به گزارش ایسنا دکتر محمد صادق خیاطیان در حاشیه افتتاح خط تولید کاتالیست گرانبهای پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: در مجموعه اول که از آن بازدید کردیم، تمرکز آنها بر کمپرسور به عنوان یک محصول گلوگاهی برای صنایع برودتی بهویژه برای تولید یخچال و فریزر است و ما در این حوزه وابستگی داشتیم و یکی از مجموعههای دانشبنیان کشور به دانش فنی این محصول دست یافتند.
وی ادامه داد: امروز خط تولید این محصول راهاندازی شد و با ظرفیت حداکثری این شرکت شاهد رفع وابستگی در این محصول خواهیم بود.
خیاطیان خاطر نشان کرد: نیاز سالانه کشور به این کمپرسورها ۲.۵ میلیون دستگاه است و این شرکت میتواند ۵۰ درصد نیاز کشور را تأمین کند، ضمن آنکه صرفهجویی ۵۰ میلیون دلاری را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به فعالیت یکی دیگر از شرکتها در حوزه نفت و گاز، خاطر نشان کرد: این شرکت مجموعهای است که به طور خاص روی کاتالیست به عنوان یک فرآورده کلیدی در صنایع پتروشیمی و فولادی، متمرکز شده و بازار حدود ۷۰۰ میلیون دلاری در کشور دارد.
خیاطیان با بیان اینکه تا چند سال قبل وابستگی زیادی به این کاتالیستها داشتیم، ادامه داد: این محصولات وارداتی بوده و بیش از ۱۰۰ نوع کاتالیست نیازمندی کشور در بخشهای پتروشیمی و نفت و گاز است و در این شرکت حدود ۳۰ نوع کاتالیست به تولید رسیده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه مجموعه شرکتهایی که در حوزه کاتالیست فعال هستند، توانستند تا ۷۰ درصد نیاز کشور را به این محصولات مرتفع کنند، یادآور شد: خط جدیدی که در این مجموعه راهاندازی شد، نوع جدیدی از کاتالیست مبتنی بر نیاز بخش مهمی از صنایع پتروشیمی است و این خط تولید میتواند ۲۵ میلیون دلار صرفهجویی به همراه دارد.
مالیات ۴۰ میلیاردی یک شرکت دانشبنیان
وی در خصوص اخذ مالیات ۴۰ میلیارد تومانی این شرکت دانشبنیان، توضیح داد: در معاونت علمی ریاستجمهوری موضوع خدمات مالیاتی به دستهبندیهای مختلفی تقسیمبندی شده است. تا قبل از دستهبندی شرکتها در معاونت علمی، شرکتهای دانشبنیان نوع ۱ و۲ مطرح بود و شرکتهای نوع ۱ مشمول معافیتهای مالیاتی میشدند.
وی افزود: بعد از آن موضوع اعتبار مالیاتی مطرح شد و قانون جهش دانشبنیان اجازه داد فارغ از بحث دستهبندی شرکتها و تکنولوژی بالای تولید شده در شرکتهای دانشبنیان، شرکتهایی که در تحقیق و توسعه هزینه میکنند و شرکتهایی که بخش زیادی از سرمایهگذاری خود را در بخش تحقیق و توسعه هزینه میکنند، مشمول معافیتهای مالیاتی و اعتبار مالیاتی میشوند.
خیاطیان یادآور شد: این قانون در حال اجرا شدن است و روندی است که در دنیا در حال اجرا است؛ یعنی به جای اینکه صرفا درآمد شرکت مشمول معافیت شود، بخشی از هزینههای تحقیق و توسعه مشمول اعتبار مالیاتی خواهد شد.
ایجاد شرکتهای سرمایهگذاری ویسی
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به راهاندازی شرکتهای مشترک با بانکها با تاکید بر اینکه ماهیت این شرکتها، سرمایهگذاری خطرپذیر است، گفت: موضوع این شرکتها سرمایهگذاری خطرپذیر است و حوزه فناوری و نوآوری اتفاقا حوزهای است که سرمایهگذاری خطرپذیر در آن نقش پررنگتری دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه کمتر به موضوع سرمایهگذاری خطرپذیر پرداختهایم، ادامه داد: با حمایت قانون از سرمایهگذاران خطرپذیر و هم شبکه بانکی که با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی به این سمت در حال حرکت است، امیدواریم سال آینده شاهد رونق صنعت ویسی در کشور باشیم.
صدور ضمانتنامه
خیاطیان در خصوص اخذ وثایق سنگین از شرکتهای دانشبنیان، افزود: در همه جای دنیا تامین مالی مبتنی بر بدهی نیازمند سطحی از وثیقه است، ولی در حوزه نوآوری و دانشبنیان اعتقاد داریم که حوزه خاصی است، چون این شرکتها سرمایه فیزیکی ندارند و کلیه سرمایههای آنها، دانشی است که کسب کردهاند.
وی افزود: این شرکتها به جای آنکه ساختمان خریداری کنند، بیشتر از طریق تحقیق و توسعه و حوزه دانشی خود، سرمایه کسب میکنند، لذا ما به عنوان صندوق نوآوری وظیفه داریم از شرکتها در زمینه تامین وثایق حمایت کنیم.
وی افزود: در این حوزه مشکلاتی را داشتهایم و سختگیریهایی در این حوزه بوده و در صدد رفع این چالشها بودهایم. از این رو اعلام میکنیم هر شرکت دانشبنیانی که احساس کند توان فنی دارد، نمیتوانیم به دلیل عدم دسترسی به وثایق، مانع از اعطای تسهیلات به آنها شویم، البته به شرط انکه شرایط لازم برای دریافت تسهیلات را داشته باشد.
خیاطیان گفت: متاسفانه برخی از شرکتها ادعاهایی دارند و بعضا با دریافت تسهیلات، شرکت درگیر مشکلاتی شده و بدهکار صندوق و یا شبکه بانکی میشوند و ما اصلا توصیه نمیکنیم که از تسهیلات استفاده کنند.
انتهای پیام