رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد:

افتتاح ۸ طرح بهداشت و درمان استان تا پایان سال/۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل ۵ بیمارستان

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از بهره‌برداری هشت طرح حوزه بهداشت و درمان استان با سرمایه گذاری ۳۴۰ میلیارد تومان از محل منابع دولتی و خیری تا پایان سال خبر داد.

دکتر «سید مهمدی هاشمی» امروز یکشنبه پانزدهم بهمن ماه به مناسبت ایام الله دهه فجر در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات صورت گرفته درحوزه بهداشت و درمان استان طی یک سال گذشته، اعلام کرد: خوشبختانه استان یزد در یک سال اخیر و برای  و سومین سال پیاپی رتبه اول از حیث اهدای عضو را به خود اختصاص داده است.

وی از ایجاد مرکز کاشت حلزون در بیمارستان شهید رهنمون با عملکرد تاکنون بالغ بر ۲۰ عمل جراحی موفق،‌راه اندازی بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان‌ شهید صدوقی و نیز انجام عمل جراحی دریچه قلب بدون بخیه در بیمارستان‌های افشار و شهید صدوقی، همگی برای اولین بار در استان خبر داد.

وی با بیان این امسال ۸۲ تخت ویژه و ۲۰۰ تخت معمولی به تخت‌های بستری استان اضافه و تعداد آنها به قریب ۱۵۰۰ تخت افزایش یافته است، گفت: تنها در ۹ ماهه امسال ۱۱۷ هزار و ۳۴۹ نفر در مراکز درمانی دولتی استان بستری شده، یک میلیون و  ۳۰ هزار نفر در مطب‌های پزشکان ویزیت شده و ۸۳ هزار و ۳۰۰ نفر به مراکز اورژانس مراجعه داشته‌اند.

دکتر هاشمی در ادامه به افتتاح و راه اندازی بیمارستان بحران استان با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در سال جاری اشاره و عنوان کرد: طرح توسعه بیمارستان فاطمه الزهرا شهرستان مهریز در مراحل پایانی قرار دارد که امیدواریم در هفته‌های آتی با حضور مسئولان ارشد کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی با بیان این که خوشبختانه طرح پت اسکن استان ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، در این مورد نیز ابراز امیدواری کرد که این طرح در نیمه اول سال آینده به بهره برداری برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد از راه اندازی سه مورد «ام آر ای» در شهرستانهای ابرکوه، مهریز و تفت در سال جاری خبر داد و افزود: راه اندازی مرکز درمان ناباروری  سطح دو در شهرستان ابرکوه، افزایش ۲۵ دستگاه دیالیز به ظرفیت تختهای دیالیز استان و رشد قابل توجه آمارهای بستزی و اعمال جراحی در استان از دیگر دستاوردهای حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد بوده است.

وی با اشاره به راه اندازی یازده مرکز طرح نفس(نجات فرزندان سقط) در استان، گفت: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته تاکنون ۱۶۲ فرزند سقط در استان نجات و منجر به زایمان موفق شده است.

دکتر هاشمی به راه اندازی ۱۸ واحد بهداشتی در استان طی سک سال اخیر اشاره و از جمله طرحهای شاخص در حوزه معاونت بهداشتی استان به مرکز جامع خدمات طزرجان، پایگاه سلامت استقلال و مرکز جامع خدمات جوی هرهر در یزد، پایگاه سلامت گلستان و مرکز خدمات سلامت علی‌آباد تفت را برشمرد.

وی از کسب رتبه دوم استان در کشور به لحاظ اجرای طرح غربالگری سرطان روده بزرگ خبر داد و گفت: امسال بیماریابی سل در مورد ۲۳ هزار نفر اتباع خارجی در استان انجام و منجر به کشف ۶۲ بیمار و درمان رایگان آنها شد.

وی افزود: همچنین واکسیناسیون تکمیلی برای ۳۴ هزار اتباع غیرایرانی در استان انجام شده که هم منجر به ارتقای سلامت اتباع و هم مانع شیوع بیماری‎های مسری در استان شده است.

دکتر هاشمی به اجرای طرح تسکین(تامین سلامت کارکنان یزد نوین) با همکاری ادارات مختلف در استان اشاره و عنوان کرد: طرح کشوری سلامت خانواده و نظام ارجاع در استان یزد، در مهریز و ابرکوه به عنوان شهرستانهای شاخص استان شروع شده است.

وی به اجرای پویش ملی سلامت در حوزه غربالگری پرفشاری خون و دیابت در افراد بالای ۱۸ سال شهرها و روستاها نیز اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه ۷۷.۵ درصد مردم استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه به اقدامات صورت گرفته دانشگاه در حوزه معاونت آموزشی طی یکسال اخیر اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه در اکثر رشته‌های تخصصی پزشکی در استان اموزش ارائه می‌شود که امسال جراحی مغز و اعصاب نیز به آنها اضافه شد.

وی از کسب مدال طلای دانشجویان علوم پزشکی یزد در المپیاد علمی دانشجویان کشور در حیطه آموزش پزشکی خبر داد و گفت: کلیه مراکز آموزشی دانشکاه تاییدیه اعتبار بخشی برای آموزش را به مدت دو سال دریافت کردند.

دکتر هاشمی به اقدامات حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در یکسال اخیر نیز اشاره و عنوان کرد: طی این مدت ۱۲ واحد خوابگاهی راه‌اندازی و ۲۴ خوابگاه متاهلی نیز کلنگ‌زنی شده است.

وی بهسازی سلف سرویس دانشگاه، ساخت خوابگاه ۱۰۰ نفره در پردیس بین الملل دانشگاه، بهسازی زیرساخت‌های ورزشی و رفاهی در خوابگاه‌ها، کسب هفت مدال در المپیاد وزارت بهداشت توسط بانوان کارمند دانشگاه و برگزاری اردوهای جهادی در مناطق محروم و مذهبی را از دیگر اقدامات در این حوزه خواند.

وی از جمله اقدامات حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه را نیز قرار گرفتن مرکز تحقیقات قلب و عروق در جمع ۱۰ مرکز تحقیقاتی کشور، تدوین و پیاده سازی آیین نامه مالکیت فکری در دانشگاه و قرارگیری دو مجله دانشگاه در لیست مجلات تاثیرگذار بین‌المللی دارای امتیاز ISI برشمرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان این که در یک سال اخیر دو هزار و ۲۹۴ مقاله علمی دانشگاه علوم پزشکی استان به ثبت رسید که ۸۱۷ مورد از آنها در مجلات معتبر منتشر شده است، گفت: در این مدت ۲۳ محصول دانش بنیان در حوزه سلامت تولید شده و چهار نفر از اساتید در لیست دو درصد محققین برتر جهان قرار گرفته‌اند.

وی از قرار گرفتن دانشگاه در لیست رتبه‌بندی تایمز برای اولین بار خبر داد و گفت: دانشگاه در دومین نمایش ایده بازار فناوری سلامت موفق به کسب رتبه برتر کشور شد.

دکتر هاشمی کسب رتبه اول در توانمندی سازی آزمایشگاه‌های سطح دو را از جمله دستاوردهای حوزه غذا و داروی استان برشمرد و افزود: در یکسال گذشته ۱۰ پایگاه پیش بیمارستانی در استان راه اندازی شده و در اعتبار بخشی پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی، رتبه اول را کسب کردیم.

وی شروع فعالیت پایگاه فوریت‌های پزشکی و راه اندازی پایگاه اورژانس بافت تاریخی یزد با استفاده از موتورلانس‌ها و نیز راه اندازی سامانه امدادخواهی ناشنوایان را از دیگر دستاوردهای سازمان اورژانس استان برشمرد.

دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنانش از جذب ۱۱۰ میلیارد تومان کمکهای خیرین از طریق ۴۷۲ خیر این حوزه خبر داد و افزود: ۱۰۶ سازمان مردم نهاد حوزه سلامت استان، رتبه‌بندی و نظام‌مند شده‌اند. همچنین با همکاری سازمان‌های مردم نهاد حوزه سلامت ۳۰ میلیارد تومان به معیشت مددجویان کمک شده است.

وی با اشاره به در حال انجام بودن مراحل تکمیل و ساخت پنج بیمارستان در سطح استان، پیشرفت این بیمارستانها را بیش از ۷۰ درصد و هزینه مورد نیاز برای اتمام این طرح‎ها را ۶۰۰  میلیارد تومان ذکر کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با بهره برداری این بیمارستان‌ها، وضعیت خوبی به لحاظ تخت در استان تا مدتها برقرار شود، هر چند استان یزد به عنوان استان پذیرای بیماران دیگر استانها و نیازمند راه اندازی مراکز فوق تخصصی دیگری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد از پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی آشیانه بالگرد اورژانس هوایی استان خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی یزد رتبه سه ستاره مدریت مالی را کسب کردند.

وی به برخی تهدیدات بهداشتی استان نیز اشاره و عنوان کرد: متاسفانه استان یزد رتبه اول دیابت و کم تحرکی کشور، جزو سه استان اول در حوزه فشار خون، جزو چهار استان برتر در اضافه وزن و البته در شیوع سرطانها جزو سه استان برتر کشور است.

دکتر هاشمی با بیان این که تا پایان سال شاهد بهره برداری از هشت طرح با سرمایه گذاری ۳۴۰ میلیارد تومان از محل منابع دولتی و خیری خواهیم بود، گفت: این طرح‌ها شامل «سی سی یو» و «سی تی اسکن» بیمارستان بهاباد، اورژانس‌های دره گاهان، سورک و ده‌بالا، مرکز جامع سلامت نعیم آباد و طزرجان و بیمارستان فاطمه الزهرا مهریز هستند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402111511039
  • خبرنگار : 50214