به گزارش ایسنا،محمد مهرعلی در یادداشتی با این مقدمه نوشت: میزان محبوبیت بایدن در سال انتخابات ریاست جمهوری بهعنوان رئیسجمهور در مسند قدرت، در حال پایین آمدن بهسوی محدودهای خطرناک است. هرچند که احساسات عمومی نسبت به ترامپ هم منفی است. سؤال اصلی اینجاست که آیا ترکیب نظرسنجیهای عمومی و ایالتی در آمریکا تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش رو میتواند معیاری برای قضاوت نهایی باشد؟ پاسخ این سؤال منفی است! هرچند بایدن درنظرسنجیها وضعیت خوبی ندارد، اما با توجه به بلاتکلیفی حدود ۲۰ درصد از شهروندان آمریکا ( در خصوص آنکه به بایدن یا ترامپ رأی دهند) ، در هفتهها و روزهای پایانی انتخابات میتواند کل معادله به سود یا ضرر دموکراتها یا جمهوریخواهان تغییر پیدا کند.
رسانههای آمریکایی با توجه به نظرسنجیهای گوناگون صورت گرفته میگویند انتخابات ماه نوامبر، بسیار نزدیک خواهد بود. نظرسنجیهای سراسری نشان میدهد که دو نامزد شانهبهشانه هم پیش میروند، هرچند که وضع ترامپ کمی بهتر است. باید توجه داشت که این نظرسنجیها بافاصلهای که تا انتخابات مانده و با در نظر گرفتن نقشه سیاسی آمریکا، تصویر روشنی ارائه نمیدهد. درحالیکه آمریکاییها در سراسر این کشور در رأیگیری نوامبر شرکت خواهند کرد، اما رأی تنها چند ایالت است که درنهایت نتیجه انتخابات را تعیین میکند.دلیل آن سیستم انتخاباتی آمریکا است که با عنوان «کالج انتخاباتی» شناخته میشود و بر اساس آن برنده در هر ایالت تعیین میشود و بعدازآن تمام آرای کالج انتخاباتی یا درواقع امتیاز آن ایالت به برنده تعلق میگیرید. تکلیف بیشتر ایالتها از قبل معلوم است چون یا بهشدت دموکرات یا کاملا جمهوریخواه هستند.
ایالتهای تعیینکننده در انتخابات امسال ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان هستند که روی بهاصطلاح «کمربند زنگار» قرار دارند، و همینطور آریزونا و جورجیا، دو ایالتی که در انتخابات سال ۲۰۲۰ بهسوی حزب دموکرات برگشتند و بایدن را انتخاب کردند.همین ایالات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی، به ترامپ گرایش پیداکرده و آرای خود را به ضرر هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات به گردش درآوردند. شکست غیرمنتظره دموکراتها در این سه ایالت سبب شد تا ترامپ پیروزی خود را در انتخابات آن سال جشن بگیرد.
نوادا هم یک ایالت بلاتکلیف است اما جمعیت کم آنکه به معنای کمتر بودن آرای کالج انتخاباتیاش است، باعث میشود اهمیت نسبتا کمتری هم داشته باشد.چند ایالت دیگر هم بودند که در انتخابات قبلی جزو ایالات تعیینکننده بهحساب میآمدند اما الان از این حالت خارجشدهاند: فلوریدا و کارولینای شمالی بهسوی جمهوریخواهان رفتهاند و ویرجینیا و کلرادو بیشتر به سمت دموکراتها متمایل شدهاند.
درحالیکه نظرسنجیهای ملی و سراسری خوراک تحلیلهای کارشناسان سیاسی را فراهم میکند، اما درواقع تعداد کسانی که درنهایت رأی آنها تعیینکننده خواهد بود، بسیار کمتر است.وقتی در ماه نوامبر گذشته نظرسنجیها نشان داد که ترامپ در حال پیشی گرفتن در ایالتهای کلیدی است، زنگ خطر برای دموکراتها به صدا درآمد. اما نتایج نظرسنجیهای یک سال مانده به انتخابات لزوما تصویر روشنی از نتیجه واقعی ارائه نمیدهد.
انتهای پیام