رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم:

دشمن با تهاجم می‌خواهد بخشی از بدنه جامعه را غافل کند

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم گفت: احیای تمدن اسلامی راهی بسیار طولانی را باید طی کند که در این راه مسلما سختی‌ها و حتی فراتر از آن تهاجمات مختلفی وجود دارد دشمن با این تهاجمات می‌خواهد بخشی از بدنه جامعه را خسته و یا غافل کنند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک به مناسبت آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی عنوان کرد: انقلاب اسلامی، احیای تمدن اسلامی است، آن هم تمدنی که مبتنی بر نگاه جامع بر ارتباط عمیق سعادت دنیوی و اخروی انسان است.

وی افزود: تمدن اسلامی نیز مبتنی بر نگرش اسلام است و ما اسلام را جامع می‌بینیم یعنی اسلام، سعادت دنیا را در کنار سعادت آخرت باهم در نظر گرفته است، همچنین سعادت فرد و اجتماع را نیز در کنار هم دیده است این امر موجب می‌شود نگاه به دنیا و آخرت انسان یک نگاه جامع باشد.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم تصریح کرد: انقلاب اسلامی نیز مبتنی بر همین نگاه، نه سعادت دنیا را در تضاد با سعادت آخرت می‌بیند و نه سعادت فرد را بریده از اجتماع در نظر می‌گیرد و حتی فراتر از آن حاکمیت را هم در تأمین این سعادت لازم می‌داند که در مسیر نگاه اسلامی جلو برود.

نوروزی گفت: بر این اساس اگر بخواهیم با تحلیل عمیق به انقلاب اسلامی بپردازیم باید به عنوان احیای تمدن اسلامی به آن نگاه کنیم، این احیای تمدن اسلامی مسلما فراتر از جامعه اسلامی، جوامع اطراف چه منطقه و چه تمام بشریت را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

انقلاب اسلامی در تقابل جدی با تمدن‌های مادی است

وی ادامه داد: اگر سخن از صدور انقلاب اسلامی می‌شود، مبتنی بر همین نگاه است، از این رو حرکت انقلاب اسلامی در تقابل با تمدن‌هایی است که انسان را منحصر در دنیا می‌بینند با این نگاه تضاد جدی میان انقلاب اسلامی و تمدن‌های مادی شکل می‌گیرد، تمدن‌های مادی یعنی تمدن‌هایی که بریده از معنویت و حیات اخروی هستند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم بیان کرد: این تقابل امروز بسیار دیده می‌شود و در مقابل اثر انقلاب اسلامی نیز در منطقه مشاهده می‌شود، لذا امروزه در فضای منطقه شاهد نگاه عمیق‌تری به تمدن اسلامی هستیم رهاورد همین انقلاب اسلامی است، این مقاومت‌های جدی مردم غزه و همراهی محور مقاومت با جنگ غزه نیز همه این‌ها نتیجه نگاه عمیق به تمدن اسلامی است.

وی افزود: اسلام یک دین فردی مبتنی بر سعادت صرفا اخروی نیست همین امر سبب شده تا محور مقاومت بین‌المللی نگاه کند و تلاش کند تا این تمدن اسلامی را در بین امت اسلامی مستقر کند.

نوروزی عنوان کرد: حتی فراتر از آنچه گفته شد، احیای تمدن اسلامی صرفا برای مسلمین نیست چون در تمدن اسلامی مولفه‌های عظیم اخلاقی و انسانی نهفته است که می‌تواند غیرمسلمانان را نیز به خود جذب کند؛ لذا نوعی روحیه‌ی انقلابی برای تمامی مستضعفین در برابر نگاه استکباری جامعه بین‌المللی امروز، ایجاد می‌کند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم در رابطه با جایگاه دانشگاه در تداوم حرکت انقلاب اسلامی، تاکید کرد: بهترین راهنمایی در این مسیر در بیانیه گام دوم دیده می‌شود، این بیانیه در واقع تعیین مسیر آینده نظام جمهوری اسلامی بر اساس حرکت عمیق مبتنی بر گام اول است، در گام اول شکل گیری انقلاب اسلامی و تثبیت آن و همچنین رشدهای جدی را می‌بینیم، البته در کنار این‌ها ضعف‌هایی نیز وجود داشته است.

نقش موثر دانشجویان در تداوم حرکت انقلاب اسلامی

وی اضافه کرد: در گام دوم حرکت رو به پیشرفت جدی است. در کنار رفع نواقصی که در گام اول برای آن تصویر شده است، بیانیه گام دوم در واقع روی اصلی آن خطاب به نسل جوان است.

نوروزی بیان کرد: در میان جوانان قاعدتا دانشجویان به عنوان کسانی که در عرصه علم قدم گذاشته‌اند در این بیانیه گام دوم پیشرو خواهند بود، لذا رسالت دانشگاه‌ها در بالندگی و حرکت در این مسیر در بیانیه گام دوم تصویر شده است.

وی تاکید کرد: احیای یک تمدن مسلما یک راه بسیار طولانی است، گاهی این ۴۵ سالی که از انقلاب اسلامی گذشته است زمان طولانی تصور می‌شود، در حالی که احیای تمدن راه بسیار طویلی را باید طی کند که در این راه مسلما سختی‌ها، مشکلات و حتی فراتر از آن تهاجمات نظامی، فرهنگی، اقتصادی و دینی وجود دارد.

وی گفت: با این تهاجمات می‌خواهند بخشی از بدنه جامعه را خسته و یا غافل کنند، چرا که انقلاب اسلامی بی رقیب نیست و در رقابت جدی با تمدن مادی غرب است، لذا اقتضای غفلت‌ها و خستگی‌ها این است که با جهاد تبیین آن را حل کنیم.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم بیان کرد: جامعه علمی ما چند روز پیش توانست سه ماهواره را به فضا ارسال کند که این یک بزرگ دستاوردی است که در جامعه علمی ما نشان روشنی از پیشرفت دارد که کشوری که تحریم است چنین توانی را در عرصه علم دارد.

وی گفت: این مسئله روزنه‌ای پر از امید را برای جامعه ما به ویژه جامعه علمی باز می‌کند، اینکه مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین تاکید می‌کنند، همین است که در کنار ناامیدی‌ها، نواقص و سختی‌ها، دستاوردهایی داریم که اگر به آن‌ها توجه شود اگر غفلتی هم شکل گرفته می تواند آن را مرتفع کند و این حرکت رو به جلو را همچنان با شتاب به جلو ببرد.

نوروزی تصریح کرد: این مسیر طولانی پر بها، نیازمند این است که ورودهای جدی و تلاش‌های جدی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و سیاسی انجام شود.

وی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: عرصه سیاست نیز به عنوان یک تکلیف و هم حق باید تلاش جدی برای آن صورت گیرد، این یک تکلیف است چون حرکت یک نظام آن هم انقلاب اسلامی مبتنی بر همراهی‌های جدی در عرصه‌های سیاسی است که یکی از تبلورهای آن انتخابات است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم تصریح کرد: این امر، یک حق است چرا که هر کسی در جامعه خودش می‌تواند با رای خود میزان تاثیر خودش را مشخص کند، این نوع حرکت‌های جدی که در عرصه‌های مختلف تا کنون انجام شده گرچه با نقص‌هایی همراه بوده است اما با پیگیری که به ویژه نسل جوان برعهده دارند مبتنی بر یک راه روشنی است که در بیانیه گام دوم ترسیم شده است و می‌تواند آینده بسیار خوبی را رقم بزند، دهه فجر امسال نیز تجدید بیعت با این آرمان‌ها و تجدید قوایی بر یک حرکت به سمت احیای تمدن اسلامی است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402111409914
  • خبرنگار : 50154