طرح جدید رژیم صهیونیستی برای روز بعد از جنگ غزه

رسانه‌های عبری گزارش دادند رژیم صهیونیستی طرح جدید چند مرحله‌ای را برای آینده نوار غزه و روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح کرده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه معاریو نوشت: در مرحله اول حکومت نظامی اسرائیل به صورت کامل در نوار غزه ایجاد خواهد شد و مدیریت ورود کمک‌های بشردوستانه و مسئولیت نظارت بر امور غیرنظامیان در غزه طی مرحله انتقالی را بر عهده خواهد داشت. در مرحله دوم یک ائتلاف بین‌المللی با مشارکت کشورهای عربی از جمله عربستان، مصر، مراکش، امارات و بحرین و کشورهای دیگر تشکیل خواهد شد. این ائتلاف بخشی از توافق عادی‌سازی روابط در منطقه است که بعداً امضا خواهد شد. همچنین یک قدرت جدید با عنوان «تشکیلات خودگردان فلسطین جدید» ایجاد خواهد شد. این قدرت جدید فلسطینی شامل کارمندانی است که عضو حماس نیستند، اما عضو نیروهای امنیتی وابسته به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز نیستند. آنها مسؤولیت امور غزه از اسرائیل می‌گیرند و بعداً حکومت نظامی لغو خواهد شد.

همچنین رژیم صهیونیستی حق فعالیت امنیتی در نوار غزه را مثل کرانه باختری هر زمانی که نیاز عملیاتی برای ناکام گذاشتن حملات یا فعالیت‌های مسلحانه ایجاب کند، حفظ خواهد کرد.

در مرحله بعدی که بعد از ثبات وضعیت غزه و موفقیت فعالیت تشکیلات خودگردان فلسطین جدید، آغاز خواهد شد اصلاحات فراگیر در فعالیت تشکیلات خودگردان فلسطین و مواد آموزشی در دستگاه آموزش و پرورش فلسطین و با هدف حل ریشه حملات مسلحانه انجام خواهد شد.

اگر این مرحله موفقیت آمیز باشد رژیم صهیونیستی با یک جدول زمانی مشخص از ۲ تا چهار سال کشور فلسطین خالی از سلاح در مناطق تحت سیطره تشکیلات خودگردان فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. همچنین امکان انتقال اراضی اضافی به کشور فلسطین را بررسی خواهد کرد؛ اراضی که لازمه آن تخلیه شهرک‌ها نباشد.

این روزنامه نوشت: این طرح به صورت محرمانه در اسرائیل از سوی هیئتی با عنوان «گروه تجار» تهیه شده است. همچنین به طرف‌های رسمی آمریکایی ارائه شده است که از جمله آنها تجاری هستند که با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ارتباط نزدیکی دارند.

این روزنامه نوشت: این طرح یک وسیله آزمایشی از سوی نتانیاهو همزمان با طرح آمریکا برای حل و فصل فراگیر در خاورمیانه در مثلث غزه، تشکیلات خودگردان فلسطین و عربستان است. نتانیاهو این تماس‌ها را به صورت مستقیم برقرار نکرده است بلکه از طریق دوست نزدیکش رون درمر، وزیر امور استراتژیک این تماس‌ها را برقرار کرده است اما وی این طرح‌ها را تبلیغ می‌کند و به گونه‌ای درباره آن حرف می‌زند که بتواند بعدا وجود ارتباط مستقیم را مثل همیشه انکار کند و بگوید من نبودم بلکه تجار بودند. علاوه بر این طرح در اسرائیل طرح‌های اضافی دیگری نیز برای روز بعد از جنگ وجود دارد. غسان علیان، هماهنگ کننده فعالیت‌های دولت در مناطق فلسطینی در حال تهیه یک طرح در این خصوص است. ارتش اسرائیل و شاباک نیز در حال بررسی طرح‌هایی برای روز بعد از جنگ هستند. این روش کلاسیک نتانیاهو است. طرح تجار یک طرح واقعی است که نخست وزیر به آن فکر می‌کند اما این کار را از یک مسافت امن انجام می‌دهد.

هماهنگی‌ها توسط ژنرال راسان علیان، هماهنگ‌کننده فعالیت‌های دولت در مناطق، با ارتش و شین بت (آژانس امنیتی رژیم صهیونیستی) که هر کدام برنامه‌های مربوط به خود را توسعه می‌دهند، صورت می‌گیرد. این رویکرد نمونه‌ای از روش نتانیاهو است: اعزام چندین فرستاده برای مأموریت‌های موازی در حالی که خود او در خط مقدم نیست.

 به عنوان مثال، در اوایل دهه گذشته، نتانیاهو به طور مخفیانه از طریق «کانال لندن» با وکیل مدافع سابق خود، اسحاق مولخو، و نماینده شخصی ابومازن، حسین آغا، در مذاکرات طولانی با ابومازن شرکت کرد. نتانیاهو به اوباما، رئیس جمهور وقت تایید کرد که این مسیر را با رضایت او انجام می‌دهد، اما «فاصله ایمن» را حفظ کرده است.

این رویکرد بعداً در مذاکرات به رهبری جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده با اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین ادغام شد، که به پیشنهاد مفصل آمریکا برای تشکیل کشور فلسطین ختم شد - پیشنهادی که اسرائیل با آن موافقت کرد، در حالی که ابومازن هنوز پاسخی نداده است.

با توجه به سابقه نتانیاهو که در کنار گذاشتن ابتکارات مشابه قبل از به ثمر نشستن، شهره دارد. یادآوری این نکته ضروری است که نتانیاهو از محدود بودن زمان خود آگاه است. میراث کنونی او با عملیات 7 اکتبر خدشه دار شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402111108132
  • خبرنگار : 71516