آتشپاد دوم حمیدرضا کافینیا در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: از اول سال جاری بازرسی از ساختمانهای با کاربری مختلف از جمله مراکز بهداشتی و درمانی را شروع کردیم، متاسفانه بعضی از بیمارستانها و کلینیکهای بزرگ به لحاظ اینکه سیستم اطفاء حریق آنها مشکل دارد، هنوز تائیدیه لازم را نگرفتهاند.
وی افزود: بیمارستانها و سایر مراکز بهداشتی و درمانی در نوع ساختمانهای با اهمیت خیلی زیاد قرار دارند که در ردیف اول گروهبندی ایمنی ساختمانها قرار دارند، بنابراین این ساختمانها چون مراکز تجمعی هستند و بیمارانی در آنجا بستری هستند باید دقت بیشتری در مسائل ایمنی داشته باشند.
کافینیا تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۸۶۰ مورد بازدیدهای پیشگیرانه از مراکز بهداشتی و درمانی شامل بیمارستانها، کلینیکها و درمانگاهها داشتیم که طی این بازدیدها ۳۰۰ مورد تاییدیه ایمنی را دریافت کردند. به ۳۳ مورد اخطار داده شده و ۵ مورد نیز به حوزه قضایی معرفی شدند.
وی در مورد آمار آتشسوزیهای مراکز بهداشتی و درمانی مشهد نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۸ مورد حریق در مراکز بهداشتی و درمانی مشهد رخ داده است که خوشبختانه تلفات جانی نداشته و بیشتر خسارتهای مالی بوده است.
سرپرست آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: به منظور نظارت بر ایمنی ساختمانها از منظر مسائل مربوط به ایمنی در حوزه آتشنشانی چک لیستی داریم که همکاران ما بر اساس آن چکلیست موارد مربوطه را مورد بررسی قرار میدهند.
وی نداشتن سیستمهای اعلام و اطفاء حریق، فقدان کپسول اطفاء حریق به تعداد لازم، مشکلدار بودن دسترسی به خروجی با توجه به اینکه مراکز تجمعی باید حداقل ۲ خروجی داشته باشند و تعداد محدودی نیز سیستمهای اطفاء حریق داشتند اما این سیستمها فعال نبودند که با نبود سیستم فرقی ندارند و این سیستمها باید همواره فعال باشند و... را از جمله مهترین موارد تخلفات در بازدیدهای انجام شده ذکر کرد.
بیشتر نماهای ساختمانها در مشهد و از جمله نمای ساختمانهای مراکز بهداشتی و درمانی، نمای کامپوزیت است
وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از اخطارهای مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل جنس ناایمن به کارگرفته شده در نمای این ساختمانها است، توضیح داد: بیشتر نماهای ساختمانها در مشهد و از جمله نمای ساختمانهای مراکز بهداشتی و درمانی، نمای کامپوزیت است که معمولا به دلیل قیمت ارزانتر و نصب سریع، بیشتر از این نماها استفاده میشود و با توجه به ناایمن و نامقاوم بودن این نماها در برابر حریق، اصلا مورد تایید آتشنشانی نیستند.
کافینیا خاطرنشان کرد: مشکل ما در زمینه ساختمانهای ناایمن بیشتر مربوط به ساختمانهای قدیمی است که قبلا احداث شده است که به دلایل مختلف از جمله بحث هزینه و هر دلیل دیگری پای کار نمیآیند ولی در مورد ساختمانهای جدید همه موارد را از منظر موارد مربوط به ایمنی آتشنشانی کنترل کرده و مالکان باید در مراحل پایان کار و عدم خلاف از ما استعلام بگیرند.
وی ادامه داد: در زمان اخذ پروانه نقشهها کنترل شده، خروجیها، نماها و... را کنترل میکنیم و این نظارتها در هنگام پایان کار و فعالیت ساختمانها نیز ادامه دارد که همان نقشههای هنگام اخذ پروانه را اجرا کرده باشند و چنانچه موردی مغایر با موارد مذکور باشد برخورد میشود.
کافینیا تاکید کرد: موضوعی که به دنبال آن هستیم، الزام مبحث ۲۲ قانون مقررات ملی ساختمان است که اگر این الزام قانونی شود، مطمئنا در تمام ساختمانهای ما سیستمهای آتشنشانی همیشه فعال خواهد بود که این خود به ارتقاء ایمنی شهری کمک میکند.
سرپرست آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت : ما به دنبال شهر ایمن هستیم و یکی از ملزومات شهر ایمن نیز این است که ساختمانهای آن ایمن باشد. در حال حاضر دنیا به سمت ساختمانهای خوداطفاء پیش میرود که این موضوع مهمی است و باید به این سمت پیش برویم.
وی ادامه داد: ساختمانها باید خوداطفاء باشند؛ چراکه با برخورداری از این سیستمها، چنانچه آتشسوزی در یک ساختمان رخ دهد خود سیستمهای آن ساختمان وارد عمل شده و حریق را مهار میکنند که در مشهد نیز ساختمانهایی از این دست داشتهایم که حریق را به ما گزارش کردند اما هنگام مراجعه همکاران ما، خبری از آتش نبوده و سیستمهای خوداطفا حریق را مهار کردهاند و این امر در کاهش خسارات مالی و جانی نقش موثری داشته است.
انتهای پیام