معاون بهره‌برداری و توسعه منابع شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی:

در ۲۳ سال اخیر شاهد کاهش شدید بارندگی در خراسان رضوی بوده‌ایم

معاون بهره‌برداری و توسعه منابع شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در ۲۳ سال اخیر شاهد کاهش شدید بارندگی در کشور و خراسان رضوی بوده‌ایم.

مهدی جهان طلب، ۱۶ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه در تربت‌حیدریه اظهار کرد: همزمان با دهه مبارک فجر امسال ۴۸ پروژه با اعتباری معادل ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افتتاح و کلنگ‌زنی شده است.

وی محوریت این پروژه‌ها را زیربنایی و عمرانی و هدف آن را تأمین و انتقال سریع آب شُرب به خانوارهای شهری و روستایی خراسان رضوی دانست و افزود: هرچند طی ۲۳ سال اخیر شاهد کاهش شدید بارندگی در کشور و استان بوده‌ایم و بارش‌های چند روز اخیر باعث خوشحالی مردم و مسئولان شد اما باید در واقع بارندگی‌ها نسبت به دوره آماری قبل با کاهش ۲۶ درصدی مواجه است.

معاون بهره‌برداری و توسعه منابع شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، از شهرستان تربت‌حیدریه به عنوان یکی از شهرهای همراه با بحران آب استان در تابستان امسال نام برد و بیان کرد: خوشبختانه به دلیل پیش‌بینی و اقداماتی که از قبل انجام شد، مدیریت این بحران به خوبی انجام شد که از جمله این اقدامات حفر چهار دهانه چاه در روستای جعفرآباد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال دو چاه در مدار بهره‌برداری قرار گرفت و نزدیک به ۵۰ لیتر بر ثانیه به میزان آب شرب این شهرستان اضافه شد.

پروژه‌های در دست اقدام آبفای تربت‌حیدریه با ۲هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه نیز در این نشست مجموع اعتبارات و پروژه‌های در دست اقدام آبفای تربت‌حیدریه و هشت پروژه‌ای که در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد را ۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

علیرضا عباسی، افزود: از این میزان اعتبار هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال در بخش پروژه‌های آب‌رسانی و باقی در بخش اجرای طرح‌های فاضلاب است.

وی در ادامه به برخی از پروژه‌های قابل افتتاح این شرکت در دهه فجر امسال اشاره کرد و گفت: طرح کیفی‌سازی آب شرب شهر رباط سنگ با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال، اجرای فاز چهارم اصلاح شبکه توزیع آب شهر نسر با اعتبار ۳۳ میلیارد ریال و اجرای تله متری تأسیسات و ایستگاه‌های پمپاژ سطح شهر با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال از جمله این طرح‌ها است.

عباسی ادامه داد: برق‌رسانی به چاه شماره ۶ بهارستان با اعتبار ۱۰ هزار و ۳۱۰ میلیون ریال، برق‌رسانی به ایستگاه پمپاژ روستای درخت سنجد با اعتبار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال، ساخت ایستگاه پمپاژ روستای درخت سنجد با اعتبار ۲ میلیارد ریال، اجرای خط انتقال آب شرب روستای ده پایین به طول ۲۳۰۰ متر و با اعتبار ۵ میلیارد ریال و برق‌رسانی به روستای رَزَک شهر بایک با اعتبار ۱۰ هزار و ۳۱۰ میلیون ریال، از جمله دیگر این طرح‌ها است.

مدیرعامل آبفای تربت‌حیدریه همچنین گفت: تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک ولیعصر با ۸۰۰ میلیارد ریال، اجرای پروژه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر نسر با اعتبار ۱۸۰ میلیون ریال، برق‌رسانی به پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک ولیعصر با اعتبار ۳۰ میلیون ریال، آب‌رسانی به پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک ولیعصر با اعتبار ۵ میلیارد ریال و آب‌رسانی به پروژه تصفیه ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب شهر نسر با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال را از دیگر پروژه‌های قابل افتتاح این شرکت در دهه فجر امسال اعلام کرد.

عباسی در ادامه اظهار کرد: توسط بنیاد نیکوکاری حاج اکبر ابراهیمی ۳۰ کیلومتر لوله‌گذاری به قطرهای مختلف و همچنین اهدای یک باب مخزن ۳۰ مترمکعبی با اعتبار ۱۸ میلیارد ریال انجام شده‌ است.

وی هوشمندسازی شبکه آب‌رسانی را مهمترین اولویت این شرکت اعلام کرد و گفت: هدف از هوشمندسازی شبکه‌های تولید، توزیع و انتقال، جلوگیری از هدر رفت آب و توزیع عادلانه و مدیریت صحیح و به موقع اتفاقات در نقاط مختلف شهر است که مطالعات شبکه توزیع را نهایی و مسیر را مشخص کردیم که با تأمین اعتبار ۷ میلیارد تومان در حوزه ستادی قطعاً سال آینده شاهد نتایج آن خواهیم بود.

عباسی در ارتباط با هوشمندسازی گفت: با هوشمندسازی شبکه آب‌رسانی‌ وضعیت شبکه به لحاظ فشار، اتفاقات و توزیع عادلانه آب در لحظه رصد می‌شود که به همین دلیل دخالت مستقیم نیروی انسانی به حداقل ممکن خواهد رسید.

وی نقطه قوت و شاه‌کلید پروژه‌های در دست اقدام و افتتاح آبفای تربت‌حیدریه را تمدید اعتبارات ملی این پروژه‌ها دانست و افزود: در طرح ۱۰ساله قبلی اهداف پروژه‌ شهرستان محقق نشده ‌بود که با برگزاری جلسات مختلفی که در سطح استان و کشور برگزار شد، توانستیم اعتبارات ملی تا سال ۱۴۰۳ تمدید کنیم که همین موضوع باعث شد شاهد ارتقای زیرساخت‌های تولید و انتقال آب باشیم.

مدیرعامل شرکت آبفای تربت‌حیدریه مجموع اعتبارات ملی در حوزه آب و فاضلاب شهرستان را تا سال ۱۴۰۳ بالغ‌بر ۲۷۱ میلیارد تومان بیان کرد و افزود: از این میزان اعتبار ۱۷۱ میلیارد تومان در حوزه تولید، تأمین و انتقال آب و ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب برای تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب شماره ۲ تربت‌حیدریه واقع در شهرک ولی‌عصر (عج) اختصاص یافته ‌است.

عباسی تأمین آب شرب شهر تربت‌حیدریه را از مهمترین اقدامات دو سال اخیر شرکت آبفا دانست و با بیان اینکه این پروژه با تأخیر اجرا شد، گفت: با تأمین اعتبار پروژه، چهار حلقه چاه در منطقه جعفرآباد حفر شد که هم‌اکنون این پروژه به بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و تا انتهای سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی دومین اقدام در تأمین آب شرب پایدار را ارتقای خطوط انتقال دانست و با اشاره به تقویت ایستگاه‌های پمپاژ آب، این پروژه را در راستای تأمین آب شرب پایدار ضروری دانست.

مدیرعامل شرکت آبفای‌ تربت‌حیدریه افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی را از دیگر اقدامات مهم تأمین آب عنوان کرد و افزود: هرچند ظرفیت ذخیره‌سازی در این شهر پائین بود اما اکنون احداث مخزن ۵۰۰۰ مکعبی در دستور کار قرار گرفت و زمین تحول پیمانکار شد، همچنین یکی از مهمترین اقدامات در راستای حفظ وضعیت فعلی تأمین آب شرب جابجایی ۱۰حلقه چاه بوده تا توان تولید فعلی حفظ شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۲:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111612410
  • خبرنگار : 30147