به گزارش ایسنا، حسن هانیزاده؛ تحلیلگر مسائل بینالملل در یادداشتی با این عنوان نوشت: چنین شرایطی ادامه جنگ را برای رژیم صهیونیستی بسیار دشوار کرده و مقاومت نیروهای فلسطینی از یک سو و فشارها و اختلافات داخلی در سرزمینهای اشغالی از سوی دیگر، نتانیاهو را در یک مخمصه بزرگ قرار داده است. بر همین اساس بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اکنون درصدد است با استفاده از نفوذ لابی صهیونیستی در آمریکا و فشار بر اعضای کنگره، آمریکا را وادار به ارسال تسلیحات بیشتر برای رژیم صهیونیستی کند. البته در طول حدود چهار ماه که از جنگ غزه و جنایات اسرائیل میگذرد، واشنگتن تمام توان خود را برای کمک به ارتش رژیم صهیونیستی بهکار گرفته و علاوهبر کمکهای سیاسی و دیپلماتیک و وتوی تمام قطعنامههایی که علیه اسرائیل در شورای امنیت صادر شده، سیل کمکهای نظامی خود را به سرزمینهای اشغالی روانه کرده است.
با اینحال و با ورود قدرتمندانه مقاومت یمن و عراق به عنوان بازوان قدرتمند محور مقاومت به جنگ غزه و اقداماتی که از سوی گروههای مقاومت از جمله انصارا... یمن و حشدالشعبی عراق صورت گرفته، معادلات آمریکا و صهیونیستها بهکلی بههم ریخته است. نیروهای مقاومت در هفتههای گذشته، کشتیهای حامل اسلحه که از آمریکا به سمت سرزمینهای اشغالی در حرکت بودند را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب توقیف کردند و همین مسأله باعث فرسایش جدی ارتش رژیم صهیونیستی شده است. گزارشها حاکی از آن است که انبارهای اسلحه در سرزمینهای اشغالی که همیشه مملو از مهمات و تسلیحات بود، اکنون در حال تخلیه شدن است و ارتش رژیم صهیونیستی با کمبود اسلحه مواجه است.
به همین دلیل در روزهای اخیر، فشار لابی صهیونیستی در آمریکا هم به پنتاگون و هم به کنگره افزایش یافته تا کمکهای نظامی فوری به اسرائیل ارسال شود اما شرایط حاکم بر منطقه، اجازه چنین کاری را به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نمیدهد؛ زیرا ارتش ملی یمن و نیروهای مقاومت تاکنون چندین کشتی آمریکایی حامل سلاح را در دریای سرخ توقیف کردهاند و در روزهای گذشته هم نیروهای مقاومت عراق و حشدالشعبی با حمله به پایگاه نظامی آمریکا در مرز اردن و سوریه، آسیب جدی به نیروهای این کشور وارد کردند. بنابراین آمریکاییها هم به دلیل فشار افکار عمومی و هم به دلیل ورود همهجانبه مقاومت به جنگ غزه، قادر به ارائه و ارسال کمکهای بیشتر نظامی برای ارتش رژیم صهیونیستی نیست. به موازات این فعل و انفعالات، سلسله اقدامات سیاسی از سوی بازیگران منطقهای و بینالمللی برای پایان جنگ غزه از طریق سیاسی در جریان است.
درهمین راستا درنشست اخیر ریاض که باحضور نمایندگان مصر، عربستان، اردن وتشکیلات خودگردان صورت گرفت، اتفاقنظر براین بود که جنگ باید سریعا به پایان برسد وضمن برقراری آتشبس، گروگانهای اسرائیلی نیز آزاد شوند اما حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین با توجه به اینکه ابتکار عمل را در دست دارند، پیششرطهایی را برای پذیرش این توافق مطرح کردهاند که از جمله آنها آزادی اسرای فلسطینی دربند اسرائیل، آتشبس و بازسازی غزه است که البته صهیونیستها با این پیششرطها مخالفت کردهاند. بنابراین در حال حاضر رژیم صهیونیستی دچار فرسایش میدانی شده و قادر به ادامه جنگ نمیباشد اما تلاش مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی بر این است که شرایط را به گونهای مدیریت کنند که بتوانند به صورت آبرومندانه از باتلاق غزه خارج شوند.
انتهای پیام