به گزارش ایسنا، این منابع که خواستند نامشان فاش نشود و این صحبتها را حساس تلقی کردند، گفتند که مقامات کاخ سفید به این تصمیم پرمخاطره اعتراض یا از آن حمایت نکردهاند و آن را «انتخاب مستقل» ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دانستند.
زلنسکی هنوز حکم رسمی اعلام برکناری زالوژنی را صادر نکرده و مشخص نیست چه زمانی ممکن است این اتفاق بیفتد. اطلاع زودهنگام به واشنگتن که قبلا گزارش نشده بود، نشاندهنده نقش تأثیرگذار ایالات متحده به عنوان قدرتمندترین حامی نظامی و سیاسی اوکراین است.
به گزارش واشنگتنپست، این هشدار زودهنگام همچنین فرصتی را برای کاخ سفید فراهم کرده تا زلنسکی را ترغیب کند تا در این تصمیم اساسی تجدیدنظر کند، حتی اگر نظر زلنسکی غیر از این باشد و در نهایت آن را اجرا کند.
خروج زالوژنی، یکی از محبوبترین چهرههای جامعه اوکراین، میتواند بر روحیه سربازان تأثیر بگذارد و اعتماد کمککنندگان غربی را متزلزل کند، زیرا ارتش اوکراین برای جلوگیری از پیشروی نیروهای روسی به تقلا افتاده است. زالوژنی و زلنسکی بر سر راهبردهای متفاوتشان برای غلبه بر شکستهای میدان نبرد، در حالی که جنگ به سومین سال خود میرسد، با هم درگیر شدهاند.
اما هر اقدامی از سوی ایالات متحده برای به چالش کشیدن تصمیم زلنسکی که به طور خصوصی گفته حضور یک فرمانده جدید میتواند انرژی کییف را احیا کند، ممکن است بهعنوان اعمال نفوذ نامناسب تلقی شود.
استیون پایفر، کارشناس اروپای شرقی در دانشگاه استنفورد و سفیر سابق ایالات متحده در اوکراین گفت: وجود تفرقه در راس کییف، برای اوکراین مفید نیست، اما دولت ایالات متحده نباید در آن گرفتار شود.
در همین حال آلینا پولیاکوا، رئیس مرکز تحلیل سیاست اروپا افزود: یک رئیسجمهور این حق را دارد که کابینه خود را بهدلخواه انتخاب کند. این تصمیم باید دقیقا با زلنسکی باشد و همچنین عواقب احتمالی آن هم باید بر عهده او باشد.
افراد آشنا به تفکر زلنسکی میگویند که رئیسجمهور اوکراین ممکن است تصمیم خود را برای مدت نامحدود به تعویق بیندازد، اما این امر بعید به نظر میرسد.
بیاعتمادی میان زلنسکی و زالوژنی در طول چند سال افزایش یافته، تا حدی به این دلیل که رئیسجمهور اوکراین به زالوژنی مظنون است که جاهطلبیهای سیاسی داشته باشد، اما همچنین به دلیل اختلافنظر در مورد مسائل کلیدی نظامی، از جمله درخواست این ژنرال اوکراینی برای بسیج حدود ۵۰۰ هزار سرباز جدید.
یکی از نزدیکان زلنسکی میگوید: «رئیسجمهور معتقد نیست که این بسیج جمعی مردان بین ۱۸ تا ۲۷ سال در این مرحله، مطلوب یا ضروری باشد.» همچنین یک مقام ارشد اوکراینی گفت: «در آخرین دیدار این دو مقام، زلنسکی به زالوژنی گفت که برکنار شده است.»
این در حالیست که سخنگوی زلنسکی دوشنبه گذشته، خبری مبنی بر اینکه زلنسکی اقدام به اخراج فرمانده کل ارتش اوکراین کرده باشد، رد کرد. از آن زمان هم، اظهار نظر جدیدی از سوی رئیسجمهور اوکراین منتشر نشده است. یافتن جایگزینی برای زالوژنی، چالشی برای زلنسکی به شمار میرود.
روز پنجشنبه، زالوژنی با انتشار مطلبی در شبکه خبری سیانان مدعی شد که دولت اوکراین در بسیج تعداد کافی نیرو ناکام بوده و خواستار ارتقای قابلیتهای جنگی با فناوری پیشرفته این کشور شد.
انتهای پیام