اخبار سیاسی ۱۷ بهمن؛تشکیل قرارگاه پهپادی ارتش/درخواست دولت از مجلس

«تشکیل قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش»،‌ «نشست خبری سخنگوی دولت» و «انتخابات ۱۴۰۲» از موضوعات مهم خبری هفدهم بهمن‌ ماه ۱۴۰۲ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ فرمانده نیروی هوایی ارتش از تشکیل قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش خبر داد.

در آستانه فرا رسیدن سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۷، دیروز-دوشنبه جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار کردند و امیر سرتیپ حمید واحدی در زمان ارائه گزارش اقدامات نیروی هوایی ارتش در سال گذشته به محضر فرمانده معظم کل قوا، از تشکیل قرارگاه پهپادی نیروی هوایی ارتش و بازآماد ۳۹ فروند انواع پرنده‌های باسرنشین توسط متخصصان این نیرو خبر داد.

همچنین به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی و سالگرد تشکیل مجمع تشخیص مصلحت صبح امروز، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در حرم امام راحل با آرمان‌های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر اعضا با اهدای تاج گل و قرائت فاتحه یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی و شهدای انقلاب را گرامی داشتند.

سیدحسن خمینی در اظهاراتی در این مراسم با بیان اینکه به استقلال که بزرگترین دستاورد فعلی ما است، توجه کنیم؛ تاکید کرد: پای خارجی‌ها به منافع سیاسی و مراکز تصمیم‌گیری ما باز نشود. آن روزها که شعار «نه شرقی، نه غربی» داده شده، یک شعار بسیار آوانگارد است؛ که در نظام دوگانه شرق و غرب کسی پرچم استقلال بردارد و بگوید ما خودمان تصمیم می‌گیریم.

****

امروز همچنین در همایش ملی اندیشه های قضایی رهبر انقلاب، محمدباقر قالیباف یادآور شد: انقلاب ما، امام ما و امروز رهبر عزیز ما این را می خواهند که ما باید هم ارزش های الهی و هم مردم را باهم پیش ببریم. اساس اندیشه سیاسی حضرت امام هم دین مردم و هم دنیای مردم بوده که در این مسیر پیش بروند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای پیشرفت و حرکت در جامعه حتما نیازمند اقتدار قضایی هستیم، افزود: این اقتدار قضایی می تواند نظم و انضباط کاری، ترک فعل ها، خطاها و اشتباه ها را محکم و با صلابت و به وقت و به موقع کنترل کند. قوه قضاییه می تواند نقش اساسی و اثر گذاری در این حوزه داشته باشد.م

 سید ابراهیم رئیسی هم در نشست با مدیران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با انتقاد از طولانی بودن فرآیند جذب سرمایه‌گذاری، گفت: مناطق آزاد ایجاد شد تا فرآیندهای طولانی سرمایه‌گذاری از بین برود.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه رشد تولید نیازمند جذب سرمایه داخلی و خارجی است، افزود: فرآیند جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری تا آغاز کار، فرآیندی طولانی است و حتما باید در این فرآیند تجدید نظر شود. چرا باید سرمایه‌گذاری معطل بماند؟ منطقه آزاد ایجاد شد که این فرآیندهای طولانی را از بین ببرد.

در نشست خبری سخنگوی دولت هم علی بهادری جهرمی از مجلس خواست که خط قرمز رشد اقتصادی ۸ درصدی و جلوگیری از افزایش تورم را رعایت کند.

وی با یادآوری این که کسری بودجه یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم و دیگر مشکلات است، گفت: انتظار می‌رود با همکاری و تعامل و کارشناسی بیشتر این موارد را بهتر بررسی کنیم. همچنان در مجلس فرصت در این زمینه‌ باقی است و به عنوان سخنگوی دولت از مجلس خواهش می‌کنم که خط قرمز همه ما رشد اقتصادی ۸ درصدی و جلوگیری از افزایش تورم باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره مشارکت بخش خصوصی در حوزه‌های نفتی، گفت: پیش‌از این رویکرد غلط نگاه به بیرون و بی‌توجهی به ظرفیت‌های داخلی حاکم بود. در این دولت نگاه به درون در پیشبرد پروژه‌ها جایگزین نگاه به بیرون شده است و پیرو بیانات رهبر انقلاب، دولت اهتمام ویژه‌ای به واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی دارد. رئیس‌جمهور هم دستور ویژه‌ای مبنی بر بازنگری رویکرد واگذاری پروژه‌ها به سمت این‌که هرچه بیشتر از بخش خصوصی استفاده شود، داده است.

****

بنابر اعلام شورای نگهبان، انتخابات ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند در سراسر کشور برگزار خواهد شد و  در این دوره ۹۰ هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور  پیش‌بینی شده که از این تعداد بیش از ۴۰ هزار شعبه ثابت و مابقی سیار هستند.

شورای نگهبان بیش از ۱۴ هزار داوطلب را برای شرکت در این دوره انتخابات تایید کرده است و هم‌چنین ۲۰۰ کانال تلویزیونی انتخاباتی راه‌اندازی شده است.

امروز همچینین مناظره علی‌محمد نمازی فعال سیاسی اصلاح طلب و مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم در ایسنا برگزار شد.

محمدعلی نمازی در بخشی از این مناظره در پاسخ به سوالی درباره قانون جدید انتخابات مجلس ، اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی کمتر به نفع مردم قانو ن انتخابات را تغییر دادیم. درباره قانون اخیر، ماه تیر قانون تغییر یافت و پیش ثبت نام گذاشتیم و می‌گوییم فقط این افراد ثبت نام شده می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که این کار دیر بود. عامل اصلی یعنی ثبت نام داوطلبان دیر بود و همین موجب شد چهره‌های معروف در انتخابات ثبت نام نکنند. شورای نگهبان ۳۰ روز فرصت بررسی اعتراض‌ها را گذاشت و ۸ هزار نفر اعتراص کردند که به هر نفر ۲ دقیقه فرصت بررسی می رسد. ۲۷ کاندیدا در کارگزاران داشتیم که ۳ نفر تایید شدند. در مرحله اول   ۲۴ هزار نفر ثبت نام کردند و ۹ هزار نفر اعتراض کردند. این قانون فرصتی برای بررسی بهتر صلاحیت فراهم نکرد.

اما مالک شریعتی در پاسخ به این اظهارات گفت: بررسی صلاحیت‌ها در اختیار شورای نگهبان است اما قانون به اطلاع همه مردم رسیده است. ستاد انتخابات، شورای نگهبان و مذاکرات مجلس به اطلاع مردم رسیده و بالای ۴۵ هزار نفر در پیش ثبت نام شرکت کردند. آیا کسی به شما گفت در انتخابات ثبت‌نام کنید یا خودتان از قانون متوجه شدید؟ می‌گویند رانت به ما بدهید که چون ثبت نام نکردیم و قانون را متوجه نشدیم، دوباره فرصت ثبت نام داشته باشیم. همه باید در برابر قانون یکسان باشند. گله از قانون جدید بهانه بچه گانه است.

دیگر اخبار انتخاباتی را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

اصلاح چرخه گردش نخبگان یکی از راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات است

انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب برگزار می‌شود

طرح ۲۱ پیشنهاد در بسته انتخاباتی بسیج اساتید

شورای ائتلاف پای امر تخصص ایستاد/ حداد عادل: امیدوارم مجلسی تخصصی شکل بگیرد

خواص باید در میدان انتخابات باشند/ برای افزایش مشارکت باید ید واحده شویم

مردم دَرْک حضور در انتخابات را دارند/ مسئولان به مردم امیدواری دهند

****

در واکنش به حملات چندین باره آمریکا و انگلیس به یمن،  فداحسین مالکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یمن، غزه نیست و قطعا باتلاقی برای کشورهای دیگر خواهد بود در صورت ادامه این حملات منطقه آبستن حوادثی می‌شود، اضافه کرد: حمله آمریکا و انگلیس به یمن جز پیچیده‌تر و بحران‌تر کردن شرایط منطقه نتیجه‌ای نخواهد داشت چون یمن، غزه نیست و تبدیل به باتلاقی برای کشورهای دیگر می‌شود.

دریابان علی شمخانی مشاور سیاسی رهبری انقلاب هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مواضع ‎آمریکا پس از حمله به پایگاه این کشور در مرز اردن و عراق، بهانه‌جویی برای پیگیری راهبرد ثابت کاخ سفید در لطمه‌زدن به آرامش روانی مردم ‎ایران است. این رفتارها گرچه استحکام ساختاری و انسجام اجتماعی را مخدوش نمی‌کند اما مصداق تلاش برای توسعه درگیری و بی‌ثبات‌سازی منطقه است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402111713080
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها