به گزارش ایسنا، این پروژه در زمینی به مساحت ۹ هکتار و در کنار پالایشگاه نفت بندرعباس اجرا شده که یکی از بزرگترین و مهمترین پالایشگاههای تصفیه نفت خام ایران است. فرصتی که به صرفهجویی در هزینه دریافت مواد اولیه کارخانه از پالایشگاه کمک کرده و برای آن مزیتی قابلتوجه محسوب میشود. از دیگر مزایای موقعیت جغرافیایی زمین محل اجرای این طرح نزدیکی به بزرگترین بندر تجاری ایران یا همان بندر شهید رجایی است. این حسن همجواری کمک میکند بخش عمده محصولات تولیدی کارخانه بصورت FOB از بندرعباس عرضه شود و هزینههای نقلوانتقال محصول نیز به حداقل ممکن کاهش یابد تا توان رقابتی در عرضه محصول، با حفظ قیمت تمامشده مناسبتری، افزایش داشته باشد.
این پروژه با ظرفیت اسمی ۱۵۰۰ تن متریک قیر در روز طراحی و اجرا شده است. سه رشته خط لوله با طول هرکدام ۱۷۰۰ متر که از داخل پالایشگاه بندرعباس تا محل واحد تولیدی احداث شده، دریافت مواد اولیه را هم برای فاز اول بهرهبرداری و هم برای فاز توسعه آتی فراهم کرده است. مجموعه مخازن ذخیرهسازی خوراک و محصولات تولیدی این کارخانه هم شامل ۶ مخزن ۱۵۰۰ مترمکعبی و ۳ مخزن ۲۰۰ مترمکعبی است و هم از سیستم گرمایش روغن داغ و مخازن ذخیرهسازی سوخت برخوردار است.
مدیر واحد پالایشگاهی پتروپالایش آذرخش نیز با اعلام شرایط فعلی فعالیت این کارخانه تاکید میکند: «در حال حاضر با تکمیل فاز اول اجرا، تولید قیر از طریق بلندینگ و اختلاط مدنظر است اما با تکمیل فاز دوم، به تدریج در مدار ظرفیت کامل تولید قرار میگیریم و انواع قیر را به بازارهای جهانی عرضه میکنیم.
او با اعلام اینکه فاز نخست این پروژه با ظرفیت یکهزار و ۵۰۰ تن در روز در جریان سفر رئیسجمهور به بهرهبرداری میرسد، یادآور میشود: «ارزش سرمایهگذاری این واحد تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان است و فاز بعدی پروژه، هوادهی است که در نهایت کارخانه را به ارزش سرمایهگذاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرساند. در فازهای بعدی در نظر داریم که فراوردههای روغنپایه و پتروپالایشی را در دستور کار قرار دهیم که مطالعات لازم برای آن انجام و تجهیز کارگاهها نیز نهایی شده است و پس از ارزیابی تقاضای بازار به مرور انجام خواهند شد.»
اجرای این طرح اشتغال بیش از ۱۵۰ نفر را در دوره ساخت و اشتغال مستقیم ۱۲۰ نفر را در زمان بهرهبرداری فراهم و زنجیره صادرات ماده خام (VB) را قطع کرده است. با تکمیل آخرین مراحل پالایشی این پروژه، فرآوردهای با ارزش افزوده بالاتر تولید میشود که ارزآوری برای ایران را به همراه دارد و به رونق اقتصادی منطقه و کشور هم کمک میکند.
کلنگ ساخت این کارخانه در اوایل دهه ۹۰ به زمین خورد اما آنطور که مدیر واحد پالایشگاهی این پروژه میگوید به دلایل مختلف اقتصادی و فقدان انجام تسهیلگریهای لازم تا حدود ۲ سال پیش به حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده بود که از سال ۱۴۰۰ با تسریع این روند، عمده سرمایهگذاری پروژه که حدود ۸۰ درصد تخمین زده شده است، تامین میشود تا در نهایت با انجام عملیات پیشراهاندازی و راهاندازی گرم کارخانه، بهرهبرداری رسمی از آن در دو روز آینده با دریافت خوراک و تولید، آغاز شود.
مدیر واحد پالایشگاهی این پروژه با تاکید بر صادراتی بودن محصولات این کارخانه، میگوید: میتوانیم ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم. مقصد قیر صادراتی ایران معمولا هند، کشورهای شرق دور و آفریقا هستند.
سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه و جمعه ۱۲ و ۱۳ بهمن برای بهرهبرداری از ۱۰۳۲ پروژه به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان به استان هرمزگان سفر میکند.
انتهای پیام