در دولت سیزدهم صورت گرفت؛

میزبانی قزوین از ۴ میلیون گردشگر خارجی و داخلی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: صدور ۹ مجوز حوزه گردشگری کشاورزی، آموزش ۱۳۵۸ متقاضی فعالیت درحوزه گردشگری و میزبانی از بیش از چهار میلیون گردشگر داخلی و خارجی از جمله اقدامات ما در دولت سیزدهم بوده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا خزائلی در نشست خبری با اصحاب رسانه که پنجشنبه ۱۲ بهمن برگزار شد، ضمن اشاره به پروژه‌های قابل افتتاح میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در دهه فجر، اظهار کرد: پروژه مرمت آستان مقدس امامزاده حسین (ع) با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲۰ نفر و پروژه مرمت تزئینات کاخ موزه چهلستون با اعتبار ۹ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای هشت نفر در دهه فجر سال جاری افتتاح خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ادامه داد: پروژه مرمت هشتی صفوی واقع در مجموعه دولتخانه صفوی با اعتبار هشت میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۶ نفر و پروژه فاز دوم پروژه گنبدخانه و رواق‌های ضلع شمال شرقی مسجد جامع عتیق با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲۰ نفر نیز پروژه‌های قابل افتتاح این اداره کل محسوب می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های حوزه گردشگری در استان قزوین در دولت سیزدهم بیان کرد: بهره‌برداری از ۲۸ پروژه گردشگری، صدور ۱۵۴ موافقت اصولی تأسیسات گردشگری، صدور ۴۴ مجوز ایجاد تأسیسات گردشگری، پرداخت تسهیلات به متقاضیان سرمایه‌گذاری در ۵۳ طرح گردشگری، صدور ۹ مجوز حوزه گردشگری کشاورزی، صدور سه مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، آموزش ۱۳۵۸ متقاضی فعالیت در حوزه گردشگری و میزبانی از بیش از چهار میلیون گردشگر داخلی و خارجی از جمله اقدامات ما بوده است.

خزائلی به فعالیت‌های معاونت صنایع دستی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: افتتاح ۲ پروژه توسعه و ایجاد کارگاه صنایع دستی با حجم سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۵۰ نفر، صدور ۲ مورد موافقت اصولی احداث بازارچه دائمی صنایع دستی با حجم سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریال از جمله فعالیت‌های معاونت صنایع دستی در دولت سیزدهم بوده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم روستای اندج به عنوان روستای ملی گلیم الموت و اولین روستای ملی صنایع دستی استان قزوین به ثبت رسید، بالغ بر ۸ میلیون دلار محصولات صنایع دستی به صورت گمرکی و چمدانی صادر شد، ۴ اثر در رشته‌های نخ‌ریسی و آهار مهره کاغذ و پارچه در فهرست ملی میراث معنوی ثبت شد، مالکیت معنوی ۲ اثر در رشته‌های قفل سازی و پاپیه ماشه به ثبت رسید و سه نشان فاخر در رشته‌های خراطی تراش شیشه و نگارگری توسط هنرمندان قزوینی کسب شد.

اجرای بیش از ۱۰ پروژه کاوش باستان شناسی در قزوین

این مسئول خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم ۲۰ بنای تاریخی برای ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی از طریق مزایده به علاقه‌مندان واگذار شد، ۴۵۰۰ هنرجو و شاغل در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی آموزش عمومی و تخصصی دیده‌اند و برای ۱۰۰۰ نفر از شاغلین فعال در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی نیز به صورت تخصصی آموزش برگزار شد و بیش از ۲۰ نمایشگاه و بازارچه موقت صنایع دستی در مناسبت‌های مختلف برگزار شده است.

وی گفت: در حوزه میراث فرهنگی نیز در دولت سیزدهم ۵۴ پروژه مرمت آثار تاریخی با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۳۲۴ نفر انجام شده است، ثبت ۴۲ اثر تاریخی منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس را در فهرست میراث کشور داشته‌ایم، کاروانسرای تاریخی سعدالسلطنه نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و اجرای بیش از ۱۰ پروژه کاوش باستان شناسی در محوطه‌های تاریخی نیز در دوره دولت سیزدهم انجام شده است.

خزائلی گفت: ما استانی هستیم که تعداد زیادی مسافر از جاده‌های ما عبور می‌کنند و لازم است خدمات مناسب بهداشتی را چه از لحاظ تعداد و چه از لحاظ کیفیت و نظافت به مردم داشته باشیم، در این راستا مکان‌یابی پنج نقطه جدید برای ایجاد سرویس‌های بهداشتی در محورهای مواصلاتی استان در حال انجام است و امیدواریم به زودی قرارداد احداث این مکان‌ها منعقد و عملیات عمرانی آغاز شود.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر معرفی قزوین در محورهای مواصلاتی است که در این راستا با همکاری اداره کل راهداری استان قزوین در حال حاضر در محورهای اصلی مواصلاتی اصلی ۱۰ بیلبورد برای معرفی جاذبه‌های گردشگری اختصاص پیدا کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: روز گذشته هفت بنای تاریخی در استان قزوین شامل ۲ قنات، ۲ حمام و سه خانه بودند به ثبت رسید که عناوین این آثار آسیاب روستای ارنجک، قنات روستای کندر، حمام سلطان آباد، حمام گلشن قزوین، خانه صلاحی، خانه عظیمی و خانه رضوی در قزوین است.

خزائلی گفت: یکی از اتفاقات خوب که در حوزه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌افتد، به رسمیت شناختن و تشکیل پایگاه ملی است و ما چهارمین پایگاه ملی خود را با عنوان پایگاه محوطه‌های باستانی دشت قزوین هفته آینده در بوئین‌زهرا افتتاح خواهیم کرد، پیش از این پایگاه‌های ملی الموت، سمیران و بافت تاریخی قزوین به ثبت رسیده بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در پایان با اشاره به برخی اقدامات شاخص این اداره کل در سال جاری بیان کرد: برگزاری دومین جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی،  ساماندهی و مرمت بخش‌های مختلف دولتخانه صفوی، اجرای فاز سوم پروژه مرمت و احیای گرمابه تاریخی تنکابنی از جمله اقدامات شاخص در سال جاری بوده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402111208877
  • خبرنگار : 50060