به گزارش ایسنا، اخبار حقوقی و قضایی هفتهای که گذشت را در این گزارش میخوانید:
واکنش رئیس قوه قضاییه به انتقال سازمان ثبت به دولت/ دستور رفع مشکل کالاهای تهلنجی
حجت الاسلام محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه گفت: در باب مُنفک شدن سازمان ثبت از قوه قضاییه و انتقال آن به دولت باید ملاحظاتی را مدنظر داشت؛ از جمله آنکه بیش از ۸۰ درصد از اراضی به نحوی از انحا وابسته به دولت هستند و در قبال این اراضی، یک طرف دولت است و یک طرف مردم. در اینجا باید توجه داشت که چنانچه سازمان ثبت ذیل قوه قضاییه باشد، منافع مردم بیشتر رعایت میشود و بیطرفی بیشتر لحاظ میشود یا خیر؟
رئیس قوه قضاییه گفت: در برگزاری مراسم دهه فجر باید از حداکثر ظرفیتهای مردمی بهره گرفت.
محسنی اژه ای گفت: اگر امروز بالاترین تنفر نسبت به رژیم صهیونیستی و آمریکا وجود دارد و این دو رژیم در نهایت استیصال هستند و آوازه ایران اسلامی در جهان طنینانداز است، از آثار قیام امام و همراهی امت است.
قوه قضاییه الگوی مبارزه با فساد و برخورد با تخلفات و جرائم درون دستگاهی است
حجت الاسلام موحدی آزاد دادستان کل کشور گفت: مراقبت و پاکیزه نگه داشتنطبیعت، جلوگیری از آلودگیهای مختلف، کمک به توسعه و افزایش سهم طبیعت در زندگی از دیگر وظایف ما در برابر محیط زیست پیرامونی ما است.
دادستان کل کشور در جلسه با رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از طریق دانشگاه علوم قضایی پیگیر اضافه شدن واحد محیط زیست به دروس این دانشگاه هستیم تا بتوانیم رویکردی مطابق با شرایط روز داشته باشیم.
موحدی گفت: رعایت و مراقبت از شان دستگاه قضایی و خدشه وارد نشدن به جایگاه آن در ایام انتخابات بسیار حساس و مهم است.
دادستانی کل کشور همچنین در هفته گذشته از معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور خواست مستندات سخنان خود درباره تخریب و قلعوقمع مستحدثات متعلق به یک مقام قضایی را ظرف ۲۴ ساعت ارائه کند.
اخبار دیوان عالی کشور
حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران زمینه را برای پیشرفت کشور در همه عرصهها فراهم کرد، گفت: افتخاراتی که امروز در عرصه علم و دانش شاهدیم ثمره انقلاب و خون شهدا است و مشکلاتی که وجود دارد به دلیل عملکرد ناصحیح برخی کارگزاران است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: در دیوان عالی کشور آرا باید از اتقان و استواری لازم برخوردار باشد؛ به طوری که متن آرا قابل ارائه در سطح مجامع حقوقی و حتی قابل استفاده و بهره برداری آموزشی در دانشگاهها و برای کارآموزان قضایی باشد.
دیوان عالی کشور گفت: بیش از ۷۰ درصد از پروندههای حل اختلاف در صلاحیت که به دیوان عالی کشور واصل میشود به صلاحیت مرجع اولیه نظر داده میشود، لذا به منظور جلوگیری از اطاله دادرسی و معطلّی اصحاب دعوا، در صدور قرارهای مذکور توجه لازم از سوی قضات دادسراها و دادگاهها انجام شود.
حکم اعدام ۴ عضو تیم تروریستی موساد در ایران اجرا شد
حکم اعدام ۴ عضو تیم عملیاتی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که سال گذشته و در جریان اجرای عملیات بمبگذاری در اصفهان دستگیر شدند، هفته گذشته اجرا شد.
کاهش ۷۰ درصدی تعداد پروندههای ورشکستگی در استان تهران
علی القاصی رییس کل دادگستری استان تهران گفت: با اقدامات پیشگیرانهای که صورت گرفته است، در حال حاضر با کاهش ۷۰ درصدی تعداد پروندههای ورشکستگی در استان تهران مواجه هستیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تذکر به سازمانها و دستگاههای متولی و دارای نقش در حوزه ایمنسازی ساختمانها، ابنیه و اماکن ناایمن تاکید کرد: نظارت، پیگیری، تعیین تکلیف و اصلاح وضعیت ساختمانها، ابنیه و اماکن ناایمن از چند جهت از جمله نظارت بر حفظ حقوق شهروندان، صیانت از حقوق عامه، پیشگیری از وقوع جرم بهعنوان یک اولویت محسوب میشود.
القاصی فلسفه حضور همگی ما بر مسند قضا و علت رجوع مردم به عدلیه دست یافتن به احکامی عادلانه، منصفانه و بر مبنای قوانین و مقررات است و بر همین اساس یک رای، خلاصهای از مجموع عملکرد دستگاه قضا محسوب میشود.
اعلام جرم دادستانی تهران علیه خبرنگار حامی تروریستها
در پی انتشار محتوایی از سوی یک خبرنگار در حمایت از تروریستهای وابسته به کومله که قصد انفجار یک شرکت وابسته به وزارت دفاع را داشتند، دادستانی تهران علیه وی اعلام جرم کرد.
رهایی ۹۹ تن از قصاص و آزادی چهار هزار زندانی در ۳۷ روز
حجت الاسلام صادقی رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه از رهایی ۹۹ تن از قصاص طی ۳۷ روز و در جریان پویشی با عنوان «به عشق حضرت زهرا (س) میبخشم» خبر داد.
ارجاع پرونده میلاد حاتمی به دیوان عالی/ با بابک زنجانی تعارف نداریم
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری هفته گذشته در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت میلاد حاتمی گفت: نسبت به پرونده میلاد حاتمی اطلاع رسانیهایی از طریق خبرگزاری قوه قضاییه صورت گرفته است. آخرین اخبار این است که این پرونده در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مورد رسیدگی دقیق واقع شده است و منتج به صدور رای شده است. در تاریخ ۲۹ مهرماه سال ۱۴۰۲ و پس از اعمال تشریفاتی قانونی با فرجام خواهی فرجام خواه، پرونده متضمن رای به یکی از شعب دیوان عالی ارجاع شد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: این پرونده تعیین تکلیف شده و بابک زنجانی به اتهام مقید در پرونده اخلال در نظام اقتصادی به اعدام و رد مال محکوم شده است و اقداماتی در جهت رد مال انجام داده است. امیدواریم اقدامات قوی تری در جهت رد مال انجام شود و هر زمان که تشخیص داده شد حکم سالب حیات اجرا شود، حکم اجرا میشود. دستگاه قضایی در مورد این پرونده و سایر پروندههای قدیمی با کسی تعارف ندارد. بابک زنجانی در حال تحمل کیفر به لحاظ رد مال در بازداشتگاه است.
درصددیم همه زندانها را به خارج شهر منتقل کنیم
غلامعلی محمدی رییس سازمان زندانها گفت: تاکنون تعداد قابل توجهی از زندانهای درون شهرها به خارج شهرها منتقل شده است.
هشتمین و نهمین جلسه دادگاه منافقین
هشتمین و نهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای سازمان مجاهدین (منافقین) هفته گذشته در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شد.قرائت کیفرخواست و عناوین اتهامی متهمان و اسامی شکات به پایان رسید.
رای متهم پرونده حمله به سفارت آذربایجان طی روزهای آینده صادر خواهد شد
کاظم غریبآبادی معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که رای متهم پرونده حمله به سفارت آذربایجان طی روزهای آینده صادر خواهد شد.
اکبر نصراللهی سخنگوی هیات منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی گفت: اعضای هیات منصفه مدیر مسئول سایت خبری صراط نیوز را در مورد شکایت دو نماینده مجلس با اکثریت آراء مجرم نشناخت.
نباید اجازه داد در بستر رودخانه پروژهای را اجرا کنند
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: آنچه امروز مد نظر است بحث حدنگاری مناطق مختلف دریایی است و باید بپذیریم که از حیث ادبیات حقوقی و قضایی منابع غنی و مکفی در این حوزه نداریم و در حوزه دریاها شاید نیاز به قوانین مختلف داشته باشیم.
به خوداظهاری دستگاهها درباره قانون هوای پاک بسنده نکنیم
غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: ما نباید به خوداظهاری دستگاهها مسئول در قانون هوای پاک بسنده کنیم و باید ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست از عملکرد دستگاهها در اختیار عموم قرار بگیرد.
محکومیت ۲ شرکت لبنیاتی به پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال جزای نقدی
شهرام محسنی مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به رسیدگی شعبه ملی تعزیرات حکومتی به پرونده ۲ شرکت لبنیاتی، گفت: پرونده یک شرکت لبنی به دلیل گرانفروشی ماست دبهای به ارزش ۴۸ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریالی رسیدگی و شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، تخلف را محرز و علاوه بر ممهور کردن پروانه به مهر اول تخلف، متهم را به پرداخت هزار و ۲۰۹ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرد.
وی افزود: پرونده شرکت دیگری که در فروش شیر، پنیر یواف و ماست دبهای، ۳۹ میلیارد و ۶۰ میلیون ریال گرانفروشی کرده بود در شعبه دوازدهم مهم و ملی تعزیرات حکومتی رسیدگی و با احراز تخلف، علاوه بر ممهور کردن پروانه به مهر تخلف اول، متهم به پرداخت ۹۷۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
انتهای پیام