رئیس جهادکشاورزی استان سمنان عنوان کرد

لزوم بالابردن تاب‌آوری کشاورزی سمنان در شرایط کم آبی/ بهره‌برداری از ۱۶۳ پروژه کشاورزی استان

رئیس جهادکشاورزی استان سمنان بر ضرورت آنچه بالابردن تاب آوری کشاورزی در شرایط کم آبی می‌خواند تاکید کرد و گفت: همراهی بهره بهره برداران و کشاورزان هم استانی در طرح اصلاح کشت، کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کم و همه آنچه در سند سازگاری با کم آبی استان مستند شده امری ضروری است.

محمدرضا قاسمی امروز، ۱۱ بهمن ماه در جمع خبرنگاران از بخش کشاورزی به عنوان عمده‌ترین مصرف کننده آب در کشور و استان نام برد و اظهار کرد: با توجه به وضعیت منابع آبی، ما به بهینه‌سازی مصرف آب و اصلاح روش کشت در استان نیاز جدی داریم و انتظار داریم که کشاورزان استان با سازمان جهادکشاورزی استان همراهی کنند.

وی از تمرکز جهادکشاورزی بر کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: تمرکز ما در پروژه‌های آماده افتتاج جهادکشاورزی استان در دهه فجر نیز بر پروژه‌های حوزه آب و خاک بوده است.

رئیس جهادکشاورزی استان با اشاره توجه ویژه دولت سیزدهم به پروژه های مرتبط با تامین منابع آبی و مدیریت مصرف آب خاطرنشان کرد: دولت در این چند سال توجه بسیار ویژه‌ای به پروژه های آبی بخش کشاورزی داشته و منابع اعتباری زیادی به جهادکشاورزی اختصاص داده است.

قاسمی با بیان اینکه جهادکشاورزی و دولت هر ساله اعتبارات بلاعوضی به طرح های مرتبط با سیستم های نوین آبیاری به استان اختصاص داده گفت: با وجود افزایش هر ساله سهم و آورده دولت در این بخش، نیازمند همراهی بهره برداران بخش کشاورزی و صاحبان مزارع و باغات در این بخش هستیم. در واقع با همراهی کشاورزان است که می‌توانیم تاب آوری بخش کشاورزی را در شرایط کم آبی افزایش دهیم.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با توسعه آبزی پروری در استان گفت: استان سمنان به عنوان یک استان غیرساحلی در حوزه آبزی پروری برنامه‌های ویژه‌ای با استفاده از منابع آبی داخلی در دستور کار دارد.

وی ادامه داد: تمرکز جهادکشاورزی استان در حوزه آبزی پروری و پرورش ماهی بر استخرهای دو منظوره آب کشاورزی و استخرهای اختصاصی پرورش ماهی است. ضمن اینکه در این بخش از استفاده از تجهیزات نوین که به دنبال حداکثر بهره وری از حداقل منابع آبی است تاکید داریم.

قاسمی از اخذ مجوز پرورش ماهی تیلاپیا به عنوان دیگر ظرفیت ویژه این استان در حوزه پرورش ماهی نام برد و اظهار کرد: استان سمنان اخیرا به عنوان یکی از چند استان مجاز در پرورش این گونه معرفی شد.

وی ادامه داد: بعد از استان‌های قم، خراسان جنوبی و یزد، استان سمنان نیز از معدود استان هایی است که مجاز به توسعه مزارع پرورش تیلاپیا است که این مهم نیز یکی از ظرفیت‌های ویژه استان در بخش آبزی پروری است.

رئیس جهادکشاورزی استان اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید انواع ماهی در این استان بین یک هزار و ۴۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ تن است.

فعال سازی سه استخر پرورش ماهی راکد در استان

قاسمی از پرورش ماهی در قفس به عنوان دیگر ظرفیت مهم این استان غیرساحلی نام برد و اظهار کرد: اخیرا ظرفیت های خوبی در بحث پرورش ماهی در قفس در شهرهای شهمیرزاد، مهدیشهر، شاهرود، کلاته رودبار دامغان و.،. ایجاد شده است.

وی با اشاره به توفیقات دولت رئیسی در فعال سازی واحدهای راکد گفت: بخشی از ۱۶۵ واحد راکد فعال شده استات سمنان که با تلاش استاندار سمنان محقق شده در حوزه کشاورزی و دامپروری هستند. اخیرا سه واحد راکد پرورش ماهی در استان تیز به چرخه تولید بازگشتند.

بهره برداری از ۱۶۳ پروژه عمرانی و اقتصادی بخش کشاورزی در استان 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان از افتتاح و بهره برداری از ۱۶۳ پروژه عمرانی و اقتصادی جهادکشاورزی در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: ۱۴۲ پروژه از این پروژه های آماده افتتاح، از پروژه های عمرانی و ۲۱ پروژه نیز از طرح‌های اقتصادی هستند.

وی ادامه داد: برای بهره برداری از این پروژه های اعتباری بالغ بر ۳۴۵میلیارد تومان هزینه شده است.

این عضو کارگروه اشتغال استان افزود: این پروژه‌ها در مجموع ۱۳۹ اشتغال مستقیم و ۲۲۲ اشتغال غیرمستقیم در استان ایجاد کردند.

وی سهم تنها شهرستان محروم استان از این پروژه ها را ۳۰ پروژه اعلام و تصریح کرد: همزمان با دهه فجر ۲۹ در شهرستان مهدیشهر، ۲۶ پروژه در دامغان،۲۵ پروژه در دامغان،۲۱ پروژه در سرخه، ۱۹ پروژه در شاهرود، هفت پروژه در شهرستان سمنان و ۶ پروژه نیز در شهرستان آرادان به بهره برداری می‌رسند.

این عضو کارگروه رفع موانع تولید گفت: همچنین همزمان با دهه فجر ۳۷ پروژه عمرانی در بخش‌های منابع طبیعی و امور عشایری نیز در استان افتتاح می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۱:۲۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402111108671
  • خبرنگار : 50233

برچسب‌ها