به گزارش ایسنا، دوستی در گفت و گو با ایرنا ضمن تشریح جزئیات چگونگی شکل گیری دو شهر جدید خلیج فارس و مکران مرکزی گفت: مطالعات مکان یابی و احداث شهر جدید خلیجفارس انجام شده و مکان این شهر با توجه به موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک، در محل پیوند خلیج فارس به دریای عمان خواهد بود.
وی تصریح کرد: رویکرد ایجاد شهرهای جدید بهویژه در منطقه مکران منطبق با سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب به این گونه است تا از پتانسیلها و ظرفیتهای این مناطق بهره لازم گرفته شود.
استاندار هرمزگان تاکید کرد: مصوبات لازم در خصوص ایجاد این شهر جدید از مراجع ذیصلاح و استعلامهای لازم از سوی دستگاههای مرتبط از جمله محیطزیست، پدافند غیرعامل، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، منابع طبیعی و وزارت جهادکشاورزی، اخذ شدهاست و بهزودی مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص این مصوبه اعلام خواهد شد.
دوستی افزود: شهر جدید خلیجفارس در ۱۸ هزار هکتار با نگاه اقتصادی و با رویکردهای زیستمحیطی، گردشگری و اقتصادی ایجاد خواهد شد. حدود ۲ هزار هکتار از این اراضی به فضای سکونتگاهی اختصاص مییابد و سایر مساحت این شهر صرف ایجاد سرانهها و همچنین ایجاد ۴ مد حمل و نقلی ریلی، جادهای، هوایی و بندری، استقرار مناطق گردشگری و مناطق محیط زیستی و سایر صنایع موردنیاز خواهد شد.
وی گفت: برنامه ریزی شده تا در شهر جدید خلیج فارس بین یکصد تا ۱۵۰ نفر جمعیت با رویکرد گردشگری ساکن شوند. نگاه بر این است تا این شهرهای جدید با حمایت بخشهای خصوصی احداث شود تا سرعت ساخت آنها تسریع شود.
استاندار هرمزگان در خصوص بازه زمانی امکان سکونت در این شهرها گفت: هدف گذاری اولیه این است تا زیرساختهای اصلی این شهر جدید در طی ۵ سال آینده احداث شود و در نهایت در ۱۰ سال آینده شهر جدید خلیج فارس با نگاه استراتژیکی که در طراحی و مطالعات به آن دست یافتهایم تحقق یابد
وی مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی را در احداث شهرهای جدید خلیج فارس و مکران مرکزی مناسب ارزیابی کرد و گفت: در ابلاغیه رئیسجمهور و ابلاغیه رهبر انقلاب در استفاده از سیاستهای دریا پایه بر این موضوع تأکید شدهاست تا هم بخش خصوصی داخلی و هم بخش خصوصی بین المللی حتی در بخش مشاوره در احداث این شهرهای جدید مشارکت فعال داشتهباشند.
دوستی همچنین در خصوص شهر جدید در مکران مرکزی گفت: این شهر در ۲۳ هزار هکتار مساحت و با سقف جمعیتی ۲۰۰ هزار نفر با کارکردهای زیستمحیطی، گردشگری- توریستی، درمانی- سلامت، ورزشی ایجاد می شود.
وی با یادآوری اینکه استانهای جنوبی پیشتر بهدلیل محرومیت از موضوع اشتغال و همچنین داشتن اقتصاد ضعیف مهاجر فرستنده بودند، اظهار امیدواری کرد تا با آموزشهای لازم، بهکارگیری نیروهای محلی در اشتغالهایی که در این دو شهر جدید ایجاد خواهند شد فضایی فراهم شود تا مشکلات و معضلات حاشیه نشینی و نداشتن اشتغال این بخش از مردم در منطقه جنوب ایران حل شود.
انتهای پیام