این بخشی از صحبتهای «امیرمسعود میرمجربیان» نویسنده و کارگردان نمایش «هتل بعدی» است که معتقد است «مدتی است که قصۀ در تئاتر اصفهان کمرنگ شده و بیشتر، ظاهر مورد توجه قرار میگیرد؛ اما چیزی که در نمایش «هتل بعدی» وجود دارد، قصهگویی است یعنی مخاطب من با یک قصه مواجه میشود.»
امیرمسعود میرمجربیان در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: «آیرا لوین» و «مارتین مکدونا» از نویسندگان موردعلاقه من هستند و متن نمایش «هتل بعدی» را بر اساس نمایش «مراسم قطع دست در اسپوکن» نوشتۀ «مارتین مکدونا» انتخاب کردم و پس از بازخوانی و ترجمۀ مجدد، تغییراتی در آن اعمال کردم؛ برای مثال ابتدای آن را به طور کامل تغییر دادم و هویت یکی از شخصیتها و پایان نمایش را به طور کامل عوض کردم؛ بدین گونه نمایش ما شکل گرفت.
کارگردان نمایش «هتل بعدی» با اشاره به شکلگیری ایدۀ اولیه نمایش «هتل بعدی» درباره هدف خود از اجرای این نمایش نیز توضیح داد: در سال گذشته به دلایلی درگیر افسردگی بودم که بعد از آن تصمیم گرفتم برخی از درونیات خود را با جامعه و دوستانم به اشتراک بگذارم. از سوی دیگر معتقدم که پس از کرونا و در این چند سال اخیر، ارتباطات انسانی بسیار کاهش پیدا کرده است و دچار انزوا و تنهایی فردی شدهایم که من این موضوع را به صورت ذهنیت یکی از کارکترها با مخاطبین خود به اشتراک گذاشتم. این برقراری ارتباط میان انسانها ممکن است ما را از معضلاتی نجات و از تصمیماتی منصرف کند که در کل، کمککننده است و میتواند باعث کنار آمدن با جامعه و اتفاقات پیرامون شود.
او به مخاطبان این نمایش اشاره و اظهار کرد: زمانی که تئاتر یا فیلم کوتاهی میسازم برای قشر خاصی نیست بلکه برای تمامی مردم است؛ بنابراین همه میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. البته در سایت فروش بلیت اشاره شده که نمایش «هتل بعدی» صرفاً برای بالای ۱۲ سال است تا با توجه به خشونتی که در نمایش وجود دارد از تخریب روحیه کودکان جلوگیری شود؛ اما به طور کلی، همۀ قشرها از هر کجای ایران و با هر طرز فکری با این اثر ارتباط برقرار خواهند کرد.
میرمجربیان اضافه کرد: ممکن است این نمایش زیرلایههایی داشته باشد که اشاره مستقیم یا غیرمستقیم به دیگر آثار «مارتین مکدونا» باشد و در صورتی که فردی با یکی از شخصیتها همزادپنداری کند، احتمال دارد چیزی فراتر از دیگران درک کند ولی چنین نیست که بگوییم قشر خاصی داستان را متوجه میشود. ضمن اینکه مدتی است که قصه در تئاتر اصفهان کمرنگ شده و بیشتر، ظاهر مورد توجه قرار میگیرد و چیزی که در نمایش ما وجود دارد، قصهگویی است؛ یعنی مخاطب من با یک قصه مواجه میشود.
نویسنده و کارگردان نمایش «هتل بعدی» درباره داستان آن گفت: شخصیت اصلی این نمایش، «مرلین» نام دارد که دچار توهمها، خیالات و انزوایی است که خود را در موقعیتهای عجیب و غریبی فرض میکند؛ به عبارتی، خودش را از دست داده است. در واقع، هنگامی که مخاطب در سالن حضور پیدا میکند، در اولین مرحله و به ظاهر، ارتباط مستقیم مرلین با مخاطب را داریم اما در حقیقت کسی در هتل نیست و تمامی کارکترها زاده ذهن مرلین است.
میرمجربیان با اشاره به طرح پوستر نمایش «هتل بعدی» تصریح کرد: اینکه در پوستر از دو سایه استفاده شده، فقدان و نبود کارکتر را نشان میدهد؛ در صورتی که وجود دارند. از سوی دیگر، به یکی از دیالوگها اشاره دارد که میگوید «رفیق! من دارم سایۀ پاهاتو از پشت در میبینم». استفاده از دو سایه در پوستر، نشاندهنده «هست و نیست» است و اگر به پوستر دقت کنید، متوجه میشوید که دست راست سایه، سایه نیست و وجودیت مرلین را نشان میدهد. به علاوه، کفشهای پوستر نیز واقعی هستند و اشاره به این مفهوم دارد که کسی نمیداند با کدام کفش خود از دنیا میرود. بادکنک موجود در پوستر هم به اتفاق تلخی که در کودکی یکی از کارکترها رخ داده، اشاره دارد.
او با بیان اینکه چالشهای بسیاری در زمینه تئاتر و هنرهای نمایشی وجود دارد، گفت: بهعنوان مثال تعداد سالنهای سطح شهر اندک است و رفع این موضوع بسیار کمککننده است. نمایش ما با تاخیری دو ماهه روی صحنه رفت که به همین دلیل بود.
نویسنده و کارگردان نمایش «هتل بعدی» ضمن تشکر از کسانی که در راس کار قرار دارند، بها میدهند و موقعیتهایی را برای کار کردن جوانان و رقم زدن اتفاقات جدید فراهم میکنند، بیان کرد: این عصر میتواند انقلابی در تئاتر اصفهان باشد و منجر به شنیده شدن اسامی بیشتری در این زمینه شود. به نظرم زمان آن رسیده که از یکسری از اسمها و امضاها عبور کنیم و با طرز فکر و دیدگاه متفاوت روی صحنه روبرو شویم و بتوانیم ارتباط وسیعتری را با مخاطب برقرار کنیم.
میرمجربیان در ادامه خاطرنشان کرد: به یک سری از آیینها مانند مراسم رونمایی احترام نمیگذاریم و کمرنگ شدهاند؛ به عنوان مثال صنعتی در هالیوود وجود دارد که این تبلیغات به صورت گسترده اتفاق میافتد و اگر این مراسم بازگردند و باقدرت ظاهر شوند، موثر خواهند بود. تعهد به چنین آیینهایی اتفاقات خوبی را به دنبال دارد.
او افزود: اگر منتقدین و خبرنگاران درباره نمایشی خوب یا بد بگویند، هر دو کمککننده است و اتفاقات خوبی را رقم میزند. نقد منفی در صورتی که از طرف کادر آن اثر مورد حمایت قرار گیرد، میتواند باعث شکلگیری حواشی مثبت شود، چراکه مردم را بیشتر با حوزه تئاتر و اتفاقات آن آشنا میکند.
کارگردان نمایش «هتل بعدی» در پایان صحبتهای خود گفت: هر خبر مثبت یا منفی از این نمایش با استقبال شدید من مواجه خواهد شد زیرا من باید به عنوان کسی که این صحبت را داشته شروعکننده این جریان باشم.
به گزارش ایسنا، مجتمع فرهنگی و هنری فرشچیان از ۱۸ بهمنماه میزبان نمایش «هتل بعدی» است. این نمایش که به نویسندگی و کارگردانی امیرمسعود میرمجربیان و بازیگری امیر اصفهانی، مجید بدیع زاده، مونا ابوشهاب، صادق رضازاده و حسام حسامی تهیه شده است، از ساعت ۲۰:۳۰ روی صحنه میرود.
انتهای پیام