سعید صادقی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی چهارشنبه ۱۸ بهمن برگزار شد، اظهار کرد: ایام دهه فجر فرصتی است تا دستاوردهای انقلاب اسلامی را در چهار دههای که گذشت بازخوانی کنیم؛ یکی از خدماتی که نظام جمهوری اسلامی ایران برای کشاورزان، روستائیان و عشایر فراهم کرده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر است.
وی افزود: این صندوق مولود انقلاب و تنها صندوق بازنشستگی است که در سال ۱۳۸۴ تأسیس شده و توان خود را برای برقراری رفاه، عدالت و توازن اجتماعی و اقتصادی در جامعه روستایی به کار گرفته است.
صادقی بیان کرد: این صندوق در جهت جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها راهاندازی شد تا روستائیان بتوانند شغل مناسبی پیدا کنند و از قِبل آن شرایط بازنشستگی برای آنان فراهم شود؛ پس از ایجاد این صندوق دولت بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی مکلف شد که بیمه اجتماعی را همگانی کند چراکه این امر یکی از حقوقهای مردم است.
وی گفت: دولت با پذیرش نقش کارفرما در این صندوق ۲ برابر حق بیمه روستائیان و عشایر را پرداخت میکند تا با این حمایت چتر بیمهای را در روستاها و مناطق عشایری گسترش دهد و تمامی آحاد جامعه که فاقد بیمه بازنشستگی هستند تحت پوشش قرار گیرند تا در زمان پیری و کهنسالی خود و خانواده دچار آسیبهای اجتماعی و اقتصادی نشوند و از محل صندوق بازنشستگی حقوق و مزایا دریافت کنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین تصریح کرد: در این صندوق کلیه افرادی که ۱۸ تا ۵۰ سال سن دارند و ساکن روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر هستند میتوانند تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار گیرند.
وی ادامه داد: همچنین کلیه کشاورزانی که حتی در شهرهای بالای ۲۰ هزار جمعیت نفر زندگی میکنند میتوانند به واسطه اینکه در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و تحت پوشش بیمه نیستند به نزدیکترین دفتر کارگزاری بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر مراجعه و از خدمات صندوق استفاده کنند.
صادقی گفت: طی سالهای گذشته به واسطه نیازهای مردم که در گروههای مختلف فاقد بیمه بودند جامعه هدف ما گستردهتر شد و امروز میتوانیم کلیه کسانی که در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی فعالیت میکنند را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
وی ادامه داد: همچنین رانندگان حمل بار و مسافران بین جادهای که برای فعالیت خود نیازمند کارت هوشمند از سازمان راهداری هستند الزاماً باید بیمه باشند صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر میتواند مجوز این بیمه را صادر کند و از این طریق به فعالیت خود ادامه دهند؛ تمام کسانی که در حوزه کارگران ساختمانی و استادکاران فعالیت میکنند میتوانند تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار گیرند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین عنوان کرد: گروههایی از کمیته امداد و بهزیستی نیز تحت پوشش این صندوق قرار دارند که حق بیمه آنان دولت و سازمان مربوطه پرداخت میکند و بیمه شده هیچ مبلغی را پرداخت نمیکند.
وجود ۸ سطح در صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر
وی ادامه داد: حق بیمه در این صندوق با توجه به شرایط اقتصادی کشاورزان، روستائیان و عشایر در ۸ سطح تعریف شده است و هر فردی متناسب با درآمد خودش میتواند یکی از این سطوح را انتخاب کند و به همان تناسب خدمات و مزایا دریافت کند.
صادقی خاطرنشان کرد: حداقل بیمه ما در سطح یک در سال ۱۴۰۲ سالیانه ۷۵۰ هزار تومان است یعنی یک روستایی میتواند با پرداخت ماهیانه ۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان تحت پوشش بیمه این صندوق قرار گیرد و حداکثر حق بیمه ما در سال ۳ میلیون و ۶۰ هزار تومان است که بالغ بر ماهی ۲۵۵ هزار تومان است.
وی عنوان کرد: تفاوت سطح در میزان دریافتی حقوق و مزایایی است که زمان بازنشستگی، از کار افتادگی و مستمری فرد دریافت خواهد کرد؛ شخصی که امروز در سطح ۸ ما با ۳۰ سال سابقه در سال ۱۴۰۲ بازنشسته شود ماهیانه ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حقوق دریافت خواهد کرد و ۲ برابر حق بیمهای که کشاورزان، روستائیان و عشایر میپردازند سهم دولت است و دولت آن را پرداخت میکند.
وی تصریح کرد: خدمات ما در حوزه از بازنشستگی، از کار افتادگی، مستمری فوت و نقل و انتقال سوابق است و هر فردی که ۶۵ سال سن داشته باشد و حداقل ۱۵ سال سابقه پرداخت داشته باشد شرایط بازنشستگی را دارد و میتواند تقاضا کند و ما ۵ سال سنوات ارفاقی برای ایشان در نظر میگیریم و با ۲۰ روز حقوق در این صندوق بازنشسته خواهد شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین عنوان کرد: ازکارافتادگی چه ناشی از کار یا غیر از کار باشد اگر شخص به شرایط بازنشستگی نرسیده باشد و تا زمان بازنشستگی دچار حادثه یا بیماری شود که توان کار را از دست دهد شرایط کمیسیون پزشکی فراهم میشود و اگر رأی از کارافتادگی صادر شود فرد مادامی که در قید حیات است حقوق دریافت خواهد کرد.
وی بیان کرد: در مستمری بازماندگان اگر سرپرست خانوادهای تحت پوشش بیمه قرار گیرد و بنابر هر دلیلی فوت کند همسرش تا زمانی که در قید حیات است، دخترش تا زمانی که ازدواج نکرده و پسرش تا زمانی که در حال تحصیل است میتواند از خدمات این صندوق بهرهمند شود.
صادقی تصریح کرد: یکی از خدمات ویژه این صندوق نقل و انتقال سوابق است افرادی را داریم که در گذشته سوابقی را در سازمانهای بیمهگر دیگر داشتند این افراد میتوانند اگر در شرایط ۱۸ تا ۵۰ سال هستند تحت پوشش بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین قرار گیرند و سوابقی که داشتند را به این صندوق منقل کنند.
وی افزود: برای ارائه خدمات این صندوق در سطح استان کارگزاری داریم که این افراد از جنس مردم، امین صندوق و امانتدار مردم هستند که در این راستا در سطح استان قزوین در ۲۴ نقطه کارگزار این صندوق ارائه خدمات میکنند.
بیش از ۲ هزار نفر قزوینی مستمری دریافت میکنند
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین عنوان کرد: هم اکنون ۵۳ هزار نفر از شهروندان قزوینی تحت پوشش صندوق بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار دارند که از این تعداد ۲ هزارو ۷۷۲ نفر ماهیانه از این صندوق مستمری، هزار و ۴۱۷ نفر مستمری فوت، ۸۵۶ نفر مستمری بازنشستگی زودتر از موعود، ۳۹۴ نفر بازنشستگی ۱۵ سال ۱۰۵ و نفر هم نیز از کارافتادگی دریافت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: از آمار تحت پوشش این بیمه ۴۰ هزار و ۷۰۸ نفر ساکن روستا، سه هزار و ۸۰ نفر ساکن شهر با شغل کشاورزی، ۲۷۰ نفر عشایر، چهار هزار و ۳۸۸ نفر ساکن شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، سه هزار نفر و ۸۲۴ نفر رانندگان حمل و نقل مسافر و بار بین شهری، ۴۲۸ نفر تحت پوشش کمیته و ۲۸۸ نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
صادقی با بیان اینکه سن بازنشستگی در این صندوق از ابتدا ۶۵ سال بود؛ بیان کرد: از جامعه هدفی که فاقد بیمه هستند ۱۲۸ هزارو ۱۰۰ نفر است که با تعداد فعلی تحت پوشش تا به امروز توانستیم ۴۱ درصد از جامعه هدف را تحت پوشش قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم شاهد ارتقاء ۹۰ درصدی پوشش در این صندوق هستیم، گفت: ۱۱ هزار و ۸۴۷ نفر خانم و ۴۱ هزار و ۲۷۵ نفر از افراد تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین آقا هستند؛ بیشترین تعداد بیمه شده در این صندوق به ترتیب ساکن آوج با ۶۴.۲۶، آبیک ۴۹.۱۵، قزوین ۴۸.۱۶، تاکستان ۴۴.۳۵، بوئین زهرا ۲۸.۵۶، البرز ۲۳.۱۳ هستند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین عنوان کرد: در دولت سیزدهم برنامهریزیهایی صورت گرفته تا بیمه تکمیلی در این صندوق فراهم شود که در ۳ استان اصفهان، آذربایجان و همدان این طرح آغاز شده و نوید میدهیم که پس از ۲۲ بهمن طرح بیمه تکیلی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قزوین نیز آغاز خواهد شد.
صادقی در پایان گفت: در سال گذشته به مستمری بگیران این صندوق یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بدون کارمزد و ضامن و در سال جاری ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کردیم.
انتهای پیام