اسماعیل چمنی رئیس هیات اندیشهورز ستاد علوم و فناوری در استان اردبیل ۱۶ بهمن در نشست هیات اندیشهورز ستاد علوم و فناوری در استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: هیاتهای اندیشهورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاههای مادر استانها با هدف تمرکزگرایی، حکمرانی شبکهای و مسالهمحور، استفاده بهتر از ظرفیتها و مبتنی بر آمایش سرزمین، نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزههای علم، آموزش عالی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تحت نظر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است.
وی افزود: تدوین نظام مسائل علم و فناوری استان و اولویتبندی آن، مشارکت در تدوین اسناد و سیاستهای علم و فناوری، تدوین برشهای استانی نقشه جامع علمی کشور، مشارکت نخبگان استان در زمینه میزهای تخصصی ستاد علم و فناوری، راهبری و نظارت بر اجرای مصوبات شورا و ستاد در استان، پایش، رصد، ارزیابی و گزارش وضعیت شاخصهای علم و فناوری در استان و گفتمانسازی، تبیین و ترویج اسناد و مصوبات شورا در استان از جمله وظایف این هیات است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی همچنین به شناخت دقیق مسائل و تدوین برش استانی اسناد، سیاستها و مصوبات در مدل حکمرانی استانی، راهبری و پیادهسازی اسناد، سیاستها و مصوبات با استفاده از ظرفیتهای استانی، تنظیمگری اسناد، سیاستها و مصوبات با استفاده از ظرفیتهای استانی و پیشرفت همهجانبه علم و فناوری استان در پرتو حفظ هویت، اصالت جمعی و ریشههای فرهنگی مردم استان از مهمترین اهداف تشکیل این هیات میباشد.
وی ادامه داد: در این هیات رئیس دانشگاه محقق اردبیلی که رئیس دانشگاه معین استان است به عنوان رئیس هیات اندیشهورز استانی، رئیس دانشگاه علومپزشکی به عنوان نایبرئیس هیات، یکی از معاونان دانشگاه مادر استان به عنوان دبیر هیات، رئیس جهاددانشگاهی واحد استان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان، رئیس دانشگاه پیامنور استان، روسای سایر دانشگاههای دولتی استان، روسای دانشگاههای علومپزشکی استان، رئیس پارک علم و فناوری استان، رئیس بنیاد نخبگان استان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، مدیرعامل شرکتهای منتخب دانشبنیان استان و تعدادی از اشخاص حقیقی با پیشنهاد رئیس هیات، اعضای این هیات هستند.
غلامرضا سلیمی معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آموزش عالی، گفت: قبل از انقلاب اسلامی در حوزه آموزش عالی وضعیت خوبی را نداشتیم ولی امروز شاهد افزایش ۹ برابری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، ۵۰ برابری دانشجویان، ۱۳ برابری اعضای هیاتعلمی، ۳۴ برابری دانشآموختگان دانشگاهی و عدالت آموزشی و جغرافیایی هستیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاههای خوب و مطرح کشور است، افزود: دستاوردهایی که امروز در حوزه آموزش عالی شاهد هستیم به همت جامعه دانشگاهی کشور و راهبریهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری انجام شده است.
معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فرهنگ به عنوان پایه و پدیده محوری در سایر حوزههای پیشرفت مورد توجه واقع شده است، ادامه داد: در حوزه فرهنگ دانشگاهها نقش محوری دارند.
وی با بیان اینکه شوراها و کمیتههای داخلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمیع شده و در قالب چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی و اجتماعی، تعلیم و تربیت و زنان و خانواده به کار خود ادامه میدهد، تصریح کرد: برشهای استانی نقشه جامع علمی کشور باید تهیه شود تا این برشها در توسعه استان نقش مهمی را ایفا نمایند.
معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت کل کشور تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیتهای موجود در استانها استفاده شود تا شاهد شتاب و رشد در توسعه کشور باشیم.
وی به حکمرانی محلی در حوزه علم و فناوری تاکید کرد و افزود: هیاتهای اندیشهورز استانی در همین راستا تشکیل شده تا بازوان شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد علم و فناوری باشند.
وی به گفتمانسازی از اسناد و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و گفت: در ستاد علم و فناوری میزهای تخصصی تشکیل شده که انتظار میرود در استانها نیز این میزها تشکیل شده و در تصویب اسناد گام بردارند.
تقی اکبری دبیر هیات اندیشهورز استان اردبیل به ضرورت ماموریتگرایی دانشگاهها و پژوهشگاهها تاکید کرد و افزود: راهبرد توسعه تکنولوژی تابعی از راهبرد توسعه کشور و برنامههای پژوهش و نوآوری در ذیل برنامههای توسعه ملی تنظیم میشوند.
وی به ساماندهی و تقویت زنجیره علم تا عمل تاکید کرد و گفت: کنترل پایش و رصد علم و فناوری استان و همچنین پیشنهاد ایده برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی از موارد مدنظر در این هیات است.
دبیر هیات اندیشهورز استان اردبیل با بیان اینکه راهبردهای دانشگاهها باید منطبق بر نقشه کشوری باشد، افزود: برش استانی نقشه جامع علمی کشور در استان اردبیل آماده شده و امروز رونمایی میشود.
معاون اداری و مالی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به میزهای تخصصی پیشنهادی استان اردبیل، ادامه داد: در همین راستا برای استان اردبیل میزهای نانو و فناوریهای نوین، هوش مصنوعی، سلامت، فیزیک کوانتوم، علوم انسانی، علوم کشاورزی، علوم پایه، آیندهپژوهی آموزش عالی و ارتقای اعضای هیاتعلمی پیشنهاد شده است.
انتهای پیام