به گزارش ایسنا، محسن ولیئی در نخستین همایش ملی نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکلهای سراسر کشور که با عنوان «رویداد ملی به توان مردم نهادها» برگزار شد، گفت: خداوند توفیق داده تا در دهه فجر و آستانه انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ این همایش برگزار شود. امروز بخشی از نمایندگان تشکلهای مردم نهاد در سراسر کشور گردهم آمدهاند نمایندگانی که حدود ۱۱ هزار تشکل مردم نهاد در سراسر کشور را تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: حوزه معاونت مشارکتهای اجتماعی در سازمان امور اجتماعی کشور در افزایش مشارکت شهروندان در عرصههای مختلف فعالیت میکنند. قطعا سازمانهای مردم نهاد نقشآفرینی گستردهای برای حل مشکلات دارند. دستگاههای صادر کننده مجوز سازمانهای مردم نهاد در حال حاضر ۲۲۰ هزار پروانه و مجوز را صادر کردهاند که از این میان ۱۱۰ هزار مجوز برای سازمان تبلیغات اسلامی یعنی هیئات و ۵۲ هزار مجوز برای بسیج سازندگی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ مجوز نیز توسط وزارت کشور صادر شده که مجموع آنها توانستهاند گرهی از مشکلات مردم باز کنند.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه برای نخستینبار در کشور به فرمانداریها و استانداریها اعتباری برای توانافزایی و ارتقاء سازمانهای مردم نهاد اختصاص پیدا کرده است، اضافه کرد: امسال رتبهبندی سازمانهای مردم نهاد آغاز و تا تیرماه سال آینده به اتمام خواهد رسید. همچنین طرح نهضت و مشارکت اجتماعی با هدف شناسایی گروههای فعال در حوزه سلامت اجتماعی اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در سازمان امور اجتماعی ۱۳ کارگروه تخصصی فعال هستند که شناسایی گروههای اجتماعی در سراسر کشور را آغاز کردهاند و در همین راستا دبیرخانههایی در سراسر کشور تشکیل شده تا در هر استان گروهی را به عنوان گروه منتخب شناسایی کنند.
شناسایی رویدادهای نوآور اجتماعی در کشور
به گفته وی، رویدادهای نوآور اجتماعی شامل ایدهها و فعالیتهای خلاقانه گروههای اجتماعی و تشکلهای مردم نهاد در سراسر کشور شناسایی خواهند شد و از این ایدهها که توسط خود مردم ارائه شده برای حل مشکلات آنها بهره گرفته خواهد شد.
ولیئی تاکید کرد: امیدواریم تا پایان خرداد سال آینده نزدیک به ۵۰۰۰ ایده خلاقانه در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی را از مردم دریافت کنیم و وزارت کشور طبق مفاد سند تحول دولت مردمی سیزدهم وظیفه دارد یکپارچهسازی فرآیند صدور مجوزها را با تمرکز در وزارت کشور اجرایی کند. در همین راستا امیدواریم با کمک حوزه فناوری اطلاعات وزارت کشور پنجره واحد صدور مجوزها در وزارت کشور تشکیل شود. قطعا بسیاری از مسائل تشکلهای مردم نهاد در حوزههایی همچون حوزه مالیاتی و شوراهای حل اختلاف مرتفع شده که میتوان آن را از دستاوردهای ارزشمند سال جاری در حوزه تشکلهای مردمی معرفی کرد.
انتهای پیام