فیروز شکوری امروز (سهشنبه، ۱۷ بهمن ماه) در نشست خبری، بیان کرد: هر کشوری برای پوشش دادن هزینههای جاری و عمرانی خود باید از جایی تامین اعتبار شود. مالیات یکی از راههای تامین این هزینههاست. بهترین و مطمئنترین راه برای اداره کشور، مالیات است.
وی با توضیح اینکه رسانهها نقش بسیار موثری در حوزه مالیات و ترویج این فرهنگ دارند، ادامه داد: رسانهها میتوانند به دولت و کشور کمک کنند که فرهنگ مالیاتی در کشور به خوبی جا بیفتد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به اینکه گاهی میبینیم یک کشور هیچ درآمدی ندارد، ولی به خوبی اداره میشود، اظهار کرد: دلیل این امر، آن است که فرهنگ مالیات در این کشورها به خوبی جا افتاده است، زیرا وقتی دولت بداند هزینههایی که پرداخت میکند از جیب مردم است قطعاً پاسخگو خواهد بود.
او با یادآوری اینکه ترویج فرهنگ مالیات محقق نخواهد شد مگر اینکه رسانهها با تمام توان در این حوزه به میدان بیایند، بیان کرد: در چند سال اخیر مشاهده میکنیم نقش مالیات پررنگ بوده و توانسته است تا حدی هزینههای جاری کشور را تقریباً محقق کند.
وی با اشاره به اینکه اداره کل امور مالیاتی زنجان به تبع سازمان مالیاتی کشور همه تلاشش را میکند که درآمدهایی که در قانون بودجه پیشبینی و مصوب شده است، محقق کند، گفت: دولت نمیتواند میزان مالیات را تعیین کند، بلکه این امر پروسه دارد که پروسه نیز در مجلس تصویب میشود.
شکوری با اشاره به اینکه یکی از بحثهایی که سال گذشته مطرح شد، مولدسازی بود به این معنی که دولت ساختمانهای مازاد خود را بفروشد و هزینه کند یا طرحهای در دست احداث را انجام دهد، ادامه داد: این طرح دارای موافقان و مخالفانی است، اما اگر به درستی اجرا شود امیدواریم مثمرثمر باشد.
او با اشاره به اینکه کسانی در مملکت هستند که درآمدهای آنچنانی دارند و باید مالیات دهند و هزینه زندگی خود را پرداخت کنند، افزود: در چند سال اخیر، با قانون ارزش افزوده کسی که بیشتر مصرف میکند باید مالیات بیشتری بدهد. در واقع مالیات بر مصرف است که دوباره به چرخه جامعه باز میگردد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با توضیح اینکه سال گذشته حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان و امسال نیز در ۹ ماهه ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداریها و دهیاریهای استان واریز شده است، گفت: همه تلاشمان این است که این مبلغ را به مبلغ سال گذشته برسانیم.
وی با اشاره به اینکه نفت در کشور ما نقش دیرینهای دارد و مردم و دولتمردان عادت کردهاند که نفت را بفروشند و هزینه کنند، افزود: در این موضوع، یک تغییر رویه باید داده شود و باید تلاش کنیم کشور را با مالیات اداره کنیم.
او با توضیح اینکه یکی از مزایای اداره کشور با مالیات، رعایت عدالت است، اظهار کرد: با تحقق این موضوع، کسی که درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری پرداخت کند.
شکوری گریزی به قانون پایانههای فروشگاهی زد و بیان کرد: این قانون مهر ماه ۱۳۹۸ تصویب شد، ولی تاکنون به علت نبود زیرساخت اجرایی نشده، اما دولت تصمیم به اجرای آن گرفته است.
وی با توضیح اینکه قبلاً تشخیص مالیات اشخاص حقوقی براساس اسناد و مدارک و دفاتر و علیراس بود، گفت: این قانون اگر اجرایی شود مشکلاتی که در جامعه است وجود نخواهد داشت و دلیل این امر نیز رعایت عدالت مالیاتی است.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با یادآوری اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۲ حدود ۷۴۸ هزار میلیارد تومان کل بودجه کشور از بابت مالیات بوده که سهم زنجان ۹ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان است، توضیح داد: بیشتر شرکتهایی که در استان زنجان وجود دارند مالیات خود را به زنجان پرداخت میکنند و این مبلغ به خزانه دولت واریز میشود.
وی با اشاره به فعالیت یک شرکت دخانیاتی در زنجان، اظهار کرد: مالیات این شرکت با سایر شرکتها تفاوت دارد، زیرا در قانون ارزش افزوده برای سیگار، مالیات خاصی وضع شده است که هر سال پنج درصد افزایش مییابد.
شکوری با توضیح اینکه مالیات سیگار دو مالیات است، ادامه داد: یکی از این مالیاتها، مالیات بر ارزش افزوده و دیگری نیز مالیات از هر نخ سیگار است که در قانون بودجه مصوب شده که مالیات هر نخ سیگار به حساب ملی میرود، اما مالیات بر ارزش افزوده به حساب استان واریز میشود و جزو منابع استان است.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان بیان کرد: بخشی نیز که مربوط به عوارض است، به حساب استان واریز میشود که استان نیز مبلغ را به حساب وزارت کشور انتقال میدهد و وزارت کشور نیز این مبلغ را بین استانها تقسیم میکند.
وی با بیان اینکه طلافروشان یکی از چهار گروهی هستند که مکلف شدهاند از پایانههای فروشگاهی استفاده کنند، گفت: اطلاعرسانیهای لازم در این زمینه انجام شده و کلاسهای متعددی نیز برگزار شده است.
شکوری با توضیح اینکه سازمان، پیگیر طلافروشانی است که از کارت به کارت استفاده میکنند، اظهار کرد: به تازگی اطلاعیهای در اینباره داده شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به گزارشهای واصله به ۱۵۲۶ و سامانه سوتزنی، گفت: گروه مبارزه با پولشویی و سامانه سوتزنی تخلفات مالیاتی در استان فعالیت میکنند که گزارشهای ثبتشده در این سامانه با دقت پیگیری و در پرونده مودیان مالیاتی نیز ثبت میشود و این موضوع در رسیدگیها اعمال میشود.
او با یادآوری اینکه اطمینان میدهیم در بحث فرار مالیاتی کوتاه نخواهیم آمد، بیان کرد: تلاش ما این است که حق و حقوق دولت و بیتالمال را از کسانی که توانایی پرداخت مالیات را دارند، بگیریم.
وی با توضیح اینکه در قانون مالیاتهای مستقیم، بخشهای مختلفی داریم که بخشی نیز مربوط به مالیات حقوق است، اظهار کرد: مالیات حقوق، یکی از مالیاتهای آسان و بیهزینه برای دولت است که نحوه دریافت و میزان آن در قانون تعیین شده است.
او با توضیح اینکه از آنجا که ما خدمات مستقیم نداریم شاید این پرسش برای مردم مطرح شود که مالیاتی که میگیریم به کجا میرود، ادامه داد: مالیاتی که از مردم میگیریم مربوط به دو بخش است که بخشی به خزانه دولت میرود و دوباره از خزانه دولت به خزانههای استان که زیر نظر اداره کل امور افتصاد دارایی است، واریز میشود و از خزانه استان نیز به دستگاههای اجرایی بابت هزینههای عمرانی و جاری پرداخت میشود.
شکوری با یادآوری اینکه بخشی نیز عوارضی است که مستقیم به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز میشود، بیان کرد: از شهرداران خواهش داریم برای فرهنگسازی و اینکه مردم بدانند پولی که پرداخت شده است کجا هزینه میشود اطلاعرسانی لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بقیه پولی که دریافت میکنیم به خزانه دولت واریز میشود، اظهار کرد: هر دستگاه اجرایی یک ذیحساب دارد که به ذیحسابان نیز دیوان محاسبات که زیر نظر مجلس است بر هزینهها و عملکردهای مالی نظارت میکند. این موضوع در اداره امور مالیاتی استان نیز صدق میکند.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان تاکید کرد: اگر هر لحظه به حساب ما پولی واریز شود و مبلغ قابل توجه باشد به حساب دهیاریها و شهرداریها واریز میکنیم تا آنها نیز بتوانند پاسخگوی هزینه خود باشند.
وی با اشاره به اینکه چند نوع گزارش در زمینه فرار مالیاتی داریم، گفت: امسال از محل رصد فرارهای مالیاتی ماده ۱۸۱ که در قانون مالیاتهای مستقیم آمده است، در استان زنجان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برگه تشخیص مالیات صادر کردیم.
شکوری با توضیح اینکه چند پرونده از صنفهای مختلف مثل پزشکان و سایر اصناف درباره فرارهای مالیاتی در محاکم قضایی استان در جریان است، اظهار کرد: ۶۵ هزار واحد صنفی استان سهم اندکی از تامین درآمدهای مالیاتی استان دارند و از مجموع ۹۲ هزار درآمد میلیارد ریالی پیشبینیشده برای استان در ۱۰ ماهه امسال فقط ۵۰۰۰ میلیارد ریال از واحدهای صنفی مالیات گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یکسری از شغلها پرونده مالیاتی نداشته، اما تراکنش بالایی داشتهاند، افزود: این موضوع به جد توسط سازمان رصد میشود.
انتهای پیام