به گزارش ایسنا قاسم حقانی اظهارکرد: این طرح که شامل اقداماتی مانند نهالکاری، مالچپاشی، اجرای بادشکنهای غیرزنده و تلفیقی از این فعالیتهای در وسعت نزدیک به ۲۱۰ هزار هکتار در شهرستان سرخس انجام خواهد گرفت.
وی افزود: مطابق مطالعات انجام یافته بیش از ۶۲۰ هزار هکتار در شهرستان سرخس کانون گردو غبار هستند که شامل چهار کانون اصلی و مناطقی در پیرامون آنها میشود و ما در قدم اول ۲۱۰ هزار هکتار از این منطقه را جهت انجام پروژه و برای کاهش اثرات جدی و آنی این پدیده در نظر گرفتیم.
حقانی تاکید کرد: بررسیها و مطالعات ما نشان میدهد که حدود ۹۰ درصد از ماسههای روان در این منطقه منشاء داخلی و نزدیک به ۱۰ درصد در آنها منشاء خارجی دارند.
کارشناس طرح مطالعات جامع مدیریت مناطق بیابانی سرخس با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۵ میلیون هکتار اراضی بیابانی کشور ترکمنستان در عرض های بالایی شهرستان سرخس قرار دارند، تصریح کرد: مطالعات ما نشان می دهد که نزدیک به ۴۰ درصد از ریزگردها در این منطقه منشاء خارجی دارد.
وی اضافه کرد: در این زمینه برنامهریزی مدونی توسط وزارت امور خارجه در حال انجام است که در محدوده آسیا و اقیانوسیه دیپلماسی مدیریت گردوغبار با همکاری کشورهای منطقه انجام گیرد.
حقانی ادامه داد: در مرحله نخست در این منطقه حدود ۱۱۰۰هکتار نهالکاری، ۳۳۰۰ هکتار مالچ پاشی غیرنفتی و حدود ۱۲۰ کیلومتر بادشکن انجام خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، کارشناس طرح مطالعات جامع مدیریت مناطق بیابانی سرخس در پایان اظهارکرد: عمده این اقدامات در عرصههای طبیعی که تحت مدیریت آستان قدس رضوی است، انجام می گیرد و این مجموعه تاکنون همکاری بسیارخوبی با این طرح داشته است.
انتهای پیام