/دستاوردهای دولت سیزدهم/

روایت پیشرفت در استان یزد؛ از اهتمام به رفع تنش آبی استان تا ایجاد شرکتهای هوایی و ریلی

مقامات اجرایی ارشد استان یزد در دولت سیزدهم با توجه به چالشها و ظرفیتهای استان همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، تغییر ریل پیشرفت و آبادانی این استان را با تدوین یک سند تحولی موسوم به «یزد نوین» و اهتمام به عملیاتی کردن آن در محورهای مختلف در دستور کار قرار دادند و طی دو سال گذشته موفقیتهای قابل تامل و توجهی را در جهت کاهش ساختارمند درد و رنج مردم کسب کرده‎اند.

این گزارش به صورت گزیده به برخی از افتخارات و دستاوردهای دولت مردم در استان یزد پرداخته که به تفکیک هر بخش به آنها پرداخته شده است؛

تبدیل یزد به قطب تولید انرژی خورشیدی

استان یزد در دولت سیزدهم ضمن رکوردداری کمترین میزان خاموشی و قطع برق در کشور، در بخش انرژی موفق به برخورداری ۹۹.۷ درصدی جمعیت شهری و روستایی استان از نعمت گاز با اجرای عملیات گازرسانی به ۱۱۰۰ واحد صنعتی و ۷۷ روستا که ماحصل رشد ۴.۵ برابری بودجه گاز استان در دولت سیزدهم بوده را رقم زده است.

شاید آغاز عملیات اجرایی چندین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۸۷۳ مگاوات و بهره‌برداری از ۱۰۰ مگاوات در راستای تحقق سند یزد نوین یکی از قابل تامل ترین اقدامات در این حوزه باشد به طوری یزد اکنون استان پیشرو در این بحث انرژی خورشیدی است.

واگذاری بیش‌ از ۵ هزار انشعاب گاز رایگان به مددجویان، افتتاح رسمی ۱۲ طرح بزرگ گازرسانی در استان با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان و بهره‌برداری از ۱۱ طرح تأمین برق استان با اعتباری بالغ بر ده‌ هزار میلیارد ریال هم‌زمان با هفته دولت، اجرای طرح بهینه‌سازی مصرف برق خانه به خانه در سال ۱۴۰۱ و ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروگاه سیکل ترکیبی یزد و صرفه‌جویی یک میلیون یورویی در این بخش، همچنین ایجاد زیرساخت‌های مختلف به‌ منظور توازن در توسعه صنعتی از دیگر دستاوردهای حوزه انرژی دولت سیزدهم در استان یزد بوده است.

اهتمام به رفع تنش آبی استان در افق ۱۰۰ ساله

یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در استان یزد با توجه به وابستگی شدید یزدیها به آب جهت ادامه حیات، اخذ مصوبه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی انتقال آب از دریا در سفر رئیس‌جمهور به‌ منظور رفع تنش آبی استان در افق ۱۰۰ ساله بوده است؛ طرحی که هم اکنون با جدیت بالا در حال اجراست.

بهره‌برداری از طرح خط‌های پدافندی انتقال آب صنعت به شهر یزد با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان، باز تخصیص آب کیفی و جایگزینی پساب در بخش صنعت با اجرای طرح خط سبز آب‌رسان، انتقال پساب به مجتمع سرب و روی مهدی آباد با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان و افتتاح اولین سد استان یزد با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان از دیگر دستاوردهای این بخش طی این مدت بوده است.

یزد ضمن کسب رتبه اول در بهره‌وری حوزه آب، در حال اجرای ۳۵۱ هزار مترمکعب مخزن ذخیره‌سازی آب با اعتبار بیش‌ از ۴۰۰ میلیارد تومان، اجرای طرح رینگ شهری یزد و طرح آبرسانی به ۳۵۰ روستای استان است.

تحقق ۱۲۶ درصدی تعهد اشتغال استان

حوزه اقتصاد و اشتغال یزد در دو سال فعالیت دولت سیزدهم موفق به تک رقمی کردن نرخ بیکاری استان در سال گذشته پس از ۷ سال شد.

تحقق ۱۲۶ درصدی اشتغال استان، اشتغال ۸۱ درصد بومی‌ها در سال گذشته به میزان ۱۹ هزار نفر و کسب رتبه دوم در کاهش نرخ بیکاری بانوان به میزان شش درصد در سال گذشته نیز از دیگر دستاوردها در این حوزه بوذده است.

یزد ضمن کسب رتبه دوم در پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت تبصره ۱۸ به مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان، موفق به پرداخت ۹۸۲ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه تبصره ۱۶ در سال گذشته و نیز افزایش نسبت منابع به مصارف سیستم بانکی استان به میزان ۹۴ درصد شده است.

کسب رتبه برتر در شاخص‌های اقتصاد دانش بنیان و تحقق بالاترین رشد اقتصادی در بین استان‌های کشور و کسب رتبه دوم در توسعه صنعت بیمه کشور و نیز رتبه سوم در توسعه بازار سرمایه در کشور را هم می‎توان از دستاوردهای دولت مردم در یزد خواند.

تحقق آرزوی دیرینه یزدیها با ایجاد شرکت هواپیمایی  

یزد پس از سالها چشم انتظاری موفق به راه‌اندازی اولین شرکت هوایی در تاریخ استان با کسب مجوز از AOC  و خریداری پنج فروند هواپیمای اختصاصی شد. البته راه‌اندازی شرکت حمل‌ونقل ریلی استان یکی دیگر از برنامه‎های در حال پیگیری این استان در دولت سیزدهم است.

بهره‌برداری از ۶۲ کیلومتر خط دوم محور بافق – ارژنگ، اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان جهت افتتاح فاز اول راه‌آهن یزد - اقلید که تاکنون شش هزار میلیارد تومان به برآورد ‌روز برای آن هزینه شده ‌است و صرف ۳۰۰ میلیارد تومان جهت اجرای طرح بهاباد -  دربند - نایبند از دیگر اقدامات دولت مردم در حوزه راه استان بوده است.

طرح دوبانده سازی محور اردکان - چوپانان با صرف ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به روز در دولت سیزدهم و پیگیری اتمام ۳۰ کیلومتر از جاده طریق الرضا تا پایان سال و ۱۰۰ کیلومتر از طرح دو بانده سازی یزد - طبس و تکمیل جاده تفت - ابرکوه - سورمق با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان از دیگر این دستاوردهاست.

ابتکار یزد برای ایجاد بورسیه شغلی دانشجویان

بنیاد نخبگان یزد در دولت سیزدهم رتبه اول را از میان ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داده و برای اولین بار با ابتکار طرح بورسیه صنعتی دانشجویان، موفق به اجرای آن شد.

یزد در حوزه اقتصاد دانش بنیان رتبه برتر کشور را نیز به خود اختصاص داده است. رشد حدود ۲۹ درصد تعداد شرکت‌های دانش بنیان استان در طول یکسال و افزایش تعداد شرکت‌ها به ۱۴۴ شرکت، پیش‌بینی دوهزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی و استانی برای توسعه استانی اقتصاد دانش‌بنیان از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

یزد در طی دو سال گذشته موفق ایجاد گمرک تخصصی دانش بنیان در استان، راه‌اندازی نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی در استان با مبلغ ۵۰ میلیارد تومان، عملیاتی شدن و آغاز واگذاری شهرک تخصصی الکترونیک و فناوری اطلاعات، ایجاد ۵ مرکز کارآفرینی و نوآوری نیز شده است.

اهتمام جدی به طرح‌های نهضت ملی مسکن

یزد مبتکر اجرای واحدهای نهضت ملی به صورت ویلایی مطابق با فرهنگ بومی اسلامی است که در این رابطه تاکنون برای ساخت ۶۰ هزار واحد تامین زمین کرده است.

یزد همچنین بیشترین میزان واگذاری این زمین در کشور به میزان ۳۱۹۲ قطعه در راستای طرح تشویقی جوانی جمعیت را داشته است.

پیگیری ایجاد ۷ شهرک مسکونی در ۵ شهرستان استان، تهیه طرح جامع بازنگری شهر یزد و حمیدیه و شاهدیه با پیگیری هویت تاریخی و شهرهای اردکان و میبد و بافق با رویکرد بازآفرینی شهری، اجرای طرح‌های زیرساختی شهری و تخصیص قیر به میزان ۴۰۰ میلیارد ریال به مساحت ۳۳۰ هزار متر مربع در قالب بازآفرینی شهری، آماده‌سازی اراضی و شروع عملیات اجرایی ۴۵ هزار و ۷۲۵ واحد نهضت ملی از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

بازگشت تمام حقوق یک درصد فروش معادن برای اولین‌ بار

در حوزه صنعت و معدن و تجارت استان نیز بازگشت تمام حقوق یک درصد فروش معادن برای اولین‌بار و بازگشت ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به استان، آزادسازی معادن فریز شده توسط انرژی اتمی در سفرهای بی‌سابقه رئیس این سازمان، سرمایه‌گذاری در سواحل مکران، افتتاح ۴۶ طرح با اعتباری بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد تومان از جمله طرح یزد یک که با اعتبار ۲۰۰ میلیون دلار افتتاح می‌شود، صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری را شاهد بودیم.

تولید بیش‌ از یکهزار کالا و صادرات بیش ‌از ۴۰۰ قلم از کالاهای تولیدی استان، بهره‌برداری از ۲۰۴ طرح صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان و رشد بی‌سابقه‌ای ایجاد و آماده‌سازی زیرساخت‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی از دیگر دستاوردهای این حوزه بوده است.

پیگیری تکمیل ۷ بیمارستان استان یزد

در حوزه بهداشت و درمان تکمیل دو بیمارستان و پیشرفت بیش‌از ۷۰ درصدی ۵ بیمارستان در استان یزد، بهره‌برداری از ۱۰ اورژانس شهری و جاده‌ای با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال، راه‌اندازی اولین پایگاه اورژانس هوایی استان، راه‌اندازی و ایجاد اولین مرکز پیوند مغز استخوان و اولین بخش کاشت حلزون در استان با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال، افتتاح ساختمان پزشکی قانونی مهریز و آغاز عملیات اجرایی ساختمان‌های تفت و بافق با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال، همچنین آغاز ساخت پلی کلینیک شهرستان مهریز و پلی کلینیک تخصصی بیمارستان شهدای کارگر با اعتبار بیش‌ از  یکهزار میلیارد ریال و بهره‌برداری از پایگاه انتقال خون اردکان و مهریز با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال و همچنین سامانه انتقال خون سیار استان با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال نیز از دستاوردهای این بخش است.

البته در سایر بخشها از جمله در سفرهای مسئولان ارشد استان به شهرستانها و نیز سفر دولتمردان به استان نیز اتفاقات امیدآفرینی روی داده است که در گزارشهای آتی به آنها خواهیم پرداخت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402111813624
  • خبرنگار : 50214