مالک رحمتی، سه شنبه، ۱۷بهمن ماه در مراسم افتتاح ۱۰۷پروژه بخش کشاورزی استان، اظهار کرد: اگر بتوانیم خلاء دانشی را جبران کنیم ظرفیتهایی مانند شرکتهای دانش بنیان در استان وجود دارد که حلقه واسط ما و مزارع سنتی است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اصلیترین مشکل ما این است که در بزرگترین اراضی شاهد کمترین بازدهی هستیم که این نشان از خلاء دانشی است.
وی ادامه داد: دغدغه رهبر معظم انقلاب در مقولهی اهمیت غذایی و خودکفایی که سالیان سالیان هدف نظام قرار گرفته در دست جهاد کشاورزی است.
رحمتی با بیان اینکه با سرمایه مناسب و کم نیز میتوانیم یک کار بزرگ و اثر بخش انجام دهیم، افزود: این افتتاحها یک پیام روشن دارد و آن این که اگر بخواهیم در بخش کشاورزی به سمت توسعه گام برداریم رقم بالایی نیاز نیست و با برنامهریزی دقیق میتوانیم پروژههای کوچک راهاندازی کنیم که به ایجاد اشتغال، تکمیل زنجیره تولید و مدیریت صحیح ناترازیها در تأمین اقلام غذایی کشور منجر میشود.
وی با بیان اینکه صنعت کشاورزی، از اشتغالزایی بیشتری برخوردار است، گفت: اگر امروز در جامعه بیکاری وجود دارد با تمرکز در این حوزه میتوانیم نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: طبق گفتهی رئیس جمهور نسخه نجات کشور در دست مردم است و اگر در همهی کارها پایه را بر مبنای مردم، بخش خصوصی و فعالان آن عرصه قرار دهیم موفق خواهیم شد.
وی ادامه داد: ۸۵درصد این پروژهها توسط بخش خصوصی و فعالان آن انجام شده و این مسئله گویای آن است که اگر بخواهیم نقدینگی سرگردان را در کشور مدیریت کنیم باید بستر سرمایه گذاری را برای آنها فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه با ۱۵درصد کمک دولت و ۸۵درصد کمک مردمی و بخش خصوصی در ۱۰۷ پروژه برای ۱۲۶۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شدهاست، گفت: اگر به بخش خصوصی اعتماد کنیم سرعت توسعه ما شتاب میگیرد در غیر این صورت با انجام روندهای اداری، کاری انجام نمیشود.
رحمتی بیان کرد: در صنعت کشاورزی چند راهبرد وجود دارد که اگر امروز به آن توجه نکنیم آیندگان ما را مزمت خواهند کرد البته اکنون هم نتوانستیم آن چیزی که دغدغه رهبر معظم انقلاب و خواست دولت مردمی است را محقق کنیم.
وی به اولین راهبرد اشاره کرد و گفت: خودکفایی یا تأمین اقلام خوراکی و تغذیهای کشور در داخل کشور است که اگر امروزه ناترازی گوشت و مرغ در بازار وجود دارد علت عمدهی آن واردات نهادههای دامی است.
وی ادامه داد: بعد از گذشت چندین سال هنوز نتوانستیم در کشوری به این پهناوری و زمینهای حاصلخیز قابل توجه در بحث خودکفایی که غریب به دو دهه است در کشور تکرار میشود در امنیت غذایی به جایی بهتر از الان دسترسی پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه ما شاید کمبود آب داشته باشیم اما بحران نداریم، گفت: در دولتهای قبلی برای آبیاریهای زیر سطحی و مکانیزه امکاناتی وجود داشت که نتوانستیم آن فرهنگ را تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه از آبهای روان، چاهها، قناتها و سدهای موجود در استان باید نهایت بهرهوری را داشته باشیم، اذعان کرد: اگر حتی یک درصد بتوانیم از آب نهایت بهرهوری را داشته باشیم کار بزرگی کردهایم و این منابع و ذخایر را برای نسلهای آینده ماندگار کردهایم.
وی افزود: کشاورزی خرد جوابگو نیست و نمیتوانیم یک به یک آنها را مدیریت کنیم که در این راستا میتوانیم از ظرفیت شرکتهای تعاونی برای اصلاح الگوی کشت استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نظام تعاونی در جهاد کشاورزی برای پیاده کردن سیاستها، نظارتها و حمایتها کمک کننده است.
وی با بیان اینکه توسعه و سرمایه گذاری در چارچوب زنجیرههای تولید باید در جهاد کشاورزی رعایت شود، اظهار کرد: اگر به آن توجه نکنیم و طراحی و برنامه ریزی درستی نداشته باشیم دیر یا زود سرمایه گذاریها با مشکل مواجه خواهند شد.
رحمتی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیتهای خوب این استان توسعهی گلخانهها برای صادرات و تأمین نیازهای داخلی است که در آن مدیریت منابع آبی، تولید با کیفیت برای صادرات و استفاده و مدیریت بهینه انرژی صورت میگیرد.
وی در پایان یادآور شد: همهی ما باید برای به مطلوب رساندن جایگاه گلخانههای این استان اهتمام ویژهای داشته باشیم.
انتهای پیام