این کارآفرین نمونه کشوری با لحنی صمیمی و بدور از تکلف از فراز و نشیبهای مسیر ۲۳ ساله حرفهاش میگفت و ایمان داشت رمز موفقیتش، عشق به کار و امید به آینده است.
آذربایجان غربی، استانی کشاورزی و به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور مطرح است که سالانه محصولات مختلفی از جمله میوههای متنوعی اعم از هستهدار و بیهسته از این استان به کشورهای مختلف صادر میشود و در این بین بدلیل عدم استفاده از ماشینآلات استاندارد در حمل و نقل این محصولات صادراتی، کیفیت اولیه خود را از دست داده و مرجوع میشود.
تریلرهای یخچالدار یکی از ملزومات مهم در امر صادرات محصولات کشاورزی است که میتواند در توسعه صنعت کشاورزی و صادرات نقش مهمی ایفا کند.
نبود این سیستم حمل و نقل استاندارد باعث میشود میوههایی که با صرف هزینه بسیار توسط کشاورز به بار نشسته از زمان بارگیری در مبدا تا رسیدن به دست مصرف کننده بدلیل تغییرات دمایی در مسیر حمل، ضایع و کیفیت اولیه خود را از دست بدهد.
در ادامه برگزاری جام رسانهای امید و در قالب تور راویان پیشرفت پای سخنان مدیرعامل یک شرکت تولید تریلر در ارومیه نشستیم تا از ایده اولیه ایجاد کسب و کار و توسعه آن سخن گوید.
این تولیدکننده نمونه کشوری در جمع خبرنگاران گفت: از یک کارگاه کوچک کار خود را شروع کردیم، از آن روز تا به حال بدون توقف کار کردیم و با استفاده از تکنولوژیهای جدید، تولید محصولات خاصی که در انحصار کشورهای محدودی است بومیسازی کردیم و علاوه بر تولید داخل کشور، ۱۵ سال از زمان صادرات محصولات و قطعات تولیدی شرکت به کشورهای افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی، ترکیه، روسیه میگذرد.
این تولیدکننده گفت: فعالیت در این حرفه با یک نفر شروع شد اما درحال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر در این مجموعه فعالند که از نیمه دومسال آینده با اتمام فاز توسعه ای این مجموعه، ۶۰۰ نفر دیگر نیز به شاغلین این صنعت به شکل مستقیم اضافه میشود.
او مقوله آموزش و تخصص را امر مهمی عنوان کرد و ادامه داد: زمانی بود که پیدا کردن نیروی متخصص و بکارگیری آن کار سخت بود به همین منظور نیاز مجموعه از لحاظ نیروی انسانی متخصص را با همکاری فنی و حرفهای پس از گذران دورههای آموزشی تامین و جذب میکنیم.
این تولید کننده با بیان اینکه در کنار تولید قطعات و تریلرهای بخش حمل و نقل، تریلر یخچال دار، یک تکه اولین بار در ارومیه توسط این مجموعه تولید شده است، گفت: این تریلر با بهرهگیری از تکنولوژی روز و نانو، علاوه بر سبکبودن، کمترین مصرف سوخت را نسبت به سایر تریلرهای یخچالدار دارد.
وی با بیان اینکه کشور نیاز اساسی به تریلر یخچالدار استاندارد دارد، اظهار کرد: تریلر یخچالدار را میتوان مادر سایر صنعتها دانست اما بدلیل گران بودن قیمت تمام شده این ماشین، و عدم توانایی رانندگان در خرید آن، حمایت دولت از طریق اعطای وام های کم بهره میتواند بسیار کارگشا باشد.
وی همچنین عمده مشکل واحدهای تولیدی را بوروکراسی خشک اداری و تعلل در صدور مجوزها عنوان کرد و خواستار حل معضلات و چالش ها در بدنههای اداری و سازمانی شد.
این کارآفرین نمونه کشور در خاتمه با بیان اینکه ایران، بهترین مکان برای رشد و تعالی است، خطاب به جوانان گفت: باید با علاقه و عشق تلاش کنیم، امیدوار باشیم؛ عده ای فکر میکنند بستر رشد در اروپاست اما بهترین بستر برای موفقیت و درآمدزایی در ایران وجود دارد.
او با تاکید براینکه هیچوقت برای کار کردن دیر نیست و میتوان با پشتکار و تلاش از صفر شروع کرد، ادامه داد: با عشق و علاقه به کار هر زمان با هر امکاناتی میتوان آستینهای همت را بالا زد و شروع کرد که جوهره موفقیت هم همین عشق به کار و تسلیم نشدن است.
رضا یکی از کارگران مشغول که ۱۰ سال از آغاز به کارش در این واحد صنعتی می گذرد، به ایسنا گفت: اشتغال من در این واحد صنعتی زمینه رشد من را فراهم کرد باعث شد ازدواج کنم و زمینه یک زندگی خوب برایم فراهم شد.
او که از شرایط اشتغالش اظهار رضایت میکرد، گفت: این مجموعه باعث شد جوانان زیادی تشکیل خانواده دهند.
این جوان جوشکار یکی از مزیتهای کار در این مجموعه را گذراندن دوره های آموزشی عنوان کرد و گفت: همکاران زیادی در این مجموعه پس از گذراندن دوره های تخصصی وارد این کارخانه شدند و در حال حاضر استادکار ماهری هستند.
او وجود چنین واحدهای صنعتی را مایه امید برای جوانان جویای کار اعلام کرد و گفت: به برکت چنین مجموعههایی جوانان زیادی صاحب شغل و زندگی شدند.
به گزارش ایسنا، موفقیت یک قدم آن طرف از ترس است، ارادهای محکم و خستگی ناپذیری، امید به موفقیت شعار مشترک کارآفرینان موفق است.
برای بهبود کسب و کار و رونق اقتصادی آشفته بازار فعلی و عمل به شعار مهار تورم و رونق تولید، همت و کار مضاعف توام با امید باید مورد توجه قرار گیرد تا مسیر خدمت توام با امید آفرینی، منجر به توسعه و شتاب بخشی به حرکت چرخه دنده های اقتصاد شود.
انتهای پیام