علیرضا رفیعی پور در گفت وگو با ایسنا، گفت: دامپزشکی در خصوص واکسینه کردن سگهای بلاصاحب در مقابل بیماری هاری مسئولیتی ندارد و این وظیفه به عهده نهادهای دیگر از جمله شهرداریها و محیط زیست است.
وی افزود: با توجه به اینکه احتمال انتقال این بیماری از حیات وحش به سگهای بلاصاحب و برعکس آن وجود دارد، دامپزشکی آمادگی دارد با دستگاههای ذیربط همکاری لازم را برای واکسینه کردن این حیوانات داشته باشد.
رفیعی پور ابراز کرد: واکسینه کردن حیوانات در مقابل هاری صرفا از طریق تزریق واکسن نیست و راههای دیگری مثل استفاده از واکسن خوراکی هم وجود دارد.
این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر روش واکسیناسیون خوراکی، برای پیشگیری و تحت پوشش قرار دادن اکثریت حیوانات به ویژه حیوانات وحشی در دنیا متداول شده است.
مدیرکل دامپزشکی البرز ابراز کرد: با به کارگیری واکسیناسیون خوراکی میزان پوشش ایمنی در سگهای ولگرد و سگهای صاحبدار افزایش مییابد و همین امر در سطح وسیعی موجب کاهش موارد حیوان گزیدگی و هاری میشود.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه هاری بیماری مشترک بین حیوان و انسان است، استفاده از این نوع واکسن باعث افزایش سطح ایمنی در حیات وحش و گونههای دارای صاحب میشود که همین امر منجر به کاهش احتمال انتقال این بیماری به انسان خواهد شد.
انتهای پیام