علیرضا کلانتر مهرجردی در آیین اختتامیه پویش ملی نذر کتاب «رستا» که امروز، ۱۰ بهمنماه در سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان با حضور مسئولان استانی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در زمینه نشر گفت: در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی تاکنون ۱۲ هزار عنوان کتاب منتشر شده است.
وی با اشاره به بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» و اینکه در این بیانیه به موضوع آزاداندیشی فکری اشاره شده است، افزود: در دهه نخست و آغازین انقلاب اسلامی در زمینه نشر کتاب ضعفها و کاستیها و از آن جمله در حوزه ظرفیت نهادی در کشور وجود داشت و جهاد دانشگاهی با تأسیس سازمان انتشارات این مسئله را پاسخ داد و خوشبختانه در حال حاضر ما شاهد رشد چشمگیر واحدهای انتشاراتی در سطح کشور هستیم که این از مصادیق پرداختن به توسعه زیرساخت آزادی فکر و اندیشه در جمهوری اسلامی بوده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، موضوع مناظرات دانشجویی و اساتید که جهاد دانشگاهی به آن ورود پیدا کرد را یک اقدام مسئلهمند دانست و اضافه کرد: لازم است فعالیتهایی که در حوزه نشر کتاب در کشور انجام گرفته، به عنوان یکی از افتخارات انقلاب اسلامی برای مخاطبان تبیین و معرفی شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با کمک نخبگان دانشگاهی باید به مباحث جدیدتر ورود پیدا کند، گفت: یک موضوع مهم که جای کار دارد، توجه دادن مردم به اهمیت امر مطالعه در کیفیت زندگی است که متأسفانه در این زمینه کم کار شده است و سرانه مطالعه موجود قابل دفاع نیست و میطلبد با توجه به پایین بودن این شاخص در کشور در این زمینه تدابیر لازم همراه با نطام انگیزشی و حمایتی اندیشیده شود.
کلانتر مهرجردی بر لزوم فرهنگسازی در زمینه ترویج مطالعه تأکید کرد و با اشاره به اجرای موفق طرح ملی «رستا»، اظهار کرد: این طرح که از سوی جهاددانشگاهی طی دو دوره اجرا شده، هم بحث نشر و هم ترویج مطالعه را با هم توأمان دارد.
وی بر ضرورت توجه به بحث ترویج مطالعه کتاب در مناطق محروم و همچنین رفع بیعدالتیهای موجود در این زمینه تأکید کرد و افزود: کتاب و مطالعه کتاب خوب بنا بر توصیههای مکتبیمان، میتواند انسان را به سعادت برساند که میطلبد در زمینه تولید کتاب مؤثر و خوب اقدامات بیشتری انجام بگیرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، همچنین طرح «همکتاب» با هدف ترویج مطالعه میان همکاران سازمان جهاد اجرا شد و با استقبال خوبی همراه بود چرا که با این طرح افراد میتوانستند تجربه خواندن خود را در اختیار دیگران قرار دهند. طرح تشکیل حلقههای مطالعاتی در دانشگاهها هم از این جنس با مخاطب دانشجویی است.
انتهای پیام