به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، شعیب حسینیمقدم دبیر بخش ویژه «قلهها» در توضیح رویکرد حاکم بر این بخش گفت: «قلهها» بخش موضوعی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که قلل ایثار، افتخار، پیشرفت، علم، فناوری و ... را دربرمیگیرد. موضوعاتی چون مقاومت اسلامی، مفاخر، ورزشکاران و هرآنچه که حاکی از رشد و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزههای گوناگون باشد ذیل این بخش جای خواهد گرفت.
او ضمن اشاره به اهمیت بخش ویژه «قلهها» گفت: این بخش برایمان از اهمیت شایانی برخوردار بود؛ به نحوی که حتی جوایز آن نیز با جایزههای سایر بخشها متفاوت است؛ هم به لحاظ قدر و اندازه مالی، مبلغ جایزهها بیش از دیگر بخشهاست و هم از حیث تعداد جوایز، نسبت به بخشهای دیگر متمایز است.
عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما افزود: ما به دو صورت برنامهریزی کردیم تا در بخش ویژه «قلهها» شاهد نمایش آثار جدیتری باشیم. حالت اول اینگونه بود که هنرمندان از ابتدا آثار موضوعی و مرتبط خود را به دبیرخانه جشنواره شانزدهم ارسال کردند. در حالت دوم به پیشنهاد بنده، مقرر شد پس از اتمام داوری رشتههای مختلف، آن دسته از آثاری که به فضای قلهها مرتبطاند اما هنرمندانشان آنها را به این بخش ارسال نکردهاند نیز در بخش ویژه «قلهها» شرکت کنند. برای این منظور با هنرمندان تماس گرفته و به آنها پیشنهاد شد در صورت تمایل، در بخش موضوعی جشنواره حاضر باشند. به این ترتیب آثار هنرمندان رشتههایی چون تصویرسازی، گرافیک، کارتون و کاریکاتور، نقاشی، طراحی و ... نیز در بخش «قلهها» شرکت داده شد.
حسینیمقدم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: داوری این بخش طی روزهای آینده با حضور امیر عبدالحسینی دبیرکل فجر شانزدهم در کنار هیات داوران که به زودی اسامی آنها اعلام خواهد شد، در مجموعه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) انجام میشود. حضور و همراهی امیر عبدالحسینی در کنار داوران این بخش به دلیل آن است که او به عنوان دبیرکل در جلسات داوری تمامی رشتهها حضور داشته و به خوبی میتواند برآیند آرای مختلف داوران هر رشته را در بخش ویژه قلهها ساری و جاری سازد. تلاش کردهایم که ترکیب داوران این بخش، متشکل از استادان خبره کشور، پیشکسوتان هنرهای تجسمی و جوانان باتجربه این عرصه باشد.
این هنرمند در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: مدتها بود که بسیاری از استادان عرصه هنرهای تجسمی را به عنوان شرکتکننده در جشنواره فجر نمیدیدیم. برخلاف جشنوارههایی چون فیلم، تئاتر و موسیقی که استادان و هنرمندان شاخص در آنها شرکت میکنند، متاسفانه در جشنواره هنرهای تجسمی این اتفاق نمیافتاد اما خوشبختانه امسال در بخش ویژه «قلهها» شاهد حضور استادان و هنرمندان خبره هستیم؛ از نقاشی و تصویرسازی گرفته تا گرافیک، حضور هنرمندان برجستهای را شاهدیم که در زمره استادان عرصه هنرهای تجسمی به شمار میآیند و در رویدادهای کشوری دیگر به عنوان داور شرکت میکنند. امیدواریم که حضور این استادان باعث رشد کیفی جشنواره هنرهای تجسمی فجر و افزایش انگیزه جوانانی شود که دوست دارند حضور استادانشان را هم در این رویداد بزرگ ملی شاهد باشند.
انتهای پیام