعه نیروی انسانی و بهرهگیری از نیروهای بومی و ماندگار در صنایع مستقر در هرمزگان، توسعه و تقویت ظرفیتهای صیادی هرمزگان، ایجاد کمیته ویژه حل چالشهای شهرستان بشاگرد به ریاست معاون اول رئیس جمهوری، تعیین تکلیف اسناد مالکیت اراضی کشاورزی هرمزگان، توسعه و آبادانی جزیره هرمز، توسعه شیلات، توسعه آبخیزداری، ایجاد اورژانس هوایی، اختصاص اعتبار برای تکمیل بیمارستانهای استان و حل چالش تامین آب شرب از جمله مهمترین مصوبات بودند.
رئیسی بهمن ماه امسال همزمان با آغاز دهه فجر با هدف بهرهبرداری از پروژههای اجراشده و بررسی میزان پیشرفت مصوبات سفر دور اول به استان هرمزگان وارد شد.
براساس گزارش نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، ۱۱۴ مصوبه از ۱۷۴ مصوبه سفر اول رئیس جمهوری به هرمزگان محقق شده و ۵۵ مصوبه نیز در حال اجراست.
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان انجام دور دوم سفر استانی رئیس جمهوری را منوط به تحقق بخش اعظمی از مصوبات دور اول سفر دانست و گفت: بخش اعظمی از مصوبات سفر اول به نتیجه رسیده و اقدامات بزرگی در این مدت در هرمزگان انجام شده است.
اعطای ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی / کسب رتبه اول در ایجاد اشتغال و کاهش فقر کشور
براساس گزارشهای منتشرشده مرکز ملی آمار ایران و مرکز پژوهشهای مجلس، هرمزگان با وجود داشتن ظرفیتهای عظیم نفتی، بندری، شیلاتی، کشاورزی، تجاری و ... هنگام آغاز فعالیت دولت سیزدهم رتبه اول فقر، بیکاری و فلاکت کشور را یدک میکشید و شاخصهای اقتصادی نشاندهنده وضعیت نامطلوبی این منطقه بود.
پس از آغاز فعالیت دولت سیزدهم و اعطای بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی فقط در قالب مصوبات سفر رئیس جمهوری، هرمزگان موفق شد رتبه اول ایجاد شغل در کشور و رتبه اول میزان کاهش فقر و بیکاری را به خود اختصاص دهد و شاخصهای فقر، فلاکت و بیکاری استان هرمزگان را بهبود ببخشید.
در سفر اخیر رئیس جمهوری بیش از ۱۲۸ بنگاه و کارخانه و چهار واحد پتروپالایش به بهرهبرداری رسید. علاوه بر آن، خط لوله گاز میناب به سیریک افتتاح و ۲۴۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق هرمزگان افزوده شد.
افتتاح ۵ اسکله صیادی و بندری
اسکلههای بوموسی، سیریک، پارسیان، جاسک و کوستک که یکی از مطالبات دیرینه مردم این مناطق بود، در سفر اخیر رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید. بهرهبرداری از این اسکلهها نقش مهمی در اتقای اقتصاد محلی منطقه دارد و زیرساختهای لازم برای توسعه صنایع تبدیلی و تحقق توسعه متوازن در منطقه را فراهم خواهد کرد.
آبرسانی به ۱۵۶ روستا و ۵ شهر / رشد ۴۲ درصدی شیرینسازی آب از دریا
تامین آب شرب یکی از مشکلات دیرینه مناطق مختلف استان هرمزگان است. رئیس جمهوری در دور اول سفر خود به استان هرمزگان وعده اختصاص منابع برای حل بخش اعظمی از این چالش تاریخی هرمزگان را به مردم داد و در دور دوم سفر استانی، پروژههای مربوط به تامین آب شرب ۱۵۶ روستا و پنج شهر به بهرهبرداری رسید. علاوه بر آن، پنج آبشیرینکن دیگر به بهرهبرداری رسید و با انجام اقدامات توسعهای در آبشیرینکنهای موجود، میزان تولید آب شرب توسط آبشیرینکنها ۴۲ درصد رشد داشت.
افتتاح فازم سوم تصفیهخانه فاضلاب شهر بندرعباس
مشکل فاضلاب شهری یکی از مهمترین مطالبات مردم شهر بندرعباس است که در فصل تابستان و گاهی زمستان باعث تشدید بوی نامطبوع در شهر میشود، چراکه شبکه خورهای انتقال فاضلاب بندرعباس از سطح محلات شهر بندرعباس عبور میکند و به دریا سرازیر میشود. علاوه بر انتشار بوی نامطبوع فاضلاب در کلانشهر گردشگرپذیر بندرعباس، مشکلات زیستمحیطی زیادی نیز در دریاهای ایجاد کرده است به نوعی که براساس اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست هرمزگان، شنا کردن در ساحل این شهر برای هیچ انسانی سالم نیست و بیماریهای احتمالی را درپی خواهد داشت. سه فاز از پروژه فاضلاب شهر بندرعباس که با همکاری صنایع مستقر در غرب این کلانشهر اجرا شده بود، در سفر اخیر رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید تا گامی مهم برای حل مشکل فاضلاب شهر بندرعباس که مطالبه دیرینه این مردم است، برداشت شود.
بهرهبرداری از بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس و بیمارستان فارابی بستک / راهاندازی اورژانس هوایی
استان هرمزگان در شاخصهای درمانی و بهداشتی از میانگین کشور، جایگاه پایینتری دارد و اغلب مردم این استان برای تامین نیازهای درمانی و بهداشتی خود به استانهای کرمان، یزد و فارس سفر میکردند، همین امر چالشهای زیادی را برای مردم ایجاد کرده بود. تخصیص اعتبار برای بهرهبرداری از بیمارستانهای بندرعباس یکی از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری بود که در دور دوم سفر، بیمارستان کودکان بندرعباس و بیمارستان تخصصی فارابی بستک به بهرهبرداری رسید. علاوه بر آن، دومین پایگاه هوایی بال ثابت کشور با دستور رئیس جمهوری در هرمزگان به بهرهبرداری رسید تا مصوبه دیگر سفر اول رئیس جمهوری در حوزه سلامت به محقق شود.
صدور مجوزهای صیادی
صادر نشدن مجوزهای صیادی به واسطه کمبود ذخایر آبزیان از سوی شیلات، یکی از موضوعات مورد بحث در تمام دولتها بوده است و هیچکدام از دولتها نتوانسته بودند، راه حل عملی برای این موضوع مطرح کند. صادر نشدن مجوز صیادی برای صیادان قدیمی هرمزگان باعث شده بود که بخش اعظمی از صید و صیادی در هرمزگان در قالب غیرمجاز انجام شود، به نحوی که شمار صیادیان غیرمجاز چند برابر صیادان مجاز اعلام شده بود. از طرفی صیادان همواره در تامین سوخت و دریافت خدمات از دولت با چالش روبهرو بودند.
در سفر دور دوم رئیس جمهوری بیش از ۱۰۰ مجوز صیادی به صیادان استان هرمزگان اعطا شد و فعالیت بخش اعظمی از صیادان را قانونمند، نظاممند و با نظارت کرد. براساس اعلام وزیر اقتصاد، صدور مجوز صیادی توسط درگاه ملی مجوزها ادامه خواهد داشت.
کلنگزنی نیروگاه اتمی سیریک / رونمایی از سامانه هستهای پرتویی آفتزا در نخلستانهای بندرعباس
عملیات اجرایی نیروگاه اتمی سیریک با مقیاسی پنج برابر نیروگاه اتمی بوشهر بهعنوان اولین نیروگاه اتمی در دست اقدام پس از پیروزی انقلاب توسط رئیس جمهوری آغاز شد. این پروژه نقش مهمی در روند توسعه سواحل مکران و شرق استان هرمزگان ایفا خواهد کرد و اهمیت ویژهای دارد.
سامانه پرتویی آفتزا از نخلستانهای بندرعباس نیز در سفر دوم رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید که میتواند تخم، لارو و سوسک سرخرطومی را بدون استفاده از سموم از بین ببرد. این سامانه بخش زیادی از مشکلات نخیلات هرمزگان را برطرف خواهد کرد.
احیای ۶۱۰ واحد تولیدی راکد و تعطیل
احیای واحدهای تعطیل و راکد تولیدی یکی از تاکید مهم رئیسی در دور اول سفرش بود که در فاصله ۲ سال در سفر دوم خود به استان هرمزگان توانست بیش از ۶۱۰ واحد تولیدی و راکد را به چرخه تولید بازگرداند و بخش زیادی از اشتغال از دست رفته را تامین کند.
انتهای پیام