به گزارش ایسنا، راهاندازی شبکه ملی اطلاعات که سابقه چندین ساله در ایران دارد، یکی از مهمترین پروژههای وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم به شمار میرود.
برای استفاده از شبکه ملی اطلاعات مزیتهای بسیاری اعلام شده که میتوان به افزایش کیفیت و کاهش نرخ استفاده از اینترنت داخلی در مقایسه با اینترنت خارجی اشاره کرد و از آنجا که بخش اعظمی از استفاده کاربران اینترنتی مشاهده و دانلود فایلهای ویدئویی است، با استفاده از شبکه ملی این بخش هم با کیفیت و سرعت بهتری ارائه میشود و همچنین افزایش استفاده کاربران از اینترنت ملی را هم در پی دارد.
به واسطه اجرای این طرح طی دو سال گذشته روستاهای بسیاری به اینترنت دسترسی پیدا کردهاند و براساس آخرین اظهارات مسئولان در دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۵۵۰۰ روستا به اینترنت متصل و ۲۰۰۰ روستای باقی مانده که تا پایان سال متصل میشوند؛ البته نکته قابل توجه این است بیشتر روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساختهایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بودهاند.
براساس تازهترین آمار منتشر شده از سوی وزارت ارتباطات در ابتدای دولت سیزدهم پیشرفت این شبکه ۲۳ درصد بود اما با اقدامات انجام شده در دوسال گذشته توسط این وزارتخانه این عدد تاکنون به ۶۰ درصد رسیده و قرار است تا پایان سال جاری به پیشرفت ۷۵ درصدی دست یابد.
بیشتر بخوانید:
مهمترین دستاوردهای وزارت ارتباطات اعلام شد
در این راستا به عنوان جدیدترین نمونه میتوان بع این موضوع که طی روزهای گذشته ۵۸ روستای استان کرمان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، اشاره کرد؛ مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان در این باره توضیح داد: با احداث ۱۱ سایت جدید و ارتقاء ۹ سایت موجود اپراتورهای تلفن همراه با اعتباری بالغ بر ۱۱۲۰ میلیارد ریال، ۵۸ روستا استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
با راهاندازی و ارتقاء سایتها در روستاهای شهرستانهای سیرجان، جیرفت، رابر، بم، بردسیر، ارزوئیه، زرند، شهربابک، عنبراباد، فاریاب، فهرج، کرمان، کوهبنان و نرماشیر با مجموع ۴۳۹۴ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار و ۴۵ نفر به شبکه پهن باند متصل شدند که باعث رونق اقتصادی و تسهیل زندگی مردم در این روستاها شده است.
از سوی دیگر اواخر دی ماه اعلام شد دسترسی ۱۹۴ روستای مازندران در دولت سیزدهم به اینترنت پرسرعت فراهم شده است. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران در این زمینه گفت ۱۹۴ روستای مازندران با جمعیتی بالغ بر ۹ هزارو ۲۵۱ خانوار، از ابتدای دولت سیزدهم به اینترنت پر سرعت متصل شدند و همچنین پوشش اینترنتی در روستاها با افزایش ۹ درصدی همراه بوده که از ۸۸ درصد در ابتدای دولت به ۹۷درصد رسیده است.
علاوه بر موارد گفته شده طی یک ماه گذشته ۵۰۸ خانوار روستایی لرستان هم از اینترنت پرسرعت برخوردار شدند؛ با راه اندازی سایت جدید ارتباطی در روستای سراب تجره سادات و با تلاش یک اپراتور ارتباطی ۵۰۸ خانوار با جمعیتب بیش از ۱۷۹۲ نفر از ساکنان این روستا و چهار روستای اقماری با اتصال به شبکه ملی اطلاعات از اینترنت پر سرعت بهرهمند شدند.
انتهای پیام